Lägg till ett meddelandefält

Du kan lägga till ett meddelandefält i din webbshop för att framhäva viktig information om ditt företag, till exempel följande information:

• eventuella leveransförseningar eller regioner som inte godkänner internationella leveranser
  • eventuella nya eller uppdaterade policysidor
  • kampanjer som erbjuds just nu, till exempel rea eller nya presentkort

Vissa teman har en inbyggd funktion för meddelandefält medan andra kräver att du laddar ner en app för att visa ett meddelandefält.

Kontrollera om ditt tema har en meddelandefältsfunktion

Använd någon av följande metoder för att kontrollera om ditt tema har en meddelandefältsfunktion:

• Gå till Webbutik > Teman och klicka sedan på Anpassa. Om ditt tema har ett meddelandefält visas Meddelandefältet i listan över avsnitt eller i inställningarna för "Sidhuvud".
  • Läs dokumentationen om ditt tema. Om du använder ett tema som stöds av Shopify kan du läsa i Gratisteman från Shopify.
  • Kontakta utvecklaren av ditt tema. Om du använder ett tema som stöds av Shopify kan du kontakta Shopify-support.

Följ temadokumentationen för att lägga till ett meddelandefält i din webbshop, om ditt tema har en inbyggd funktion för meddelandefält. Om du använder ett tema som stöds av Shopify kan du läsa i Gratisteman från Shopify.

Om ditt tema inte har en funktion för meddelandefält eller om den inbyggda funktionen inte har de inställningar du vill ha kan du ladda ned en bannerapp.

Lägg till ett meddelandefält

Du kan bara ha ett meddelandefält i ditt tema, men du kan lägga till upp till 12 meddelandeblock i meddelandefältet.

Steg:

1. Från din Shopify-admin går du till Webbshop > Teman.
  2. Klicka på Anpassa bredvid temat du vill anpassa.
  3. Klicka på Lägg till meddelande i avsnittet Meddelandefält.
  4. Ange meddelandetexten i textfältet.
  5. Valfritt: Klicka på länkfältet och gör sedan något av följande:

• Ange en URL för att dirigera dina kunder till en viss plats.
    • Använd rullgardinsmenyn för att välja en sida från din webbshop.
  6. Klicka på Spara.

Redigera meddelandefältet

Du kan anpassa ditt meddelandefält på tre olika sätt:

• Stil: Välj ett färgschema för att ändra bakgrunds- och textfärg i meddelandefältet.
  • Funktion: Lägg till en språkväljare, en lands- eller regionväljare och ikoner för sociala medier i ditt meddelandefält.
  • Animation: Lägg till flera meddelanden. Välj att få dina meddelanden att rotera automatiskt, eller låt dina kunder gå igenom dina meddelanden med hjälp av vinkelknapparna manuellt.

Steg:

1. Från din Shopify-admin går du till Webbshop > Teman.
  2. Klicka på Anpassa bredvid temat du vill anpassa.
  3. Klicka på avsnittet Meddelandefält.
  4. Valfritt: Om du vill lägga till en språkväljare i ditt meddelandefält väljer du Aktivera språkväljare.
  5. Valfritt: Om du vill lägga till en lands- eller regionväljare i ditt meddelandefält väljer du Aktivera lands-/regionväljare.
  6. Valfritt: Om du vill lägga till ikoner för sociala medier i ditt meddelandefält väljer du Visa ikoner på skrivbordet.
  7. Valfritt: Gör följande om du har flera meddelanden och du vill rotera dem automatiskt:

1. Välj Auto-rotera meddelanden.
    2. I Byt bild var väljer du rotationsfrekvens för dina meddelanden.
    3. Klicka och dra ikonen ⋮⋮ för att flytta ett meddelande till en annan order.
  8. Klicka på Spara.

Dölj eller radera ett meddelandefält

Du kan dölja eller radera ett meddelandefält som du inte vill visa i din webbutik. Om du döljer ett meddelandefält tas den bort från din webbutik utan att den raderas, och du kan ta bort det från skärmen för att visa den i din webbutik igen. Att radera ett meddelandefält är en permanent åtgärd som inte kan ångras.

Steg:

Ladda ner en meddelandebanner-app

1. Gå till Shopify App Store.
  2. Sök efter en app med hjälp av banner message eller announcement bar.
  3. Klicka på en app för att visa applistningssidan.
  4. Klicka på Lägg till app när du är nöjd med appinformationen.

Följ installationsanvisningarna för appen och eventuell dokumentation från apputvecklarna för att lägga till bannern i din butik.