Debut

Debut on moneen muuntuva teema, joka soveltuu kaikkiin kauppoihin varaston koosta riippumatta. Debut-teeman avulla voit nopeasti määrittää kaupan ja aloittaa myynnin. Debut näyttää viimeistellyltä, vaikka et mukauttaisi teemaa lainkaan.

Esimerkki Debut-teemaa käyttävästä verkkokaupasta

Debut on ihanteellinen teema, jos haluat

• aloittaa myynnin heti, ilman että sinun täytyy muokata teemaa runsaasti
  • varmistaa, että kauppasi näyttää hyvältä tablettitietokoneilla ja älypuhelimilla
  • muuttaa kaupan järjestystä helposti ja nähdä muutokset reaaliaikaisesti.

Teemaeditori

Voit muokata teemaa teemaeditorilla. Teemaeditorin muokkaustyökalurivi on jaettu osioihin ja teeman asetuksiin.

Teemaeditorin muokkaustyökalurivi, joka näyttää osiot ja teemojen asetukset

Osioiden kautta voit muokata kaupan eri sivujen sisältöä ja asettelua. Teemojen asetusten avulla voit muokata kaupan fontteja ja värejä ja tehdä muutoksia sosiaalisen median linkkeihin ja kassalla maksuun.

Osiot ovat muokattavia sisällön lohkoja, jotka määrittävät verkkokaupassasi olevien sivujen ulkoasun.

• Koti-osioissa on ominaisuuksia, kuten diaesitys ja rekisteröinti uutiskirjeen vastaanottoa varten, joita voit lisätä, järjestää uudelleen tai poistaa. Kotisivullasi voi olla enintään 25 osiota.

• Jokaisella sivutyypillä on omat osionsa. Esimerkiksi tuotesivu-osiossa määritetään kunkin verkkokaupan tuotesivun asettelu.

• Sivun osiot ovat aina tietyissä paikoissa verkkokaupassa. Voit muokata niitä, mutta et voi järjestää niitä uudelleen tai poistaa niitä.

• Jokainen teema sisältää kiinteät osiot, kuten otsikko ja alatunniste, jotka näkyvät verkkokaupan jokaisella sivulla.

Voit oppia Debut-teeman ainutlaatuisesta osioista ja siitä, miten voit mukauttaa niitä yrityksesi tarpeisiin.

Debut sisältää seuraavat staattiset osat:

• Ylätunniste
  • Alatunniste
  • Tuotesivut
  • Kokoelman sivut
  • Kokoelmaluettelosivu
  • Blogisivut
  • Postaukset
  • Ostoskorisivu

Dynaamiset osat

Voit muokata kotisivusi ulkoasua lisäämällä, järjestämällä uudelleen ja poistamalla dynaamisia osia. Jokaisessa teemassa on ainutlaatuinen valikoima valittavissa olevia dynaamisia osia.

Debut sisältää seuraavat muuttuvat osat:

• Blogiviestit
  • Kokoelmaluettelo
  • Esittelyssä oleva kokoelma
  • Galleria
  • Kuva tekstillä
  • Kuva päällä olevalla tekstillä
  • Logoluettelo
  • Diaesitys
  • Esittelyssä oleva tuote
  • Uutiskirje
  • Kartta
  • Rich text
  • Suositukset
  • Tekstisarakkeet kuvilla
  • Video
  • Mukautettu sisältö

Ylätunniste

Ylätunniste-osassa voit muokata sisältöä, joka näkyy kaupan jokaisen sivun yläosassa. Voit lisätä logokuvan, valita, mitkä valikot ovat näkyvissä, ja laatia ilmoitusviestin.

John's Apparel -verkkosivuston ylätunnistepalkki, joka näyttää päävalikon valikkokohdat, hakukuvakkeen ja ostoskorikuvakkeen

Voit mukauttaa ylätunniste-osaa seuraavasti:

1. Klikkaa kohdan Debut vieressä Mukauta.

2. Klikkaa Osat.

3. Klikkaa Ylätunniste.

4. Voit määrittää logon tasauksen valitsemalla Logon tasaus -kohdassa vaihtoehdon Vasen tai Keskitetty. Jos et lisää logokuvaa, näkyvissä on logokuvan sijaan kaupan nimi tekstimuodossa. Voit muuttaa kaupan nimeä adminin Yleiset asetukset -sivulla.

5. Voit lisätä logon napauttamalla Logokuva-kohdassa Valitse kuva. Voit ladata kuvan tietokoneelta napauttamalla Lähetä. Jos haluat käyttää ilmaista kuvaa Burst-kuva-arkistosta, klikkaa Ilmaiset kuvat.

6. Voit muuttaa logon kokoa säätämällä Mukautettu logon leveys -liukusäädintä haluamallesi leveydelle. Logon leveyden säätäminen ei vääristä logokuvan mittasuhteita.

7. Voit valita, mikä valikko ylätunnisteessa näytetään, valitsemalla Valikko-kohdasta Muuta. Valitse olemassa oleva valikko tai luo uusi valikko valitsemalla Luo valikko. Jos et halua näyttää ylätunnisteessa mitään valikkoa, valitse Poista.

