Administrere rabattkoder

Du kan administrere eksisterende rabatter på en rekke måter.

Bruke tidslinjen for rabatt

Når du har opprettet en konto kan du vise en tidslinje som beskriver aktivitetshistorikken på rabattens side for innstillinger:

Tidslinje for rabatter

Tidslinjen viser dato og klokkeslett for opprettelse av en rabatt, i tillegg til når en rabatt har blitt deaktivert eller aktivert. Den viser dato og klokkeslett for når en redigering av en rabatt har blitt lagret, men beskriver ikke den spesifikke redigeringen.

I tillegg til å spore opprettelse og redigering av rabatter, gir tidslinjen deg og personalet muligheten til å skrive kommentarer for å gi mer informasjon om aktiviteter knyttet til en rabatt.

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren klikker du Rabatter.

2. Klikk på navnet til rabatten du vil vise tidslinjen for.

3. Bla ned til Tidslinje-delen på rabattens side for innstillinger.

4. Angi en kommentar i tekstboksen. Klikk på emoji-ansiktet hvis du vil legge til en emoji i kommentaren.

1. Klikk på @-tegnet for å vise en liste over butikkens medarbeidere hvis du vil nevne spesifikke medlemmer av personalet i kommentaren:

Nevn medemmer av personalet

2. Klikk på #-tegnet hvis du vil henvise til spesifikke bestillinger, bestillingsutkast, kunder, produktvarianter og overføringer i kommentaren:

Henvis til en bestemt bestilling

3. Klikk på bindersikonet hvis du vil legge ved en fil i kommentaren:

Legg ved en til i en kommentar

4. Klikk Publiser for å legge til kommentaren i tidslinjen.

Hvis du vil legge til en kommentar fra tidslinjen til en rabatt, klikker du X i kommentarboksen:

Slett en kommentar

Promotere en rabatt ved hjelp av en delbar kobling

Du kan bruke en delbar kobling til å promotere en rabatt på sosiale medier, i e-poster og på målsider. Som standard kan den delbare koblingen henvise kunder til butikkens hjemmeside eller til en bestemt samling eller produktside. Rabattkoden knyttet til koblingen gjelder automatisk for kundens neste handlekurv, eller for eventuelle aktive handlekurver som vedkommende har åpnet.

Delbare rabattkoblinger fungerer kun for aktive rabatter. Før du kan opprette en delbar rakattkobling må du opprette og lagre en rabattkode for produktene eller samlingene du vil henvise til. Hvis du kjører flere rabatter på ett enkelt produkt, gjelder den siste rabatten for de delbare rabattkoblingene.

Trinn:

Når du har kopiert en delbar kobling til utklippstavlen kan du publisere eller bygge den inn der du ønsker for å promotere rabatten.

Omdirigere en delbar kobling fra butikkens hjemmeside.

Hvis du vil at en delbar kobling skal henvise kundene til en annen side enn butikkens hjemmeside, kan du manuelt legge til en omdirigering til URL-koblingen.

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren klikker du Rabatter.

2. Klikk på navnet til rabatten du vil promotere.

3. Klikk Promoter og velg Få en delbar kobling.

4. Klikk Kopier kobling og lim koblingen inn i et tekstredigeringsprogram.

5. Endre forlengelsen av URL-koblingen fra /discount/code til /discount/code?redirect=/new-path.

6. Endre new-path slik at det samsvarer med forlengelsen av URL-koblingen på siden du vil henvise til. For eksempel: /discount/code?redirect=/collections/fresh-finds.

Når du har endret forlengelsen av URL-koblingen kan du publisere eller bygge den inn der du ønsker å promotere rabatten.

Filtrer rabatter

Du kan filtrere rabatter etter Rabattype, Startdato, Status og Antall ganger brukt:

Velg et filter

Du kan endre hvert filter med ulike verdier, for eksempel:

Filterverdier for rabattype

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren klikker du Rabatter.

2. Klikk Filtrer rabatter.

3. Klikk Velg et filter.

4. Velg hvordan du vil filtrere rabattene: Rabattype, Startdato, Status eller Antall ganger brukt

5. Klikk Velg en verdi.

6. Velg en verdi som du vil filtrere rabattene med. De tilgjengelige verdiene varierer avhengig av filteret du velger.

7. Klikk på Legg til filter.

Rediger en rabatt

Trinn:

Deaktivere en rabatt

Du kan midlertidig deaktivere en utløpt rabatt. Du vil kanskje deaktivere en rabatt på slutten av kampanjen og når du planlegger å prøve en ulik markedsføringsstrategi.

Hvis en kunde bruker en deaktivert kontokode i handlekurven, får vedkommende oppgitt følgende feil for butikken: Unable to find a valid discount matching the code entered.

Trinn:

Deaktivere flere rabatter

Du kan midlertidig deaktivere flere rabatter som ikke har utløpt med en massehandling. Du vil kanskje deaktivere flere rabatter på slutten av en kampanje eller når du planlegger å prøve en annen markedsføringsstrategi.

Hvis en kunde bruker en deaktivert kontokode i handlekurven, får vedkommende oppgitt følgende feil for butikken: Unable to find a valid discount matching the code entered.

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren klikker du Rabatter.

2. Rabatter-siden merker du av de rabattene som ikke har utløpt og som du vil deaktivere:

Velg flere rabatter

1. Klikk Handlinger og deretter Deaktiver rabatter:

Deaktiver flere rabatter samtidig

1. Klikk Deaktiver for å bekrefte.

Aktivere deaktiverte rabatter på nytt

Trinn:

Aktivere flere rabatter på nytt

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren klikker du Rabatter.

2. Rabatter-siden merker du av de utløpte rabattene du vil aktivere på nytt:

Velg flere rabatter

1. Klikk Handlinger og deretter Aktiver rabatter:

Aktiver flere rabatter samtidig

1. Klikk Aktiver for å bekrefte.

Slett rabatter