Geautomatiseerde berichten

Met geautomatiseerde berichten kun je zelfs reageren op klanten als je weg bent van je onlinewinkel. Je kunt drie geautomatiseerde berichten aanpassen:

• Welkom: wordt weergegeven wanneer je klant een onlinechatsessie begint.
  • Vervolg: wanneer het vervolgbericht actief is, wordt dit verzonden: - tijdens geplande openingstijden, of

• nadat de klant een bericht heeft gestuurd vanuit je online chatvenster.
  • Afwezig: wanneer het afwezigheidsbericht actief is, wordt dit verzonden: - wanneer het vervolgbericht niet is gepland

• nadat de klant een bericht heeft gestuurd vanuit je online chatvenster.

Via het vervolgbericht weten klanten dat hun bericht is bezorgd. Dit is een geweldige manier om de verwachtingen voor responstijden in te stellen. Je kunt dit bericht plannen om automatisch te verzenden na het eerste chatbericht van elke klant of alleen tijdens specifieke uren die je kiest.

Het afwezigheidsbericht wordt verzonden wanneer het vervolgbericht niet is gepland. Hiermee kun je verwachtingen instellen voor langere dan normale responstijden.

Wanneer je geautomatiseerde berichten aanmaakt in je Shopify-beheercentrum, wordt in het voorbeeldvenster weergegeven hoe deze aan je klanten worden weergegeven.

Ongeacht het type geautomatiseerde berichten dat je aan je klanten weergeeft, kun je alle gesprekken bekijken in de Shopify Inbox of de Android-, iOS- of iPad-inbox-app.

Bewerk je welkomstbericht

Het welkomstbericht verschijnt in de koptekst van het onlinechatvenster. Gebruik het om klanten te begroeten en hen aan te moedigen om te chatten.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Inbox > Opgeslagen antwoorden > Geautomatiseerde berichten.
  2. Klik op Welkomstbericht.
  3. Je kunt het standaardbericht gebruiken of je eigen bericht toevoegen. Op elk moment kun je het standaardbericht herstellen door op de link Opnieuw instellen op standaardwaarden onder het berichtveld te klikken.
  4. Klik op Opslaan.

Bewerk je vervolgbericht

Met het vervolgbericht kunnen klanten weten dat je hun bericht hebt ontvangen. Wanneer het bericht actief is, wordt het vervolgbericht automatisch verzonden tijdens de geplande uren, nadat een klant zijn eerste bericht in het chatvenster heeft verzonden.

Je kunt het vervolgbericht plannen om automatisch te verzenden na het eerste bericht van elke klant of alleen tijdens specifieke uren die je kiest. Het vervolgbericht is standaard ingesteld op actief.

Stappen

Stel je vervolgberichtschema in

Met het vervolgbericht kun je de verwachtingen voor de responstijd instellen. Je kunt plannen dat het automatisch wordt verzonden na het eerste bericht van elke klant of alleen tijdens specifieke uren die je kiest.

Stappen

Bewerk je afwezigheidsbericht

Het afwezigheidsbericht wordt automatisch naar klanten verzonden wanneer het vervolgbericht niet is gepland.