8. Voit näyttää ilmoitusviestin sivun yläosassa seuraavasti:

9. Valitse Ilmoituspalkki-kohdassa Näytä ilmoitus.

10. Jos haluat näyttää ilmoituksen vain etusivulla, valitse Vain etusivu. Muussa tapauksessa ilmoitus näkyy kaupan jokaisella sivulla.

11. Kirjoita ilmoitusteksti Teksti-kenttään.

12. Jos haluat lisätä ilmoitukseen linkin, kirjoita URL-osoite Linkki-kenttään.

13. Voit muuttaa ilmoituspalkin taustan väriä napauttamalla Palkki-väriruutua ja valitsemalla värin.

14. Voit muuttaa ilmoitustekstin väriä napauttamalla Teksti-väriruutua ja valitsemalla värin.

15. Klikkaa Tallenna.

Alatunniste

Alatunniste-osassa voit muokata sisältöä, joka näkyy kaupan jokaisen sivun alaosassa. Voit lisätä alatunnisteeseen seuraavat ominaisuudet:

• enintään kaksi valikkoa
  • uutiskirjeen tilaus
  • maksukuvakkeet

Sivuston alatunniste, joka näyttää valikon, uutiskirjeen tilauksen ja tekijänoikeustekstin.

Voit mukauttaa alatunniste-osaa seuraavasti:

1. Klikkaa kohdan Debut vieressä Mukauta.

2. Klikkaa Osat.

3. Valitse Alatunniste.

4. Muokkaa ensisijaista alatunnistevalikkoa Ensisijainen valikko -kohdassa. Voit muokata oletusvalikkoa valitsemalla Muokkaa valikkoa. Voit vaihtaa toiseen valikkoon valitsemalla Muuta ja valitsemalla sitten olemassa olevan valikon tai valitsemalla Luo valikko.

5. Lisää alatunnisteeseen täydentävä valikko Lisävalikko-kohdassa.

6. Voit lisätä alatunnisteeseen uutiskirjeen tilauksen seuraavasti:

1. Tarkista Näytä uutiskirjeen tilaus.
    2. Syötä alaotsake uutiskirjeen tilaamista varten Alaotsake-kenttään.
  7. Lisää alatunnisteeseen maksukuvakkeita, kuten Mastercard tai PayPal, valitsemalla Näytä maksukuvakkeet.

8. Klikkaa Tallenna.

Tuotesivut

Tuotesivut-osassa voit lisätä tai poistaa seuraavia elementtejä:

• Määrän valitsin
  • Versioiden tiedot
  • Tuotemerkki tai myyjä
  • Kuvan lähennys ja loitonnus
  • Dynaaminen kassapainike
  • Sosiaalisen media jakamispainikkeet
  • Tuotesuositukset

Voit myös määrittää kuvien koon.

Muokkaa tuotesivun asetuksia

1. Valitse yläpalkin alasvetovalikosta Tuotesivut.

2. Klikkaa Osat.

3. Klikkaa Tuotesivut.

4. Voit määrittää kuvien koon valitsemalla kuvakoon Kuvan koko -alasvetovalikosta.

5. Voit näyttää määrän valitsimen valitsemalla Näytä määrän valitsin.

6. Voit näyttää versioiden tietoja, kuten "Koko" ja "Väri", valitsemalla Näytä versioiden tiedot. Näkyvissä olevat versioiden tiedot perustuvat tuoteversioille määritettyihin vaihtoehtojen nimiin.

7. Voit näyttää tuotemerkin tai myyjän valitsemalla Näytä myyjä. Jotta tuotemerkki tai myyjä voidaan näyttää, sinun on lisättävä tuotteelle myyjä.

8. Jos haluat, että asiakkaat voivat lähentää kuvaa siirtämällä kursorin tuotekuvan päälle, valitse Ota kuvan lähennys ja loitonnus käyttöön.

9. Jos haluat näyttää dynaamisen kassapainikkeen, valitse Näytä dynaaminen kassapainike.

10. Jos haluat näyttää sosiaalisen median jakamispainikkeet, valitse Näytä sosiaalisen median jakamispainikkeet.

11. Klikkaa Tallenna.

Lisää tai poista tuotesuosituksia

Voit näyttää suositeltuja tuotteita tuotesivuilla , jotta asiakkaat voivat helpommin tutustua muihin tuotteisiin, jotka saattavat kiinnostaa heitä.

1. Valitse yläpalkin alasvetovalikosta Tuotesivut.

2. Klikkaa Tuotesuosituksia.

3. Näytä dynaamiset suositukset -valintaruudun avulla voit näyttää tai piilottaa tuotesuosituksia tuotesivuilta.

4. Valinnainen: Jos haluat muuttaa suositeltujen tuotteiden yläpuolella näkyvää otsikkoa, syötä uusi nimi Otsikko-kenttään.

5. Valinnainen: Jos haluat näyttää tai piilottaa toimittajat tuotekuvauksissa, käytä Näytä myyjä -valintaruutua.

6. Klikkaa Tallenna.

Kokoelman sivut

Voit määrittää kokoelman sivut niin, että asiakkaat voivat suodattaa ja lajitella kokoelman tuotteita. Voit valita kokoelman ulkoasuksi joko ruudukon tai luettelon ja valita, kuinka monta tuotetta näytetään.

