Klantengesprekken

Wanneer je reageert op berichten in Shopify Inbox, worden de antwoorden verzonden via de oorspronkelijke berichtenservice, zodat je klanten antwoorden op hun oorspronkelijke bericht ontvangen.

Als een klant een product uit de winkelwagen toevoegt of verwijdert, wordt het evenement aan jou, de merchant, getoond in het gesprek. Als de productnaam minder dan 41 tekens lang is, wordt de naam van het product opgenomen in de beschrijving van het evenement. Je hebt ook het subtotaal van de winkelwagen van de klant en de hoeveelheden van de producten in de winkelwagen weergegeven op een niveau per artikel.

Meer informatie over het instellen van desktopmeldingen wanneer je nieuwe berichten ontvangt in Shopify Inbox.

Reageren op een bericht van een klant

Als de klant actief in je winkel is, wordt er een "Online"-melding weergegeven naast de e-mail van de klant in de gesprekslijst. In de mobiele versie wordt de "Online"-melding ook weergeven naast de avatar van de klant in een gesprek.

Wanneer de klant je winkel verlaat, verdwijnt de 'Online'-melding en wordt deze vervangen door een bericht waarin staat dat je reactie wordt verzonden naar het e-mailadres dat de klant aan het begin van de chatsessie heeft opgegeven.

Berichtclassificatie

Om je te helpen je klantberichten te beheren en prioriteren, kent Shopify Inbox automatisch een onderwerplabel aan het gesprek toe. Elk bericht dat door een klant wordt gestart, wordt geanalyseerd door een zelflerend classificatiesysteem. Als het waarschijnlijk is dat een bericht met een onderwerp overeenkomt, wordt het juiste label op het bericht toegepast. De gesprekslijst toont maximaal twee onderwerpen per gesprek, waarbij het recentste onderwerp als eerste wordt weergegeven.

An example of a conversation with a topic label applied

De tien mogelijke onderwerpen voor klantgesprekken zijn:

Mogelijke onderwerpen voor berichtclassificatie voor Shopify Inbox
Onderwerp Berichten met betrekking tot
Checkout Betalingen of het plaatsen van een nieuwe bestelling.
Bestellingen bewerken Het annuleren of wijzigen van een bestelling.
Bestelstatus Bestelbevestiging, bestelstatus en betalingssaldo.
Prijzen/kortingen Kortingen en het toepassen van kortingen of kortingscodes.
Productdetails Kleur, maat, hoeveelheid, gewicht, volume, bevoorraden en voorraad, aanpassingsaanvragen of aanvragen voor productfoto's of video's.
Interesse in product Algemene productvragen of interesse.
Retouren/bezorgde bestellingen Problemen met ontvangen bestellingen, terugbetalingen en retouren voor ontvangen bestellingen.
Verzending Kosten voor afhalen ter plaatsen of verzending.
Winkelinformatie Contactgegevens, zoals telefoonnummer, locatie, openingstijden winkel, algemeen retourbeleid en marketingaanvragen.
Groothandel Aanvragen groothandel.

Het classificatiesysteem labelt geen berichten met een vertrouwensbeoordeling van minder dan 90%.

Zorg ervoor dat je Shopify Inbox-app versie 5.12.1 of nieuwer hebt als je wilt dat de classificatie van berichten wordt toegepast op gesprekken in je onlinewinkel in de mobiele app.

Je kunt producten die beschikbaar zijn in je onlinewinkel delen in Shopify Inbox. Meer informatie over de beschikbaarheid van verkoopkanalen voor producten.

Stappen

Een kortingscode verzenden in een gesprek

Je kunt kortingscodes delen in Shopify Inbox. Wanneer een klant op de kortingscode klikt, wordt de kortingscode automatisch toegepast op de winkelwagen. Je moet kortingscodes aanmaken voordat je ze kunt delen.

Stappen

Een afbeelding tijdens een gesprek verzenden

Je kunt afbeeldingen naar klanten sturen in Shopify Inbox. Klanten kunnen geen afbeeldingen naar je sturen.

Stappen

Gespreksdetails

Je kunt de details van het gesprek bekijken in de mobiele Shopify Inbox-app. In het scherm met gespreksgegevens kun je de status van het gesprek beheren of het gesprek aan een medewerker toewijzen.

Toegang tot gespreksdetails

1. Tik in de mobiele Shopify Inbox-app op het tabblad Klanten.
  2. Tik op een gesprek om het te openen.
  3. Tik in het gespreksscherm op het pictogram .

Beheer de status van een gesprek

Gesprekken kunnen niet worden verwijderd, maar kunnen wel op Inactief worden gezet op shopifyinbox.com of in de mobiele Shopify Inbox-app.

Je kunt de status van een gesprek wijzigen van Gesloten naar Open of van Open naar Gesloten.

Stappen

Een gesprek toewijzen aan een medewerker

Je kunt een chatgesprek toewijzen aan een medewerker met chatmachtigingen voor onlinewinkels.

Stappen

Als je de desbetreffende naam van de medewerker niet ziet op het scherm Medewerkers toewijzen, dan heeft de medewerker misschien niet de juiste machtigingen om te chatten in de onlinewinkel. Zie machtigingen voor onlinewinkelchat voor meer informatie.