Fulfilmentinstellingen aanpassen voor de SFN-app

Nadat je een binnenkomende overdracht hebt aangemaakt om voorraad naar Flexport te verzenden, kun je je fulfilmentinstellingen aanpassen.

Klantgerichte namen toewijzen aan Flexport-verzendopties

Door klantgerichte namen toe te wijzen aan de verzendopties van Flexport, zorg je ervoor dat Flexport het juiste serviceniveau selecteert wanneer de fulfilment wordt verzonden.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Apps > Fulfillment Network.
  2. Klik op de pagina Toewijzing van verzendopties van Flexport op Klantgerichte namen geven aan Flexport-verzendopties.
  3. Klik op Een verzendoptie toevoegen.
  4. Voer in het vak Verzendoptienaam een naam voor de verzendtarieven in. Deze verzendoptienaam dient exact overeen te komen met de naam van verzendtarieven die je in je Shopify-winkel aanbiedt.
  5. Selecteer in het vak Flexport-serviceniveau de levertijd die aan die verzendoptie is gekoppeld.
  6. Klik op Wijzigingen opslaan.

Je biedt bijvoorbeeld verzendtarieven aan in je Shopify-winkel met de naam Express (2 dagen). In Flexport voeg je een verzendoptie toe, voer je Express (2 dagen) in als de verzendoptienaam en selecteer je 2 dagen voor het serviceniveau.

Internationale verzending activeren

Bevestig of je internationale verzendintegraties hebt om internationaal te kunnen verzenden.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Apps > Fulfillment Network.
  2. Klik op Flexport toestaan om bestellingen buiten de Verenigde Staten af te handelen.
  3. Selecteer in de volgende lijst de optie die van toepassing is op je bedrijf:

• Shopify Markets Pro
    • Global-e.
    • Ik heb geen integratie.
  4. Klik op Internationale verzending inschakelen.

Je kunt de verzendintegratie later wijzigen als je Shopify Markets Pro of Global-e gaat gebruiken.

Prioriteitsregels instellen voor het routeren van bestellingen

Bestellingen worden aan locaties toegewezen op basis van de fulfilmentprioriteit. Heb je voorraad die wordt beheerd door de Shopify Fulfillment Network-app (SFN) en andere locaties? Definieer dan de volgorde waarin de voorraad op locaties wordt gecontroleerd wanneer er een bestelling wordt geplaatst. Je locaties kunnen bijvoorbeeld in de onderstaande volgorde van prioriteit zijn ingesteld:

1. SFN - Flexport
  2. Thuiskantoor
  3. Retail webwinkel

In dit voorbeeld heeft SFN - Flexport de eerste prioriteit voor binnenkomende bestellingen met producten die aan deze locatie zijn toegewezen.

Als je een conceptbestelling aanmaakt, selecteer dan handmatig het gewenste fulfilmentcentrum dat de bestelling afhandelt. Als je bijvoorbeeld de conceptbestelling wil afhandelen via SFN - Flexport, selecteer dan handmatig SFN - Flexport als fulfilmentlocatie.

Als het nodig is de locaties voor een bestelling handmatig aan te passen, volg dan deze best practices:

• Probeer waar mogelijk de bestelling toe te wijzen aan één locatie.
  • Als je een orderregel wil toewijzen aan een locatie met voldoende voorraad om die orderregel af te handelen, splits die orderregel dan niet tussen locaties.
  • Als een artikel teveel wordt verkocht, wijs de bestelling dan toe aan de prioriteitslocatie waar het artikel in voorraad wordt opgeslagen.

Raadpleeg De prioriteit van locaties instellen voor orderverwerking voor meer informatie over het instellen van je fulfilment-prioriteit.