Konfigurera aviseringar i Shopify Inbox

När en kund påbörjar en konversation, eller svarar på en befintlig konversation i din webbshop eller Shop-appen, kan du få ett meddelande via någon av följande typer av aviseringar:

Du måste aktivera dator-, mobil- och e-postaviseringar för att få aviseringar i realtid om uppdateringar av konversationer. För att få aviseringar måste ditt Shopify-konto ha nödvändiga behörigheter till Shopify Inbox.

Om du har Inbox installerad i flera butiker kommer du att få aviseringar för varje butik du är inloggad på. Om du vill inaktivera aviseringar för en enda butik loggar du ut från den specifika butiken från sidomenyn på mobilen eller butiksrullgardinsmenyn på datorn.

Desktop-avisering

I Chrome och Firefox visas skrivbordsaviseringar om nya Inbox-meddelanden när webbläsaren är öppen och du är inloggad på Shopify-kontot. När du har loggat in måste du öppna Shopify Inbox minst en gång för att se dina meddelanden. När du har loggat in och öppnat Shopify Inbox-appen kan du stänga webbläsarfliken. Aviseringar kommer att skickas tills du stänger webbläsaren. Om du stänger webbläsaren eller loggar ut från Shopify-kontot kan du behöva logga in på Shopify Inbox igen för att få skrivbordsaviseringar.

Om du använder en annan webbläsare, till exempel Safari eller Edge, måste du vara inloggad på Shopify Inbox och hålla webbläsarfliken öppen för att få skrivbordsaviseringar.

När butiken får ett meddelande så hörs en signal och en visuell indikator visas i alla öppna webbläsarflikar i Inbox. Dessutom visas en skrivbordsavisering.

Slå på skrivbordsaviseringar i Shopify Inbox

1. Gå till Shopify Inbox och logga sedan in till din butik.
  2. Om du vill få skrivbordsaviseringar på din dator ska du klicka på Tillåt när webbläsaren uppmanar dig att tillåta skrivbordsaviseringar från Shopify Inbox. Webbläsaruppmaningen visas första gången du loggar in på Shopify Inbox.
  3. Klicka på Inställningar och sedan på Aviseringar.
  4. Verifiera att din stationära enhet är listad i avsnittet Aviseringstyper.
  5. I avsnittet Aviseringsutlösare väljer du Push-meddelanden (dator och mobil) för varje utlösare som du vill ta emot aviseringar för.
  6. Klicka på Spara.
  7. Valfritt: Klicka på knappen Skicka testavisering för att skicka en testavisering till din enhet.

Mobilaviseringar

Mobila aviseringar för nya meddelanden visas när Shopify Inbox-mobilappen är installerad på din mobila Android- eller iPhone-enhet. Du måste logga in på Shopify Inbox-appen med ditt Shopify-konto för att få aviseringar. Om du även har Shopify-appen installerad på din enhet kommer en utloggning från en av apparna att även logga ut dig från den andra. Du får då inga aviseringar.

Aktivera mobilaviseringar

Shopify Inbox-mobilappen måste ha version 6.12.0 eller högre för att kunna ha alla aviseringsalternativ.

Steg:

1. Öppna Shopify Inbox-mobilappen på din mobila enhet.
  2. Tryck på Din profilikon > Aviseringar.
  3. Verifiera att din mobila enhet är listad i avsnittet Aviseringstyper.
  4. Verifiera att alternativet Mobil och dator är markerat för de utlösare som du vill få aviseringar för.
  5. Klicka på Spara.
  6. Valfritt: Tryck på Skicka testavisering för att skicka en testavisering till din enhet.

E-postaviseringar

E-postmeddelanden om nya Inbox-meddelanden skickas till den e-postadress som är kopplad till ditt Shopify-konto.