Klantavatars toevoegen aan je winkel

De integratie van klantavatars in je winkel verbetert de gebruikerservaring doordat de Shop-accountavatar van de klant wordt weergegeven wanneer ze zijn aangemeld. Deze avatar vervangt het pictogram voor het generieke klantaccount. Deze functie laat gebruikers zien dat ze zijn aangemeld en personaliseert ook hun winkelervaring.

Criteria

De avatarfunctie is standaard geactiveerd in het Dawn-thema. Om klantavatars aan je winkel toe te voegen, moet het Shop-kanaal geïnstalleerd zijn en Shop Pay geactiveerd.

Klantavatars aan je winkel toevoegen

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar webshop > Thema's.
  2. Zoek het thema dat je wilt bewerken en klik vervolgens op Aanpassen.
  3. Selecteer in de sectie Koptekst de Show-avatar.
  4. Klik op Opslaan en vervolgens op Publiceren.

Nadat je de avatarinstelling hebt geactiveerd, wordt deze weergegeven in je koptekst, hoewel de exacte locatie kan verschillen afhankelijk van andere instellingen die zijn geactiveerd in de koptekst. Als je de positie van de avatar wil wijzigen, kun je het Liquid-filter van de klantavatar gebruiken bij het bewerken van je themacode.