Voit määrittää kokoelmasivujen ulkoasun seuraavasti:

1. Siirry teemaeditorin kokoelma-sivulle.

2. Valitse Osat-välilehti.

3. Valitse Kokoelmasivut.

4. Valitse Asettelu-luettelosta joko Ruudukko tai Luettelo.

5. Valitse luetteloista tuotteiden lukumäärä riviä kohti ja rivien lukumäärä sivua kohti (jos valitsit ruudukko-tyylin).

6. Jos haluat näyttää kokoelman kuvan sivun yläosassa, valitse Näytä kokoelman kuva.

7. Jos haluat näyttää tuotemerkin tai myyjän, valitse Näytä tuotteen myyjät.

8. Jos haluat näyttää lajitteluvalikon, valitse Ota lajittelu käyttöön.

9. Jos haluat, että asiakkaat voivat suodattaa kokoelman tuotetunnisteella, valitse Ota suodatus tunnisteella käyttöön.

10. Klikkaa Tallenna.

Kokoelmaluettelosivu

Kokoelmaluettelosivulla kaikki tuotekokoelmasi näytetään ruudukkomuodossa. Kokoelmaluettelosivun avulla asiakkaat voivat nopeasti selata kokoelmia ja etsiä kokoelman, jota he haluavat tarkastella tarkemmin. Debut-teemassa kokoelmaluettelosivu esitetään ylätason linkkinä ylätunnisteen valikossa:

Debut-kohdesivu, jossa Luettelo-linkki on korostettuna ylävalikossa

Voit näyttää kaikkien kokoelmien pikkukuvat ruudukkomuodossa tai voit valita näkyviin tietyn kokoelman. Voit myös valita, miten kokoelmat lajitellaan sivulla.

Voit määrittää kokoelmaluettelosivun ulkoasun seuraavasti:

1. Siirry kokoelmaluettelosivulle napauttamalla ylätason kokoelmavalikkokohtaa.

2. Valitse Osat-välilehti.

3. Valitse Kokoelmaluettelosivu.

4. Tee jokin seuraavista:

1. Jos haluat näyttää kaikkien kokoelmien pikkukuvat ruudukkomuodossa, valitse Kaikki.
    2. Jos haluat näyttää kokoelmaluettelosivulla yhden kokoelman, valitse Valittu.
  5. Jos valitsit edellisessä vaiheessa Kaikki, toimi seuraavasti:

1. Valitse lajitteluvaihtoehto Lajittele kokoelmat: -luettelosta.
    2. Valitse kokoelmien lukumäärä riviä kohti Kokoelmia riviä kohti -luettelosta.
  6. Klikkaa Tallenna.

Blogisivut

Debut-teemassa voit luetella blogijulkaisut tai näyttää ne ruudukkona. Jos blogijulkaisuja tekee useampi kuin yksi henkilö, voit näyttää jokaisen blogijulkaisun tekijän nimen. Voit myös näyttää päivämäärän, jona blogijulkaisu on tehty.

1. Siirry blogisivullesi teemaeditorin esikatselualueella.

2. Klikkaa Osiot.

3. Klikkaa Blogisivut.

4. Valitse Asettelu-luettelossa, näytetäänkö blogijulkaisut luettelona vai ruudukkona.

5. Jos haluat näyttää tekijän nimen, valitse Näytä tekijä.

6. Jos haluat näyttää blogijulkaisun julkaisupäivän, valitse Näytä päivämäärä.

7. Klikkaa Tallenna.

Ostoskorisivu

Ostoskorisivu -osiossa voit ottaa käyttöön seuraavat asetukset:

• Tilauskommentit
  • Automaattiset ostokoripäivitykset

Lisää tilauskommentti

Voit antaa asiakkaille mahdollisuuden lisätä tilauksiinsa huomautuksia ostoskorisivulla:

1. Valitse yläpalkin pudotusvalikosta Ostoskori.

2. Valitse Osat-välilehti.

3. Klikkaa Ostoskorisivu.

4. Valitse Ota tilauskommentit käyttöön.

5. Klikkaa Tallenna.

Ota automaattinen ostoskorin päivitykset käyttöön

Voit asettaa ostoskorin näyttämään päivitettyjä tietoja heti, kun asiakas tekee muutoksia tilauksiinsa. Esimerkiksi välisumman hinta voidaan päivittää, kun asiakas muuttaa ostoskorissa olevien tuotteiden määrän. Automaattisten koripäivitysten käyttöönotto:

1. Valitse yläpalkin pudotusvalikosta Ostoskori.

2. Valitse Osat-välilehti.

3. Klikkaa Ostoskorisivu.

4. Valitse Ota automaattinen ostoskorin päivitykset käyttöön.

5. Klikkaa Tallenna.

Esittelyssä oleva kokoelma

Voit esitellä tiettyä kokoelmaa kotisivullasi. Kokoelmien esittelyn avulla voit edistää myyntiä ja mainostaa uusia kokoelmia.

Debut-teemassa voit lisätä "Näytä kaikki" -painikkeen, jolla asiakkaat näkevät koko kokoelman, ja voit näyttää myyjän nimen kunkin tuotekuvan alla.

Voit esitellä kokoelmaa kotisivullasi seuraavasti:

1. Valitse Osat-välilehti.

2. klikkaa Esittelyssä oleva kokoelma -osaa.

