Meta-pikseli

Kun otat Metan Facebookin ja Instagramin käyttöön, voit lisätä pikselin seurataksesi asiakkaan tietoja ja käyttäytymistä verkkokaupassasi. Jotta voit käyttää Meta-pikseliä, sinun on määritettävä asiakastietojen jakamisen taso. Voit itse päättää, kuinka laajasti haluat seurata tietoja pikselin avulla. Tietojen jakamisen perustason asetus lähettää vain asiakkaiden käyttäytymistä koskevia tietoja. Tehostetun ja maksimitason jakoasetukset lähettävät lisätietoja, kuten asiakkaan nimen, sijainnin ja sähköpostiosoitteen.

Voit luoda Meta-pikselin Facebookin mainosten hallinnassa tai Metan Facebookissa ja Instagramissa.

Jos olet aiemmin lisännyt Meta-pikselin verkkokauppasi teemakoodiin, poista Meta-pikselin koodi verkkokaupastasi, kun olet määrittänyt uuden pikselin Metan Facebookia ja Instagramia käyttämällä.

Meta-pikselit voivat parantaa kauppasi markkinointia ja Facebook-mainosten tehokkuutta. Jotta voit luoda Facebook-mainoksia, sinun täytyy yhdistää Facebookin mainostili.

Metapikselin luominen

Voit luoda uuden Meta-pikselin suoraan Metan Facebookissa ja Instagramissa napsauttamalla pikselin määritysruudussa Luo uusi tai luomalla Meta-pikselin Facebookin mainosten hallinnassa. Jos haluat luoda pikselin Facebookin mainosten hallinnassa, lue lisää Facebookin ohjekeskuksesta.

Meta-pikselin lisääminen verkkokauppaan

Kun lisäät Meta-pikselin Metan Facebookiin ja Instagramiin, pikseli integroituu verkkokauppaasi. Voit lisätä Meta-pikselin, kun otat käyttöösi Ostaminen Instagramissa -toiminnon tai Facebook Shopin. Ennen kuin voit lisätä Meta-pikselin, sinun täytyy aktivoida tietojen jakaminen Asiakastietojen jakaminen -osiossa.

Voit hallinnoida Meta-pikseliä tietojen jakamisen asetuksissa Metan Facebookin ja Instagramin Asetukset-osiossa.

Metan Facebookin ja Instagramin tietojen jakamisen asetusten Asiakastietojen jakaminen -osiossa on luettelo luomistasi pikseleistä. Voit yhdistää olemassa olevaan Meta-pikseliin klikkaamalla Yhdistä tai luoda uuden Meta-pikselin klikkaamalla Luo uusi.

Kun olet lisännyt Meta-pikselin verkkokauppaasi, voit varmistaa sen toimivuuden Facebookin mainosten hallinnan avulla. Voit selvittää, toimiiko Meta-pikselisi, noudattamalla Facebookin ohjekeskuksen ohjeita.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Facebook & Instagram.

3. Klikkaa Avaa myyntikanava.

4. Klikkaa Asetukset ja sitten Tietojen jakamisen asetukset.

5. Klikkaa Asiakastietojen jakamisen osiossa Ota tietojen jakaminen käyttöön ‑vaihtopainiketta.

6. Valitse tietojen jakamisen taso ‑kohdasta Normaali, Tehostettu tai Maksimi.

7. Valitse pikseli luettelosta.

8. Klikkaa Vahvista.

Meta-pikselin muuttaminen tai poistaminen verkkokaupasta

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Facebook & Instagram.

3. Klikkaa Avaa myyntikanava.

4. Klikkaa Asetukset.

5. Poista nykyinen pikseli klikkaamalla Tietojen jakamisen asetukset -osiossa Muuta.

6. Yhdistä toinen pikseli tai luo uusi.

Jos olet muokannut teematiedostosi koodia siten, että olet lisännyt siihen Meta-pikselin, sinun on poistettava pikselin koodi, ennen kuin voit lisätä Meta-pikselitunnuksen Metan Facebookia ja Instagramia käyttämällä. Jos et poista pikselin koodia, kaupassasi on useampi kuin yksi pikseli, mikä voi johtaa siihen, että raporteissa näkyy päällekkäisiä tai virheellisiä tietoja.

Pikselin koodin poistaminen teematiedostostasi

Meta-pikselin poistaminen verkkokaupan asetuksista

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Online store.

3. Klikkaa Avaa myyntikanava.

4. Klikkaa Asetukset.

5. Napsauta Meta-pikseli-osiossa Muuta.

6. Poista Meta-pikseli ja napsauta sen jälkeen Tallenna.

Asiakastietojen jakamisen tapahtumat

Kun olet lisännyt Meta-pikselin Shopifyhin, pikseli seuraa tiettyjä tapahtumia verkkokaupassasi, esimerkiksi, kun asiakas katselee jotakin sivua. Saat lisätietoja asiakastietojen jakamisen tapahtumista tutustumalla kohtaan Facebookin tietojen jakaminen.

Meta-pikselin siirto Facebook- ja Instagram-sovellukseen

Metapikselin hallinta siirtyy 1.7.2023 verkkokaupan asetuksista Facebook- ja Instagram-sovellukseen. Jotta voit jatkaa asiakaskäyttäytymisen seurantaa ja kaupan liikenteen analysointia, sinun täytyy lisätä Meta-pikselisi Facebook- ja Instagram-sovellukseen.

Kun olet lisännyt Meta-pikselin Facebook- ja Instagram-sovellukseen, sinun ei tarvitse poistaa Meta-pikseliä verkkokaupan asetuksista.