Aan de slag met de SFN-app

Door deze checklist te raadplegen vind je meer informatie over wat er nodig is om de Shopify Fulfillment Network-app (SFN) te gebruiken. Het is misschien handig om deze pagina af te drukken, zodat je deze kunt raadplegen tijdens het installatieproces.

Checklist om aan de slag te gaan

Voordat je begint

De SFN-app activeren

Fulfillment activeren

Fulfilmentinstellingen aanpassen

Inzicht in facturering

Flexport verbinden met je winkel

Verbind je winkel met Flexport om de SFN-app te beginnen gebruiken.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Apps > Fulfillment Network.
  2. Klik op Je winkel verbinden.
  3. Verbind Flexport met je Shopify-winkel:

• Als je geen account bij Flexport hebt, kun je verbinding maken met je Facebook-, Google- of Shopify-account.
    • Als je al een Flexport-account hebt, log je in met de inloggegevens die je hebt gebruikt om je Flexport-account in te stellen.
  4. Controleer de vereiste toegang en klik vervolgens op Toestaan.

Nadat je het installatieproces hebt gestart, kan het even duren voordat je Shopify-winkel verbinding maakt met Flexport en de producten synchroniseert. Wanneer het synchronisatiepictogram wordt vervangen door een vinkje, worden je account en producten gekoppeld en wordt er een nieuwe locatie aangemaakt in je Shopify-winkel voor producten die Flexport kan afhandelen. Deze nieuwe locatie heet SFN - Flexport.

Voorraad controleren op Flexport

Als je de gesynchroniseerde producten wil controleren, kun je dat in Flexport doen. Nadat je je Shopify-winkel hebt verbonden met Flexport, worden producten elke vier uur gesynchroniseerd, dus er kan vertraging optreden voordat nieuw aangemaakte producten automatisch worden weergegeven in Flexport.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Apps > Fulfillment Network.
  2. Klik op Naar Flexport.
  3. Klik op Voorraad.
  4. Optioneel: Klik op Assortiment synchroniseren om de productcatalogus opnieuw te synchroniseren en producten op te nemen die de afgelopen vier uur zijn toegevoegd.

Als een product nog steeds niet wordt weergegeven nadat je de catalogus hebt gesynchroniseerd, controleer je het product om te controleren of het voldoet aan de vereisten van Flexport:

• Producten zijn actief.
  • Producten hebben een titel.
  • Producten hebben een SKU-waarde voor elke variant.
  • SKU-waarden mogen geen spaties of speciale tekens bevatten.

Ondersteuning krijgen

Als je hulp nodig hebt bij het instellen van de SFN-app, neem dan contact op met de ondersteuning.