3. Jos haluat muuttaa kokoelman yläpuolella esitettävää tekstiä, kirjoita haluamasi teksti Otsikko-kenttään.

4. Valitse Kokoelma-luettelosta kokoelma, jota haluat esitellä. Jos haluat lisätä tai poistaa tuotteita valitusta kokoelmasta, klikkaa Muokkaa kokoelmaa -linkkiä, joka avaa Kokoelmat-sivun uudella välilehdellä.

5. Valitse Tuotteet riviä kohti -luettelosta tuotemäärä, joka näytetään kullakin rivillä.

6. Valitse Rivit-luettelosta näytettävien tuoterivien määrä.

7. Jos haluat näyttää myyjän tai tuotemerkin jokaisen tuotekuvan alapuolella, valitse Näytä tuotteen myyjä.

8. Jos haluat antaa asiakkaille mahdollisuuden tarkastella kokoelman kaikkia tuotteita, valitse Näytä "Näytä kaikki" -painike.

9. Klikkaa Tallenna.

Kuva tekstillä

Debut-teemassa voit lisätä kuvan, jonka teksti näkyy kuvan oikealla tai vasemmalla puolella. Voit myös lisätä painikkeen, joka ohjaa vierailijat kaupan tietylle sivulle:

Voit yleensä käyttää Kuva tekstillä -osaa mainostamaan tiettyä tuotetta tai kokoelmaa tai ohjaamaan verkkosivuston liikennettä blogisivullesi.

Voit lisätä tekstillisen kuvan kotisivullesi seuraavasti:

1. Valitse Osat-välilehti.

2. klikkaa Kuva tekstillä -osaa.

3. klikkaa Kuva-kohdassa Valitse kuva ja tee sitten jokin seuraavista:

- To select an image you have already uploaded to your Shopify admin, click the **Library** tab.
- To select a stock image from [Shopify's Burst stock image collection](https://burst.shopify.com/), click the **Free images** tab. From here you can enter a search term, or browse the image categories.
- To select an image from your local computer, click the **Library** tab, and then click the plus button.
  1. Valitse Asettelu-luettelosta kuvan asettelu tekstin oikealle tai vasemmalle puolelle.

2. Syötä tämän osan uusi otsikko Otsikko-kenttään.

3. Syötä Teksti-kenttään teksti, jonka haluat näkyvän otsikon alla.

4. Kirjoita Tekstipainike-kenttään teksti, jonka haluat näkyvän painikkeessa.

5. Valitse Painikelinkki-kentästä kauppasi sivu, johon haluat painikkeen linkin osoittavan.

6. Klikkaa Tallenna.

Kuva päällä olevalla tekstillä

Voit näyttää kotisivulla suuren kuvan mukautetulla tekstipeitolla.

Kuva tekstillä -osa sisältää seuraavat asetukset:

• Kuva - Valitse osaan lisättävä kuva.
  • Kuvan tasaus - Määritä sivun puoli, jolla kuva näytetään.
  • Asettelu - Määritä osan leveys.
  • Osan korkeus - Määritä osan korkeus. Jos haluat estää kuvan rajauksen, valitse Mukauta kuvaan, joka määrittää osan korkeuden kuvan korkeuden mukaan.
  • Tekstin koko - Määritä tekstin koko.
  • Otsikko - Lisää osaan otsikko.
  • Teksti - Lisää osaan tekstiä. Kuva tekstipeitolla -osa nimetään automaattisesti uudelleen antamasi otsikon mukaisesti.
  • Tekstipainike - Lisää osaan tekstillä merkitty painike.
  • Painikkeen linkki - Linkitä painike toiseen sivuun tai verkkosivuun.

Lisää kotisivulle kuva tekstillä

1. Klikkaa kohdan Debut vieressä Mukauta.

2. Valitse Lisää osa > Kuva tekstillä > Lisää.

3. Asetusten avulla voi mukauttaa kuvaasi lisäämällä sen päälle tekstiosion.

4. Klikkaa Tallenna.

Uutiskirje

Voit lisätä kotisivullesi uutiskirjeen tilaustoiminnon. Toiminnon avulla voit kerätä sähköpostiosoitteita sähköpostilla toteutettavia markkinointikampanjoita varten. Lisätietoja sähköpostimarkkinoinnista on Shopify-blogissa.

Sivuston uutiskirje-osa. Näkyvissä on asiakkaille tarkoitettu kenttä, johon he voivat syöttää sähköpostiosoitteensa, sekä painike, jossa lukee

Voit lisätä kotisivullesi uutiskirjeen tilauksen seuraavasti:

1. Klikkaa kohdan Debut vieressä Mukauta.

2. Klikkaa Osat.

3. Valitse Lisää osa > Uutiskirje.

4. Kirjoita Otsikko-kenttään uutiskirjeen tilauksen otsikko. Oletusotsikko on "Tilaa uutiskirje".

5. Syötä alaotsake uutiskirjeen tilaamista varten Alaotsake-kenttään.

6. Klikkaa Tallenna.

Video

Voit lisätä kotisivullesi YouTube-videon. Videot voivat houkutella asiakkaita ja herättää kiinnostusta yritykseesi.

