Lägg till ett avsnitt för rekommenderade produkter

Du kan lägga till ett avsnitt på dina produktsidor som visar en lista över produktrekommendationer som automatiskt genereras, eller ställs in manuellt av dig med hjälp av appen Shopify Search and Discovery. Läs om hur du anpassar produktrekommendationer med appen.

Att visa upp rekommenderade produkter för kunder gör det lättare för dem att upptäcka nya produkter, vilket kan bidra till att öka försäljningen i webbshoppen.

Rubrikavsnittet och layouten i avsnittet produktrekommendationer avgörs av ditt tema.

Förstå produktrekommendationer

Produktrekommendationer baseras på produkter som vanligtvis köps tillsammans, har liknande produktbeskrivning eller som förekommer i relaterade kategorier. Produktrekommendationer blir mer korrekta över tid allteftersom mer information om ordrar och produkter blir tillgänglig.

Läs mer om data som används för produktrekommendationer från Shopifys temautvecklingsdokumentation.

Anpassa utseendet på produktrekommendationer

Produktrekommendationer är ett avsnitt på dina produktsidor i Online Store 2.0-teman.Uppgradera ditt tema om du använder ett tema som inte är kompatibelt med Online Store 2.0.Du kan anpassa utseendet på dina produktrekommendationer för att inkludera titel, pris, säljare och en kort beskrivning, eller dölja den från dina produktsidor.Du kan endast ha ett avsnitt för produktrekommendationer på en produktsida åt gången.

Steg:

1. Välj Produkter > Standardprodukt för att ladda mallen i temaredigeraren.
  2. Gör något av följande:

• Klicka på Produktrekommendationer om din produktsida har ett avsnitt för produktrekommendationer.
    • Om din produktsida inte har ett avsnitt för produktrekommendationer klickar du på + Lägg till avsnitt och väljer sedan Produktrekommendationer.
  3. Klicka på Spara.

Du kan inaktivera produktrekommendationer genom att klicka på ögonsymbolen. Inaktivering av produktrekommendationer döljer avsnittet från din produktlistning men tar inte bort det.

Inställningar för produktrekommendationer

Du kan anpassa hur dina rekommenderade produkter visas för kunden. De rekommenderade produkterna genereras automatiskt baserat på produkter som vanligtvis köps tillsammans, har en liknande produktbeskrivning eller är produkter i relaterade produktkategorier och blir mer exakta över tid allt eftersom mer order- och produktinformation blir tillgänglig.

Inställningarna för avsnittet med produktrekommendationer
Inställning Beskrivning
Rubrik Avsnittets titel.
Färgschema Bakgrundsfärgen för avsnittet produktrekommendationer. Välj mellan Nyans 1, Nyans 2, Bakgrund 1, Bakgrund 2 eller Inverterad.
Bildförhållande Avgör bildförhållandet för produktkortsbilden. Välj mellan "Anpassa efter bild" (standard), stående eller kvadratisk.
Visa andra bild på hovring När kunden rör markören över produktbilden visas den andra produktbilden, det finns en sådan.
Visa säljare Visar säljare av produkterna.
Visa produktbetyg Visar det genomsnittliga produktbetyget i stjärnor, med antalet recensioner inom parentes, till exempel: ★★★★★ (8). Det krävs också en app för produktomdömen, till exempel Shopify-produktomdömen och metafältsdefinitioner för reviews.rating_count och reviews.rating.
Utfyllnad för avsnitt Lägg till utrymme högst upp eller längst ner i avsnittet för produktrekommendationer. Använd skjutreglaget för att lägga till mellan 0 px och 100 px utrymme ovanför eller under avsnittet.