Klantengesprekken

Wanneer je reageert op berichten in Shopify Inbox, worden de antwoorden verzonden via de oorspronkelijke berichtenservice, zodat je klanten antwoorden op hun oorspronkelijke bericht ontvangen.

Je kunt in de Shopify Inbox-app berichten markeren als gelezen of ongelezen op het startscherm.

Als een klant een product uit de winkelwagen toevoegt of verwijdert, wordt het evenement aan jou, de merchant, getoond in het gesprek. Als de productnaam minder dan 41 tekens lang is, wordt de naam van het product opgenomen in de beschrijving van het evenement. Je hebt ook het subtotaal van de winkelwagen van de klant en de hoeveelheden van de producten in de winkelwagen weergegeven op een niveau per artikel.

Reageren op een bericht van een klant

Een gesprek toewijzen aan medewerkers

Je kunt een chatgesprek toewijzen aan een medewerker met chatmachtigingen voor onlinewinkels.

Stappen

Je kunt producten die beschikbaar zijn in je onlinewinkel delen in de Shopify Inbox-app. Meer informatie over de beschikbaarheid van verkoopkanalen voor producten.

Stappen

1. Tik in de Shopify Inbox-app op Klanten.
  2. Tik op het gesprek dat je wilt openen.
  3. Als je geen opties ziet naast het tekstveld waar je een bericht schrijft, tik je op het pictogram + om de gespreksopties uit te vouwen.
  4. Tik op het pictogram prijskaartje om een lijst met de producten van je winkel te openen.
  5. Tik op een product om het te selecteren of voer een zoekterm in om een specifiek product te zoeken en tik om het te selecteren. Je kunt maximaal drie producten selecteren die je naar je klant wilt verzenden in de onlinewinkel-chat.
  6. Tik op Product delen om de productinformatie naar de klant te sturen.

Een kortingscode verzenden in een gesprek

Je kunt kortingscodes delen in de Shopify Inbox-app. Wanneer een klant op de kortingscode klikt, wordt deze automatisch toegepast op de winkelwagen. De kortingscode moet worden gemaakt voordat deze kan worden gedeeld. Raadpleeg Kortingscodes maken voor meer informatie.

Stappen

1. Tik in de Shopify Inbox-app op Klanten.
  2. Tik op het gesprek dat je wilt openen.
  3. Als je geen opties ziet naast het tekstveld waar je een bericht schrijft, tik je op het pictogram + om de gespreksopties uit te vouwen.
  4. Tik op de korting om een lijst met kortingscodes van je winkel te openen.
  5. Tik op een korting om deze te selecteren of voer een zoekterm in om een specifieke korting te zoeken en tik om deze te selecteren. Als de korting ongeldig is, wordt er een foutmelding weergegeven waarin je wordt gevraagd de code bij te werken in de Shopify-app.
  6. Tik op Korting delen om de kortingscode naar de klant te sturen. De kortingscode wordt opgeslagen in de online chatsessie en wordt toegepast op de winkelwagen van de klant bij het afrekenen.

Een afbeelding tijdens een gesprek verzenden

Je kunt afbeeldingen naar klanten sturen in Shopify Inbox. Klanten kunnen geen afbeeldingen naar je sturen.