Video-osa sisältää seuraavat asetukset:

• Videon korkeus - Määritä videon korkeus.
  • Tekstin koko - Lisää videoon tekstiä. Jos määrität videon tyyliksi Kuva toista-painikkeella, tekstiä ei näytetä videon toiston aikana.
  • Näytä peittokuva - Lisää videon päälle värikerros, joka helpottaa tekstin lukemista. Jos määrität videon tyyliksi Kuva toista-painikkeella, peittokuvaa ei näytetä videon toiston aikana.
  • Tyyli - Määritä videon tyyli. Taustavideo-tyyli on käytettävissä vain tietokoneilla. Jos asiakkaat vierailevat kaupassa tablettitietokoneella tai mobiililaitteella, he näkevät aina Kuva toisto-painikkeella -tyylin.
  • Otsikko - Lisää videoon otsikko.
  • Videon linkki - Lisää videon YouTube-URL-osoite.
  • Kansikuva - Lisää videolle kansikuva. Kansikuva ei ole näkyvissä videon toiston aikana.
  • Kuvan tasaus - Tasaa kansikuva niin, että tärkein osa on aina näkyvissä.

Lisää etusivullesi video

1. Klikkaa kohdan Debut vieressä Mukauta.

2. Valitse Lisää osa > Video.

3. Muokkaa video-osaa asetusten avulla.

4. Klikkaa Tallenna.

Diaesitys

Voit lisätä kotisivullesi kuvien diaesityksen. Diaesitys-osassa voit määrittää diojen korkeuden, lisätä tekstiä ja painikkeita ja valita, toistetaanko diaesitys automaattisesti.

Pure Tea -verkkokaupan kotisivu, jossa on diaesitys. Näkyvissä on dia, joka esittää pöytätasolla olevaa teekuppia, ja otsikko

Lisätietoja diaesityksen kuvien rajaamisesta ja suositelluista kuvako'oista on alla olevissa ohjeissa.

Voit luoda diaesityksen seuraavasti:

1. Klikkaa kohdan Debut vieressä Mukauta.

2. Klikkaa Osat.

3. Klikkaa Diaesitys.

4. Määritä diojen korkeus Dian korkeus -alasvetovalikosta.

Katso lisätietoja siitä, miten diojen korkeus vaikuttaa diaesitykseen.

5. Määritä otsikoiden ja alaotsikoiden koko Tekstin koko -alasvetovalikosta.

6. Määritä tekstin sijainti dioissa Tekstin tasaus -alasvetovalikosta.

7. Valinnainen: valitse Näytä peittokuva. Peittokuva tarkoittaa kuvan ja sen päälle sijoitetun tekstin väliin jäävää värikerrosta. Peittokuvat voivat parantaa värikontrastia ja luettavuutta. Voit määrittää peittokuvan värin ja peittävyyden väriasetuksissa.

8. Valinnainen: Jos haluat toistaa diaesityksen automaattisesti, valitse Vaihda dia automaattisesti. Valitse, kuinka pitkään kukin dia on näkyvissä, valitsemalla aika Dian vaihtoväli -liukusäätimellä.

9. Voit lisätä kuvadian seuraavasti:

1. klikkaa Sisältö-kohdassa Lisää kuvadia.
    2. Valitse Kuva-valikosta Valitse kuva. Voit ladata kuvan tietokoneelta napauttamalla Lähetä. Jos haluat käyttää ilmaista kuvaa Burst-kuva-arkistosta, klikkaa Ilmaiset kuvat.
    3. Voit valita kuvan tasauksen diaesityksessä valitsemalla sopivan asettelun Kuvan sijainti -alasvetovalikosta. Lisätietoja kuvan sijainnista on alla olevissa ohjeissa.
    4. Jos haluat lisätä kuvadiaan tekstiä, kirjoita teksti Otsikko-kenttään, Alaotsikko-kenttään tai molempiin.
    5. Voit lisätä kuvadiaan painikkeen kirjoittamalla tekstiä Tekstipainike-kenttään. Valitse Painikelinkki -kentässä verkkokaupan se osa, johon painike linkittyy:

Painikelinkki-kenttä teemaeditorissa. Napauttamalla linkkiä näkyviin tulee valikko, joka sisältää kokoelmat, tuotteet, sivut, blogit ja blogijulkaisut. Tämän valikon avulla voit linkittää tietyn kokoelman, tuotteen ja niin edelleen.

10. Klikkaa Tallenna.

Diaesityksen ohjeet

Alla olevien asetusten ja kuviin liittyvien suositusten avulla voit hallita, miltä diaesitys näyttää verkkokaupassa. Seuraavat tekijät vaikuttavat siihen, miltä diat näyttävät:

• Kuvien mitat
  • Kuvan sijainnin asetukset
  • Dian korkeuden asetukset
  • Kuvien leveys-korkeussuhde

Erikokoisten ja -muotoisten näyttöjen takia diat saattavat näyttää erilaisilta mobiililaitteilla ja tietokoneilla.

Kuvakokoa koskevat suositukset

Diaesityksen kuvien suositellut mitat riippuvat dian korkeuden asetuksista:

Dian korkeuden asetukset teemaeditorissa. Dian korkeus -alasvetovalikossa on seuraavat vaihtoehdot: Mukauta ensimmäisen kuvan mukaan, Pieni, Keskisuuri ja Suuri.

