Klantengesprekken

Wanneer je reageert op berichten in Shopify Inbox, worden de antwoorden verzonden via de oorspronkelijke berichtenservice, zodat je klanten antwoorden op hun oorspronkelijke bericht ontvangen.

Als een klant een product uit de winkelwagen toevoegt of verwijdert, wordt het evenement aan jou, de merchant, getoond in het gesprek. Als de productnaam minder dan 41 tekens lang is, wordt de naam van het product opgenomen in de beschrijving van het evenement. Je hebt ook het subtotaal van de winkelwagen van de klant en de hoeveelheden van de producten in de winkelwagen weergegeven op een niveau per artikel.

Meer informatie over het instellen van desktopmeldingen wanneer je nieuwe berichten ontvangt in Shopify Inbox.

Reageren op een bericht van een klant

Als de klant actief in je winkel is, wordt er een "Online"-melding weergegeven naast de e-mail van de klant in de gesprekslijst. In de mobiele versie wordt de "Online"-melding ook weergeven naast de avatar van de klant in een gesprek.

Wanneer de klant je winkel verlaat, verdwijnt de 'Online'-melding en wordt deze vervangen door een bericht waarin staat dat je reactie wordt verzonden naar het e-mailadres dat de klant aan het begin van de chatsessie heeft opgegeven.

Een gesprek toewijzen aan medewerkers

Je kunt een chatgesprek toewijzen aan een medewerker met chatmachtigingen voor onlinewinkels.

Stappen

Je kunt producten die beschikbaar zijn in je onlinewinkel delen in Shopify Inbox. Meer informatie over de beschikbaarheid van verkoopkanalen voor producten.

Stappen

Een kortingscode verzenden in een gesprek

Je kunt kortingscodes delen in Shopify Inbox. Wanneer een klant op de kortingscode klikt, wordt de kortingscode automatisch toegepast op de winkelwagen. Je moet kortingscodes aanmaken voordat je ze kunt delen.

Stappen

Een afbeelding tijdens een gesprek verzenden

Je kunt afbeeldingen naar klanten sturen in Shopify Inbox. Klanten kunnen geen afbeeldingen naar je sturen.

Stappen

Gespreksdetails

Je kunt de details van het gesprek bekijken in de mobiele Shopify Inbox-app. In het scherm met gespreksgegevens kun je de status van het gesprek beheren of het gesprek aan een medewerker toewijzen.

Toegang tot gespreksdetails

1. Tik in de mobiele Shopify Inbox-app op het tabblad Klanten.
  2. Tik op een gesprek om het te openen.
  3. Tik in het gespreksscherm op het pictogram .

Beheer de status van een gesprek

Gesprekken kunnen niet worden verwijderd, maar kunnen wel worden gearchiveerd. Je kunt berichten archiveren met behulp van de Shopify Inbox iOS of Android-app. Archiveren van gesprekken is nog niet beschikbaar op shopifyinbox.com.

Je kunt de status van een gesprek wijzigen van inactief naar actief of van actief naar inactief.

Stappen

1. Tik in de Shopify Inbox iOS of Android-app op het tabblad Klanten.
  2. Veeg naar rechts op een gesprek en tik vervolgens op Actief of Inactief om een nieuwe status in te stellen.

Een gesprek toewijzen aan een medewerker

1. Tik in de Shopify Inbox iOS of Android-app op het tabblad Klanten.
  2. Tik op een gesprek om het te openen en tik vervolgens op het pictogram in de rechterbovenhoek.
  3. Tik onder Beheer op de regel Toewijzing.
  4. Gebruik het zoekveld om een medewerker te vinden of tik op de naam van de medewerker om het gesprek toe te wijzen of niet meer toe te wijzen.

Als je de naam van de betreffende medewerker niet ziet op het scherm Toewijzen aan Medewerkers, heeft de medewerker mogelijk niet de vereiste machtigingen voor chat in een onlinewinkel. Raadpleeg voor meer informatie de chatmachtigingen van de onlinewinkel.