Kielten hallinta

Sen varmistaminen, että olet valmis kääntämään

Kun lisäät kauppaasi kieliä, toimitat käännökset itse. Ennen kuin lisäät uuden kielen, varmista, että käännöksesi ovat valmiit tai että olet asentanut käännössovelluksen ja että olet määrittänyt markkinalle kielen.

Uusien kielten lisääminen verkkokauppaan

Ennen kuin aloitat, varmista, että kauppasi täyttää eri kielillä tapahtuvaa myyntiä koskevat vaatimukset.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Asetukset > Kielet.
  2. Klikkaa Lisää kieli.
  3. Valitse kieli pudotusvalikosta ja klikkaa sitten Lisää.
  4. Valitse aktiivinen markkina, johon haluat lisätä kielen.
  5. Tee jompikumpi seuraavista toimenpiteistä:

6. Jos haluat katsoa eri kieliä verkkokaupassasi, Klikkaa Esikatselu. Voit esikatsella sekä julkaistuja että julkaisemattomia kieliä.

Kielen julkaiseminen verkkokaupassa

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Asetukset > Kielet.

2. Klikkaa Julkaise-valintaa Julkaisemattomat kielet ‑kohdassa sen kielen viereltä, jonka haluat saattaa kaupan asiakkaiden saataville.

3. Klikkaa Tallenna.

Markkina-alueiden kielten hallinta

Oletusarvoisesti jokaisessa uudessa markkina-alueessa, jonka luot, käytetään kauppasi oletuskieltä.

Sinun täytyy yhdistää uudet julkaistut kielet johonkin markkina-alueeseen, ennen kuin ne näkyvät verkkokaupassasi vierailijoille.

Kielen lisääminen markkinaan

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Asetukset > Kielet.

2. Klikkaa Lisää toimintoja sen kielen vieressä, jonka haluat lisätä markkinaan.

3. Klikkaa Lisää markkinaan.

4. Klikkaa Valmis.

Kielen poistaminen markkinasta

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Asetukset > Kielet.

2. Klikkaa Lisää toimintoja sen kielen vieressä, jonka haluat poistaa markkinasta.

3. Klikkaa Poista.

4. Klikkaa Valmis.

Poista kielen julkaisu verkkokaupastasi

Voit myös poistaa julkaistun kielen, jolloin kieli piilotetaan asiakkailta. Linkit, jotka johtavat kaupan poistettuun kieliversioon, tuottavat 404 "Sivua ei löydy" -virheen, joten muista luoda uudelleenohjaukset julkaisemattomille kielille.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Asetukset > Kielet.

2. Klikkaa Kumoa julkaisu ‑valintaa Julkaisemattomat kielet ‑kohdassa sen kielen viereltä, jonka haluat poistaa asiakkaiden saatavilta.

3. Klikkaa Peruuta julkaisu.

Peruuttamalla kielen julkaisemisen poistat kielen myös kaikista markkina-alueista, joihin se on lisätty.

Kielen poistaminen verkkokaupasta

Jos olet varma, että et tarvitse käännöksiä kyseisellä kielellä, voit myös poistaa kielen. Kielen poistaminen poistaa pysyvästi myös kaikki kyseisen kielen käännökset. Jos kieli otetaan myöhemmin takaisin käyttöön, käännökset on lisättävä uudelleen.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Asetukset > Kielet.

2. Klikkaa Julkaisemattomat kielet -kohdassa sen julkaisemattoman kielen vieressä olevaa Poista-kuvaketta, jonka haluat poistaa kaupasta.

3. Klikkaa Poista.

Poistamalla kielen poistat kielen myös kaikista markkina-alueista, joihin se on lisätty.

Verkkokaupan oletuskielen muuttaminen

Voit muuttaa kauppasi oletuskieltä. Kaupan oletuskieltä käytetään Shopify Adminissa sekä kaupan kassalla ja teemassa.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Asetukset > Kielet.

2. Klikkaa Julkaistut kielet ‑kohdassa Vaihda oletuskieli sen kielen vieressä, joka on nykyinen oletuskielesi.

3. Valitse kieli valikosta.