Voeg een aankondigingsbalk toe

Je kunt een aankondigingsbalk toevoegen aan je webshop om belangrijke informatie over je bedrijf te benadrukken, zoals:

• vertragingen in de verzending of gebieden die internationale zendingen niet accepteren
  • nieuwe of bijgewerkte beleidspagina's
  • promoties die op dit moment worden aangeboden, zoals afprijzingen of nieuwe cadeaubonnen

Sommige thema's hebben een ingebouwde functie voor aankondigingsbalken, terwijl andere je verplichten om een app te downloaden om een aankondigingsbalk weer te geven.

Controleer of je thema een functie voor een aankondigingsbalk heeft

Gebruik een van de volgende methoden om te controleren of je thema een functie voor een aankondigingsbalk heeft:

• Ga naar webshop > Thema's en klik vervolgens op Aanpassen. Als je thema een aankondigingsbalk heeft, wordt de aankondigingsbalk weergegeven in de lijst met secties of in de instellingen 'Koptekst'.
  • Lees de documentatie van je thema. Als je een door Shopify ondersteund thema gebruikt, raadpleeg dan Gratis thema's van Shopify.
  • Raadpleeg de themaontwikkelaar. Als je een door Shopify ondersteund thema gebruikt, neem je contact op met Shopify Support.

Als je thema beschikt over een ingebouwde bannerfunctie, volg je de documentatie van je thema om deze toe te voegen aan je webshop. Als je een door Shopify ondersteund thema gebruikt, raadpleeg dan Gratis thema's van Shopify.

Als je thema geen bannerfunctie heeft of als de ingebouwde functie niet de gewenste instellingen heeft, kun je een banner-app downloaden.

Voeg een aankondigingsbalk toe

Je kunt slechts een sectie Aankondigingsbalk in je thema hebben. Je kunt echter wel maximaal twaalf aankondigingsblokken toevoegen aan de aankondigingsbalk.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar webshop > Thema's.
  2. Klik op Aanpassen naast het thema dat je wilt aanpassen.
  3. Klik in de sectie Aankondigingsbalk op Aankondiging toevoegen.
  4. Voer de aankondigingstekst in het veld Tekst in.
  5. Optioneel: klik op het veld Link en voer een van de volgende dingen uit:

• Voer een URL in om je klanten naar een specifieke locatie te leiden.
    • Gebruik de vervolgkeuzelijst om een pagina uit je webshop te selecteren.
  6. Klik op Opslaan.

De aankondigingsbalk bewerken

Er zijn drie verschillende manieren waarop je je aankondigingsbalk kunt aanpassen:

• Stijl: kies een kleurenschema om de achtergrond en tekstkleur van de aankondigingsbalk te wijzigen.
  • Functie: voeg een taalkiezer, een land- of regiokiezer en pictogrammen voor social media aan de aankondigingsbalk toe.
  • Animatie: voeg meerdere aankondigingen toe. Je kunt je aankondigingen automatisch laten rouleren of je klanten handmatig door de aankondigingen laten gaan met behulp van de chevronknoppen.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar webshop > Thema's.
  2. Klik op Aanpassen naast het thema dat je wilt aanpassen.
  3. Klik op de sectie Aankondigingsbalk.
  4. Optioneel: selecteer Taalkiezer inschakelen om een taalkiezer aan de aankondigingsbalk toe te voegen.
  5. Optioneel: je kunt een land- of regiokiezer aan de aankondigingsbalk toevoegen door Land-/regiokiezer inschakelen te selecteren.
  6. Optioneel: je kunt pictogrammen voor social media aan de aankondigingsbalk toevoegen door Pictogrammen op bureaublad weergeven te selecteren.
  7. Optioneel: als je meerdere aankondigingen hebt, kun je ze automatisch laten rouleren:

1. Selecteer Aankondigingen automatisch draaien.
    2. Selecteer de frequentie waarmee de aankondigingen roteren in de schuifregelaar Wijzig dia's elke.
    3. Klik op het ⋮⋮-pictogram en sleep het om de volgorde van aankondigingen te wijzigen.
  8. Klik op Opslaan.

Een aankondigingsbalk verbergen of verwijderen

Je kunt een aankondigingsbalk die je niet in je webshop wilt weergeven, verbergen of verwijderen. Als je een aankondigingsbalk verbergt, wordt deze niet meer weergegeven in je webshop zonder deze te volledig verwijderen, en kun je de balk op een ander moment weer weergeven in je webshop. Het permanent verwijderen van een aankondigingsbalk is een actie die niet ongedaan kan worden gemaakt.

Stappen:

Een aankondigingsbanner-app downloaden

1. Ga naar de Shopify App Store.
  2. Zoeken naar een app met behulp van banner message of announcement bar.
  3. Klik op een app om de pagina met de app-vermelding weer te geven.
  4. Wanneer je tevreden bent met de app-gegevens, klik je op App toevoegen.

Volg de installatie-instructies en documentatie van de ontwikkelaars van de app om de banner aan je winkel toe te voegen.