Käytä seuraavia ohjeita:

Kuvakokoa koskevat suositukset asetuksittain
Dian korkeuden asetus Suositeltu leveys Suositeltu korkeus
Mukauta ensimmäisen kuvan mukaan 1200 px 600 px
Pieni 1200 px 475 px
Keskisuuri 1200 px 489 px
Suuri 1200 px 775 px

Jos haluat tarkastella tai muuttaa dian korkeuden asetuksia, katso diaesityksen luontia koskevien ohjeiden vaihe 5.

Kuvan rajaus

Voit itse hallita, miten kuvat rajataan, tai estää kuvien rajauksen kokonaan.

Kuvien rajauksen hallinta

Kuvat todennäköisesti rajautuvat tietyn kokoisilla näytöillä seuraavissa tilanteissa:

• Kuvien leveys-korkeussuhde ei ole vakio.
  • Dian korkeudeksi on asetettu Pieni, Keskisuuri tai Suuri.
  • Dian korkeuden asetukseksi on valittu Mukauta ensimmäisen kuvan mukaan, ja kuvat ovat laitteen näyttöä tai selaimen ikkunaa pidempiä.

Voit hallita kuvien rajaamista Kuvan sijainti -asetuksella:

Kuvan sijainnin asetukset teemaeditorissa. Alasvetovalikossa on näkyvissä yhdeksän eri vaihtoehtoa, kuten

Voit valita jokaisen kuvan kohdalla, minkä osan haluat pitää näkyvissä rajaamisen aikana. Seuraavassa esimerkissä kuvataan, miten sama kuva saatetaan rajata näytön koon mukaan. Vasemmalla olevassa diassa kuvan sijainniksi on valittu Keskellä. Oikealla olevassa diassa kuvan sijainniksi on valittu Ylhäällä vasemmalla:

Esimerkki diasta, joka rajataan eri tavalla kuvan sijainnin asetuksen mukaan.

Jos haluat tarkastella tai muuttaa kuvan sijaintiasetuksia, katso diaesityksen luontia koskevien ohjeiden vaihe 10.

Kuvien rajauksen estäminen

Voit estää diaesityksen kuvien rajauksen seuraavasti:

• Aseta dian korkeudeksi Mukauta ensimmäisen kuvan mukaan.
  • Käytä kuvia, joiden leveys on kaksi kertaa korkeutta suurempi. Tällaisten kuvien leveys-korkeussuhde on 2:1. Suositellut mitat ovat 1200 x 600 pikseliä.
  • Varmista, että kaikilla dioilla on sama leveys-korkeussuhde. Diojen suhde on tärkeämpi kuin diojen mitat pikseleinä.

Seuraavassa esimerkissä on tietokoneella ja mobiililaitteella näytettävä diaesityksen kuva, jonka kuvasuhde on 2:1:

Dia näkyy tietokoneella ja mobiililaitteella ilman rajausta.

Dian korkeus

Diaesityksen osan leveys on aina 100 prosenttia selainikkunasta. Diojen korkeus määräytyy niiden leveyden mukaan. Erikokoisten näyttöjen takia diojen leveys ja korkeus vaihtelevat eri laitteilla. Myös dian korkeusasetukset vaikuttavat diojen korkeuteen.

Voit mukauttaa diaesityksen korkeuden ensimmäisen kuvan korkeuteen valitsemalla Mukauta ensimmäisen kuvan mukaan -korkeusasetuksen. Tämä asetus toimii parhaiten, kun kaikki kuvat ovat samankokoisia tai niillä on sama leveys-korkeussuhde. Jos kuvat ovat erikokoisia tai niiden mittasuhteet vaihtelevat, voit vaihtaa diojen järjestystä nähdäksesi, miltä ne näyttävät erikorkuisina.

Seuraavassa esimerkissä ensimmäiseksi on sijoitettu dia, jonka korkeus on pienin:

Lyhyempi dia määrittää kahden muun dian korkeuden. Koska muut diat ovat korkeampia, ne rajataan ylhäältä ja alhaalta.

Seuraavassa esimerkissä ensimmäiseksi on sijoitettu dia, jonka korkeus on suurempi:

Keskikorkea dia määrittää kahden muun dian korkeuden. Korkeampi dia on rajattu ylhäältä ja alhaalta. Lyhyempi dia on rajattu sivuilta.

Jos määrität korkeusasetukseksi Pieni, Keskisuuri tai Suuri, katso kuvakokoa koskevat suositukset dioja varten.

Kuvasuhteet

Jos haluat estää kuvien rajauksen diaesityksessä, kuvien suositeltu leveys-korkeussuhde on 2:1.

Jos kuvien rajaus tietokoneiden näytöillä ei haittaa sinua ja haluat tehdä vaikutuksen mobiililaitteilla, käytä neliönmuotoisia kuvia tai kuvia, joiden korkeus on leveyttä suurempi. Seuraavassa esimerkkidiassa on neliönmuotoinen kuva, jonka leveys-korkeussuhde on 1:1:

Neliönmuotoinen dia, joka on näkyvissä tietokoneella ja mobiililaitteella. Kuva rajataan tietokoneella, mutta sitä ei rajata mobiililaitteella.

