Använda hreflang-taggar för att dirigera dina kunder till sin regionspecifika URL

Hreflang-taggar är kodelement i ditt tema som gör att sökmotorer kan avgöra vilket språk och vilken region en webbplats är avsedd för och sedan returnera lämplig URL baserat på en kunds språk och plats. Din butik kanske till exempel har standard-URL:en johns-apparel.com och den spanska URL:en es.johns-apparel.com. När en kund befinner sig i Spanien och har spanska inställt på sin enhet eller i webbläsaren ökar hreflang-taggen i ditt tema sannolikheten för att kunden dirigeras till den spanska URL:en.

Eftersom hreflang-taggar identifierar dina lokala URL:er som regionala versioner istället för duplicerade webbsidor är de nödvändiga för sökmotorsoptimering (SEO).

Hreflang-taggar och metataggar skapas automatiskt för varje internationell domän eller undermapp som du ställer in. Din webbplatskarta innehåller också alla publicerade språk för att hjälpa sökmotorer att upptäcka de olika språken i din butik.