Kielten hallinta

Uusien kielten lisääminen verkkokauppaan

Ennen kuin aloitat, varmista, että kauppasi täyttää eri kielillä tapahtuvaa myyntiä koskevat vaatimukset.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Asetukset > Kielet.

2. Valitse Käännetyt kielet -kohdasta Lisää kieli.

3. Valitse kieli pudotusvalikosta ja klikkaa sitten Lisää.

4. Tuo käännetty sisältö Shopifyhin noudattamalla ohjeita.

5. Vaihtoehtoisesti klikkaa Käy Shopify App Storessa ja asenna käännössovellus kauppaasi ohjeita noudattamalla.

6. Noudata sovelluksen ohjeita verkkokaupan sisällön kääntämisessä ja uusien kielten julkaisemisessa.

7. Jos haluat katsoa eri kieliä verkkokaupassasi, Klikkaa Esikatselu. Voit esikatsella sekä julkaistuja että julkaisemattomia kieliä.

Kielen julkaiseminen verkkokaupassa

Toimi näin:

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Asetukset > Kielet.

2. Klikkaa Julkaise-valintaa Käännetyt kielet ‑kohdassa sen kielen viereltä, jonka haluat saattaa kaupan asiakkaiden saataville.

3. Napauta Tallenna.

Hallinnoi markkinoiden kieliä

Oletusarvoisesti jokaisessa uudessa markkina-alueessa, jonka luot, käytetään kauppasi oletuskieltä.

Sinun täytyy yhdistää uudet julkaistut kielet johonkin markkina-alueeseen, ennen kuin ne näkyvät verkkokaupassasi vierailijoille. Et voi lisätä markkina-alueeseen julkaisemattomia kieliä.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify Administa kohtaan Asetukset > Markkinat.

2. Klikkaa Hallinnoi sen markkinan vierestä, jota haluat päivittää.

3. Klikkaa Verkkotunnukset ja kielet ‑kohtaa.

4. Lisää Kielet-osiossa valinta valintaruutuun kullekin kielelle, jonka haluat ottaa käyttöön.

5. Napauta Tallenna.

Poista kielen julkaisu verkkokaupastasi

Voit myös poistaa julkaistun kielen, jolloin kieli piilotetaan asiakkailta. Linkit, jotka johtavat kaupan poistettuun kieliversioon, tuottavat 404 "Sivua ei löydy" -virheen, joten muista luoda uudelleenohjaukset julkaisemattomille kielille.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Asetukset > Kielet.

2. Klikkaa Kumoa julkaisu ‑valintaa Käännetyt kielet ‑kohdassa sen kielen viereltä, jonka haluat poistaa asiakkaiden saatavilta.

3. Napauta Tallenna.

Peruuttamalla kielen julkaisemisen poistat kielen myös kaikista markkina-alueista, joihin se on lisätty.

Kielen poistaminen verkkokaupasta

Jos olet varma, että et tarvitse käännöksiä kyseisellä kielellä, voit myös poistaa kielen. Kielen poistaminen poistaa pysyvästi myös kaikki kyseisen kielen käännökset. Jos kieli otetaan myöhemmin takaisin käyttöön, käännökset on lisättävä uudelleen.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Asetukset > Kielet.

2. Klikkaa Käännetyt kielet -kohdassa sen julkaisemattoman kielen vieressä olevaa Poista-kuvaketta, jonka haluat poistaa kaupasta.

3. Klikkaa Poista.

Poistamalla kielen positat kielen myös kaikista markkinoista, joihin se on lisätty.