Klantengesprekken

Wanneer je reageert op berichten in Shopify Inbox, worden de antwoorden verzonden via de oorspronkelijke berichtenservice, zodat je klanten antwoorden op hun oorspronkelijke bericht ontvangen.

Als een klant een product uit de winkelwagen toevoegt of verwijdert, wordt het evenement aan jou, de merchant, getoond in het gesprek. Als de productnaam minder dan 41 tekens lang is, wordt de naam van het product opgenomen in de beschrijving van het evenement. Je hebt ook het subtotaal van de winkelwagen van de klant en de hoeveelheden van de producten in de winkelwagen weergegeven op een niveau per artikel.

Reageren op een bericht van een klant

Een gesprek toewijzen aan medewerkers

Je kunt een chatgesprek toewijzen aan een medewerker met chatmachtigingen voor onlinewinkels.

Stappen

Je kunt producten die beschikbaar zijn in je onlinewinkel delen in Shopify Inbox. Meer informatie over de beschikbaarheid van verkoopkanalen voor producten.

Stappen

Een kortingscode verzenden in een gesprek

Je kunt kortingscodes delen in Shopify Inbox. Wanneer een klant op de kortingscode klikt, wordt de kortingscode automatisch toegepast op de winkelwagen. Je moet kortingscodes aanmaken voordat je ze kunt delen.

Stappen

Een afbeelding tijdens een gesprek verzenden

Je kunt afbeeldingen naar klanten sturen in Shopify Inbox. Klanten kunnen geen afbeeldingen naar je sturen.

Stappen

Gespreksdetails

Je kunt gespreksgegevens bekijken in de mobiele app van Shopify Inbox. In het scherm met gespreksdetails kun je een onderwerp instellen, de status van het gesprek beheren of een gesprek toewijzen aan een medewerker.

Toegang tot gespreksdetails

1. Tik in de mobiele Shopify Inbox-app op het tabblad Klanten.
  2. Tik op een gesprek om het te openen.
  3. Tik in het gespreksscherm op het pictogram .
  4. Optioneel: stel een onderwerp in voor het gesprek, zodat je het gemakkelijk weer kunt vinden in je gesprekslijst. Tik in het veld Onderwerp en geef het gesprek een naam of kort bericht. Het onderwerp is alleen zichtbaar voor medewerkers met de juiste berichtmachtigingen.

Beheer de status van een gesprek

Gesprekken kunnen niet worden verwijderd, maar kunnen wel worden gearchiveerd. Je kunt berichten archiveren met behulp van de Shopify Inbox iOS of Android-app. Archiveren van gesprekken is nog niet beschikbaar op shopifyinbox.com.

Je kunt de status van een gesprek wijzigen van inactief naar actief of van actief naar inactief.

Stappen

1. Tik in de Shopify Inbox iOS of Android-app op het tabblad Klanten.
  2. Veeg naar rechts op een gesprek en tik vervolgens op Actief of Inactief om een nieuwe status in te stellen.

Een gesprek toewijzen aan een medewerker

1. Tik in de Shopify Inbox iOS of Android-app op het tabblad Klanten.
  2. Tik op een gesprek om het te openen en tik vervolgens op het pictogram in de rechterbovenhoek.
  3. Tik onder Beheer op de regel Toewijzing.
  4. Gebruik het zoekveld om een medewerker te vinden of tik op de naam van de medewerker om het gesprek toe te wijzen of niet meer toe te wijzen.

Als je de naam van de betreffende medewerker niet ziet op het scherm Toewijzen aan Medewerkers, heeft de medewerker mogelijk niet de vereiste machtigingen voor chat in een onlinewinkel. Raadpleeg voor meer informatie de chatmachtigingen van de onlinewinkel.