Verwachte bestellingen

Je kunt verwachte bestellingen invoeren tot maximaal 90 dagen in de toekomst, zodat je zeker weet dat het Shopify Fulfillment Network klaar is om je bestellingen af te handelen. Je kunt ook je vorige verwachte bestellingen bekijken samen met je werkelijke bestellingen om toekomstige verwachtingen in te stellen.

Werk elke week de verwachte bestellingen bij van de week die drie maandagen verwijderd is van de huidige datum. Deze week wordt beschouwd als de target-week of huidige aanpassingsperiode. Als je bijvoorbeeld op woensdag 2 september je verwachte bestellingen invoert, begint de huidige aanpassingsperiode op maandag 21 september. Van het einde van je huidige aanpassingsperiode tot 90 dagen vanaf de datum van vandaag, wordt beschouwd als je toekomstige aanpassingsperiode.

Wanneer je aanpassingen kunt maken

Wanneer je de verwachte bestellingen bekijkt en deze onjuist lijken, is het verstandig de verwachte bestellingen aan te passen. Zorg ervoor dat je verwachte bestellingen rekening houden met evenementen, verkopen of promoties die je bedrijf heeft gepland.

Bekijk je huidige aanpassingsperiode

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Fulfillment Network.

3. Klik op App openen.

4. Klik in het gedeelte Verwachte bestellingen op Aanpassen.

5. Breng eventuele aanpassingen aan in de verwachte bestelhoeveelheden en voeg eventuele details toe.

6. Klik op Opslaan.

Controleer je toekomstige aanpassingsperiode

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Fulfillment Network.

3. Klik op App openen.

4. Klik in het gedeelte Verwachte bestellingen op Aanpassen.

5. Pas het Datumbereik aan het bereik aan dat je wilt controleren.

6. Breng in het gedeelte Toekomstige aanpassingsperioden wijzigingen aan in de verwachte bestelhoeveelheden en voeg gegevens toe.

7. Klik op Opslaan.

Wijzig je verwachte bestellingen in bulk

Je kunt al je verwachte bestellingen in een specifiek datumbereik aanpassen met een procentuele wijziging of een aanpassing van de eenheidshoeveelheid. Je kunt bijvoorbeeld alle verwachte bestellingen voor 12 augustus tot 28 augustus wijzigen met een daling van 5% of een toename van 50 bestellingen.

Stappen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Fulfillment Network.

3. Klik op App openen.

4. Klik in het gedeelte Verwachte bestellingen op Aanpassen.

5. Klik op Bulkaanpassing toepassen.

6. Kies het datumbereik.

7. Voer het aanpassingstype en de hoeveelheid in.

8. Optioneel: voeg gegevens toe aan de aanpassing.

9. Klik op Opslaan.

Je vorige aanpassingsperioden weergeven

Je kunt je eerdere aanpassingsperioden bekijken om te zien hoe nauwkeurig ze zijn. Je verwachte bestelhoeveelheid wordt weergegeven naast de werkelijke bestelhoeveelheid voor die dag. Door de nauwkeurigheid van je vorige verwachte bestellingen te beoordelen, kun je in de toekomst nauwkeurigere bestelverwachtingen creëren, zodat de fulfilmentcentra over de juiste beschikbare bronnen beschikken om bestellingen efficiënt te verwerken.

Stappen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Fulfillment Network.

3. Klik op App openen.

4. Klik in het gedeelte Verwachte bestellingen op Aanpassen.

5. Kies het datumbereik waarop je de vorige verwachte bestellingen wilt weergeven.