Seuraava esimerkkidiassa on muotokuva, jonka leveys-korkeussuhde on 2:3:

Korkea dia, joka on näkyvissä tietokoneella ja mobiililaitteella. Kuva rajataan tietokoneella, mutta sitä ei rajata mobiililaitteella.

Teeman asetukset Teeman asetuksilla voit mukauttaa verkkokaupan värejä ja typografiaa. Voit myös määrittää linkkejä sosiaalisen median tileihin, muokata ostoskorin asetuksia ja lisätä favicon-kuvakkeen.

Debut sisältää seuraavat teema-asetukset:

• Värit
  • Typografia
  • Hae
  • Sosiaalinen media
  • Favicon
  • Maksu kassalla

Värit

Voit valita värit verkkokauppasi eri osia varten.

Mukauta väriasetuksiasi

1. klikkaa Debut-kohdan vieressä Mukauta.

2. klikkaa Teeman asetukset.

3. Klikkaa Värit.

4. klikkaa jokaisen sisältötyypin kohdalla värimallia, niin saat värivalitsimen käyttöön:

Teemaeditorin värivalitsin

- Äskettäin valittu -kohdassa näet värit, jotka olet äskettäin valinnut teemaan. - Tällä hetkellä käytössä -kohta näyttää värit, joita käytät tällä hetkellä teeman muissa osissa.

Jos haluat asettaa värin läpinäkyväksi, klikkaa Ei mitään.

1. Klikkaa Tallenna.

Typografia

Voit asettaa verkkokauppasi fontin ja fonttikoon.

Muokkaa typografia-asetuksia

1. klikkaa Debut-kohdan vieressä Mukauta.

2. klikkaa Teeman asetukset.

3. Klikkaa Typografia.

4. Käytä fontinvalitsinta napsauttamalla kunkin tekstityypin kohdalla Muuta:

Fontinvalitsimen

5. Selaa fontteja käyttämällä hakukenttää tai napauttamalla Lataa lisää.

Jos haluat nähdä kaikki käytettävissä olevat fontit, katso Shopifyn fonttikirjastoa.

6. klikkaa sen fontin nimeä, jota haluat käyttää.

7. Jos haluat vaihtaa fontin tyyliä, kuten valita lihavoinnin tai kursivoinnin, klikkaa Normaali. klikkaa seuraavaksi tyyliä, jota haluat käyttää, ja klikkaa sen jälkeen Valitse-painiketta:

Fontinvalitsimessa valittavana olevat fontin korostukset

8. Klikkaa Tallenna.

Hae

Debut sisältää ennakoivan haun, joka näyttää tuote-ehdotuksia, kun asiakkaat alkavat kirjoittaa hakukenttään. Tuote-ehdotukset auttavat asiakkaita muotoilemaan ja tarkentamaan hakukyselyjään, ja se on uudenlainen tapa tutustua verkkokauppaan. Tuote-ehdotusten avulla asiakkaat voivat myös selata osumia nopeasti ilman, että heidän tarvitsee poistua nykyiseltä sivulta nähdäkseen erillisen hakutulosluettelon.

Ennakoivien hakuasetusten muuttaminen:

1. Valitse Shopifyn admin-sivulla Verkkokauppa > Teemat.
  2. klikkaa Debut-kohdassa Mukauta.
  3. klikkaa Teeman asetukset.
  4. klikkaa Hae ja tee haluamasi muutokset:

- Ota tuote-ehdotukset käyttöön - Ota tuote-ehdotukset käyttöön tai poista ne käytöstä. - Näytä myyjä - Näytä tai piilota myyjät tuote-ehdotuksissa. - Näytä hinta - Näytä tai piilota hinnat tuote-ehdotuksissa.

1. Klikkaa Tallenna.

Lisätietoja siitä, miten tuote-ehdotukset toimivat, saat tutustumalla kohtaan Ennakoiva haku.

Sosiaalinen media

Voit lisätä tuotteisiin ja blogijulkaisuihin sosiaalisen median jakamispainikkeita, ja voit myös lisätä linkkejä sosiaalisen median tileillesi.

Voit muokata sosiaalisen median asetuksia seuraavasti:

1. Klikkaa kohdan Debut vieressä Mukauta.

2. klikkaa Teeman asetukset.

3. Valitse Sosiaalinen media.

4. Jos haluat ladata some-jakamiskuvan, valitse Some-jakamiskuva -kohdassa Valitse kuva tai Tutustu ilmaisiin kuviin.

5. Voit lisätä tuotteisiin ja blogijulkaisuihin sosiaalisen median jakamispainikkeita valitsemalla Jakamisasetukset-kohdassa haluamasi tai kaikki valintaruudut. Voit lisätä seuraavat jakamispainikkeet:

- Jaa Facebookiin - Twiittaa Twitterissä - Pinnaa Pinterestissä (ei voi käyttää blogijulkaisujen jakamiseen)

1. Jos haluat lisätä linkkejä sosiaalisen median tileille, syötä tiliesi linkit niille tarkoitettuihin kenttiin Tilit-kohdassa. Syötä täydelliset linkit, kuten https://instagram.com/shopify tai https://twitter.com/shopify.

Linkit sosiaalisen median tileihin näkyvät verkkokaupan alatunnisteessa.

