Asiakaskeskustelut

Kun vastaat viesteihin Shopify Inboxissa, vastaukset lähetetään alkuperäisen viestipalvelun kautta niin, että asiakkaat saavat vastauksen alkuperäiseen viestiinsä.

Voit merkitä viestit luetuksi tai lukemattomiksi Shopify Inbox -sovelluksen aloitusnäytöltä.

Jos asiakas lisää tuotteen ostoskoriin tai poistaa sen sieltä, tapahtuma näkyy sinulle, kauppiaalle, keskustelussa. Jos tuotteen nimi on alle 41 merkkiä pitkä, tuotteen nimi sisältyy tapahtuman kuvaukseen. Näet myös asiakkaan ostoskorin välisumman ja ostoskorissa olevien tuotteiden määrät tuotekohtaisesti.

Asiakkaan viestiin vastaaminen

Keskustelun osoittaminen henkilöstölle

Voit osoittaa chattikeskustelun tietylle henkilöstön jäsenelle, jolla on verkkokaupan chatin oikeudet.

Toimi näin:

Tuotelinkin lähettäminen keskustelussa

Voit jakaa verkkokaupassasi saatavilla olevia tuotteita Shopify Inbox -sovelluksessa. Lue lisää myyntikanavan saatavuudesta tuotteille.

Toimi näin:

1. Napauta Shopify Inbox -sovelluksessa Asiakkaat.
  2. Napauta keskustelua, jonka haluat avata.
  3. Jos et näe mitään vaihtoehtoja sen tekstikentän vieressä, johon kirjoitat viestin, laajenna keskustelun valinnat napauttamalla +-kuvaketta.
  4. Avaa luettelo kauppasi tuotteista napauttamalla hintalappukuvaketta.
  5. Valitse tuote napauttamalla sitä tai etsi tietty tuote kirjoittamalla hakusana ja valitse se napauttamalla. Voit valita enintään kolme asiakkaalle lähetettävää tuotetta verkkokaupan chatissa.
  6. Lähetä tuotetiedot asiakkaalle napauttamalla Jaa tuote.

Alennuskoodin lähettäminen keskustelussa

Voit jakaa alennuskoodeja Shopify Inbox -sovelluksessa. Kun asiakas klikkaa alennuskoodia, se otetaan automaattisesti käyttöön hänen ostokorissaan. Alennuskoodi on luotava, ennen kuin se voidaan jakaa. Saat lisätietoja tutustumalla kohtaan Alennuskoodien luominen.

Toimi näin:

1. Napauta Shopify Inbox -sovelluksessa Asiakkaat.
  2. Napauta keskustelua, jonka haluat avata.
  3. Jos et näe mitään vaihtoehtoja sen tekstikentän vieressä, johon kirjoitat viestin, laajenna keskustelun valinnat napauttamalla +-kuvaketta.
  4. Avaa luettelo kauppasi alennuskoodeista napauttamalla alennusta.
  5. Valitse alennus napauttamalla sitä tai etsi tietty alennus kirjoittamalla hakusana ja valitse se napauttamalla. Jos alennus on virheellinen, näyttöön tulee virheilmoitus, jossa sinua pyydetään päivittämään koodi Shopify-sovelluksessa.
  6. Lähetä alennuskoodi asiakkaalle napauttamalla Jaa alennus. Alennuskoodi tallennetaan käynnissä olevaan keskusteluistuntoon, ja sitä sovelletaan asiakkaan ostoskoriin kassalla.

Kuvan lähettäminen keskustelussa

Voit lähettää kuvia asiakkaille Shopify Inboxissa. Asiakkaat eivät voi lähettää kuvia sinulle.

Toimi näin:

Keskustelun tiedot

Voit tarkastella keskustelun tietoja Shopify Inbox -mobiilisovelluksessa. Keskustelun tiedot-näytössä voit määrittää aiheen, hallinnoida keskustelun tilaa tai osoittaa keskustelun jollekin henkilöstön jäsenelle.

Keskustelun tietoihin siirtyminen

1. Napauta Shopify Inbox -mobiilisovelluksessa Asiakkaat-välilehteä.
  2. Avaa keskustelu napauttamalla sitä.
  3. Napauta keskustelunäytössä -kuvaketta.
  4. Valinnainen: Anna keskustelulle aihe, jotta löydät sen helposti uudelleen keskusteluistasi. Napauta Aihe-kenttää ja anna keskustelulle nimi tai lisää siihen lyhyt viesti. Aihe näkyy vain silloin, kun henkilöstön jäsenillä on asianmukaiset viestintäoikeudet.

Keskustelun tilan hallinnointi

Keskusteluja ei voida poistaa, mutta ne voidaan arkistoida. Voit arkistoida viestejä Shopify Inbox -iOS- tai Android-sovelluksella. Keskustelujen arkistointi ei ole vielä käytettävissä shopifyinbox.comissa.

Toimi näin:

1. Napauta Shopify Inbox -iOS- tai Android-sovelluksessa Asiakkaat-välilehteä.
  2. Voit määrittää keskustelun ei-aktiiviseksi seuraavilla tavoilla: - Pyyhkäise keskustelua oikealle Asiakkaat-välilehdellä ja napauta näkyviin tulevaa Ei-aktiivinen-painiketta.
    • Avaa keskustelu napauttamalla sitä ja napauta sen jälkeen oikeassa yläkulmassa -kuvaketta. Napauta Hallinnoi-kohdassa aktiivinen-merkintää ja napauta sitten Ei-aktiivinen. Poistu keskustelun tiedot-näytöstä napauttamalla Valmis.

Keskustelun osoittaminen henkilöstön jäsenelle

1. Napauta Shopify Inbox -iOS- tai Android-sovelluksessa Asiakkaat-välilehteä.
  2. Avaa keskustelu napauttamalla sitä ja napauta sitten oikeassa yläkulmassa -kuvaketta.
  3. Napauta Hallinnoi-kohdassa Määritys-riviä.
  4. Etsi henkilöstön jäsen hakukentän avulla tai napauta henkilöstön jäsenen nimeä, jos haluat osoittaa keskustelun jollekin tai poistaa osoituksen.

Jos et näe oikean henkilöstön jäsenen nimeä Määritä henkilöstö -näytössä, henkilöstön jäsen ei välttämättä saa tarvittavia käyttöoikeuksia verkkokaupan keskustelun käyttämistä varten. Saat lisätietietoja tutustumalla verkkokaupan chatin käyttöoikeuksiin.