Transport Layer Security (TLS)

Transport Layer Security (TLS) är ett krypteringsprotokoll som används för att säkra kommunikation över internet. Du kan se att en anslutning använder TLS om du ser en hänglåsikon i webbläsarens adressfält intill en URL som börjar med https://. TLS tillämpas för alla anslutningar till Shopify, inklusive dina egna anslutningar och dina kunders anslutningar. TLS 1.2 är den senaste versionen av TLS-protokollet.

Fr.o.m. 20 juni 2018 kommer Shopify inte längre att stödja TLS-versionerna 1.0 och 1.1. Syftet med detta är att bättre kunna skydda uppgifterna för alla som har åtkomst till Shopify-webbplatsen, din butik eller din administratörssida. Efter den 20 juni 2018 kommer du att se anslutningsfel när du besöker Shopify-sidor om din webbläsare inte stödjer TLS 1.2.

Uppgradera din webbläsare till en webbläsarversion som stödjer TLS 1.2.

Kunder som försöker besöka din Shopify-butik men som inte har en webbläsare som stödjer TLS 1.2 kommer efter 20 juni 2018 att se ett anslutningsfel och de kommer inte att kunna ladda din webbplats.

Kontrollera att dina applikationer ansluter till Shopifys API med TLS 1.2 om du i egenskap av apputvecklare vill att din app ska fortsätta fungera ihop med Shopify efter 20 juni 2018. Uppgradera din app till att stödja TLS 1.2 om den i dagsläget bara stödjer versionerna 1.0 eller 1.1.

Kontrollera stöd för TLS 1.2

De två senaste versionerna av Shopifys webbläsare som stöds inkluderar stöd för TLS 1.2. Din anslutning kommer att ske över TLS 1.2 när du besöker Shopify eller en Shopify-butik som använder en av dessa webbläsarversioner.

Även tidigare versioner av webbläsare och webbläsare som inte officiellt stöds av Shopify, kan stödja TLS 1.2. Besök SSL Labs SSL Test för att kontrollera vilken version av TLS din webbläsare stödjer. Den SSL-version som används visas under protokollversionen.

Du bör även säkerställa att operativsystemet i din dator eller mobila enhet är uppdaterat, särskilt om du använder en äldre version av Windows.