2. Klikkaa Tallenna.

Favicon

Voit ladata suosikkikuvakkeen eli "favicon-kuvakkeen", joka tukee verkkokauppasi brändin luomista näyttämällä logosi seuraavissa paikoissa:

• verkkoselaimen välilehti
  • verkkoselaimen historia
  • työpöydällä olevat kuvakkeet
  • verkkokaupan nimen vieressä, kun verkkokauppa on lisätty kirjanmerkkeihin.

Debut-teemassa paras favicon-koko on 32 x 32 pikseliä.

Voit ladata Favicon-kuvakkeen seuraavasti:

1. klikkaa Debut-kohdassa Mukauta.

2. klikkaa Teeman asetukset -välilehteä.

3. Valitse Favicon.

4. klikkaa Favicon-kuva -kohdassa Valitse kuva ja tee sitten jokin seuraavista:

- Jos haluat valita kuvan, jonka olet jo lähettänyt Shopify-hallintaan, klikkaa Kirjasto-välilehteä. - Jos haluat valita kuvan paikallisesta tietokoneesta, klikkaa Kirjasto-välilehteä ja klikkaa sitten plus-painiketta.

1. Klikkaa Tallenna.

Lisää ostoskoriin ilmoitus

Voit näyttää ilmoituksen linkillä ostoskorisivulle, kun asiakkaat lisäävät tuotteita ostoskoriinsa.

Tuotesivu, jonka oikeassa yläkulmassa on ponnahdusikkuna, josta käy ilmi mikä tuote juuri lisätty ostoskoriin

Jos tämä ilmoitus poistetaan käytöstä, asiakkaat viedään suoraan ostoskorisivulle, kun tuote on lisätty ostoskoriin.

Tämän ilmoituksen mukauttaminen:

1. klikkaa Debut-kohdassa Mukauta.

2. klikkaa Teeman asetukset -välilehteä.

3. klikkaa Lisää ostoskoriin -ilmoitus.

4. Valitse, haluatko ottaa käyttöön Näytä ilmoitus, kun kohde lisätään ostoskoriin -asetus.

5. Klikkaa Tallenna.

Maksu kassalla

Voit mukauttaa kassasivua niin, että se sisältää seuraavat:

• mukautettu kuvabanneri sivun yläosassa
  • kaupan logo
  • taustakuva tai -väri varsinaisen sisällön alueella
  • mukautetut fontit ja tekstin värit.

Jos haluat nähdä muutokset niiden tekemisen aikana, siirry teemaeditorissa kassasivulle.

Kassasivun asetusten tarkasteleminen:

1. klikkaa Debut-kohdassa Mukauta.

2. klikkaa Teeman asetukset -välilehteä.

3. Valitse Maksu kassalle.

Bannerikuvan lisääminen:

1. Valitse Banneri-kohdassa Käytä mukautettua taustaa -valintaruutu.

2. Lähetä kuvatiedosto valitsemalla Valitse tiedosto.

Logon lisääminen:

1. Valitse Logo-kohdassa Kuva-alasvetovalikon vaihtoehto Mukautettu.

2. Voit ladata kuvatiedoston napauttamalla Valitse tiedosto -linkkiä.

3. Valitse Sijainti-alasvetovalikosta, haluatko kuvan näkyvän oikealla, vasemmalla vai keskellä.

4. Valitse logon koko Logon koko -luettelosta.

Varsinaisen sisällön alueen mukauttaminen:

1. Valitse Varsinaisen sisällön alue -kohdassa Käytä mukautettua taustaa -valintaruutu.

2. Tee jokin seuraavista:

- Lähetä kuvatiedosto valitsemalla Valitse tiedosto. - klikkaa Taustaväri-väriruutua ja valitse uusi väri väripaletista.

1. Valitse Lomakekentät-alasvetovalikosta, ovatko kentät valkoisia vai läpinäkyviä.

Tilauksen yhteenveto -sivun mukauttaminen:

1. Valitse Tilauksen yhteenveto -kohdassa Käytä mukautettua taustaa -valintaruutu.

2. Tee jokin seuraavista:

- Lähetä kuvatiedosto valitsemalla Valitse tiedosto. - klikkaa Taustaväri-väriruutua ja valitse uusi väri väripaletista.

Fonttiasetusten määrittäminen:

• Valitse Typografia-kohdan alasvetovalikoista fontit, joita käytetään otsikoissa ja leipätekstissä.

Väriasetusten määrittäminen:

• klikkaa Värit-kohdassa Korostusvärit-, Painikkeet- tai Virheet-väriruutuja ja valitse uudet värit väripaletista.

Vaihda teeman tyyli

Voit palauttaa teeman yleiset asetukset oletusarvoihinsa. Kun palautat teeman tyylin, kaikki Yleiset asetukset -välilehdellä tekemäsi muutokset häviävät, mutta et menetä sisältöä, kuten tekstiä ja kuvia.

1. klikkaa Yleiset asetukset -välilehteä.

2. klikkaa Vaihda teeman tyyli -kohtaa.

3. klikkaa Vaihda teeman tyyli -kohdan alapuolella olevaa painiketta. Tämän painikkeen nimi on yleensä teeman nimi.

4. Klikkaa Muuta tyyliä.