De instellingen en het uiterlijk van de Shopify Inbox-chat aanpassen

Je kunt het uiterlijk van de chat, de directe antwoorden die beschikbaar zijn voor je klanten en het formulier vóór de chat aanpassen dat aan je klanten wordt weergegeven.

webshop-chat inschakelen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar webshop > Thema's.
  2. Klik op Aanpassen naast het thema dat je wilt bewerken.
  3. Selecteer Ingesloten apps en klik vervolgens op Shopify Inbox.
  4. Schakel in de sectie Shopify Inbox de knop webshop-chat in.
  5. Klik op Opslaan.

De chatfunctie van Shop inschakelen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Inbox.

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik in de sectie Shop-chat is uit op Chat instellen.

5. Klik in de sectie Shop-chat op Inschakelen.

6. Optioneel: Pas in de sectie Merk de begroeting aan die klanten zien wanneer ze in de Shop-app met je beginnen te chatten.

Je merk, chatknop en welkomstbericht aanpassen

In je themabewerker kun je het uiterlijk van de Shopify Inbox-chatknop, de locatie van je webshop en het welkomstbericht van de chat personaliseren.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar webshop > Thema's.
  2. Klik op Aanpassen naast het thema dat je wilt bewerken.
  3. Selecteer Ingesloten apps en klik vervolgens op Shopify Inbox.
  4. Voer een van de volgende handelingen uit in de sectie Merkaanpassing:

• Klik op Kleur om toegang te krijgen tot de kleurkiezer en selecteer een hexadecimale code voor je achtergrond, tekst of knopkleur.
    • Selecteer in de vervolgkeuzelijst Pictogram het pictogram dat je wilt weergeven voor de chatknop in je webshop.
    • Selecteer in de vervolgkeuzelijst Label het label dat je wilt weergeven voor de chatknop in je webshop.
    • Selecteer in de secties Horizontale positie en Verticale positie de positie waar je de chatknop wilt weergeven in je webshop.
    • Voer in het tekstvak Welkomstbericht het bericht in dat je aan je klant wilt weergeven wanneer hij of zij op de chatknop klikt.