Directe antwoorden instellen voor Shopify Inbox

Wanneer een klant op de Chat-knop in je webshop klikt, wordt in zijn browser een chatvenster geopend met een welkomstbericht en een lijst met vragen op basis van je zichtbare directe antwoorden. Als een klant op een vraag klikt, wordt het vooraf gedefinieerde antwoord weergegeven. Je kunt bijvoorbeeld een direct antwoord aanmaken dat je retourbeleid uitlegt. Klanten kunnen op de vraag Wat is je retourbeleid? klikken om jouw antwoord te zien.

Het directe antwoord bij Mijn bestelling volgen is standaard aanwezig en geeft je klant automatisch de status van diens bestelling nadat erop wordt geklikt.

Een direct antwoord aanmaken

Je kunt zoveel directe antwoorden aanmaken als je wilt en tot 100 directe antwoorden aan klanten laten zien. Wanneer je een direct antwoord aanmaakt, voer je zowel de vraag die klanten te zien krijgen als het antwoord op die vraag in.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Inbox.

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik op Chat-instellingen.

5. Klik in de sectie Directe antwoorden op Direct antwoord aanmaken.

6. Voer in het tekstvak Vraag de vraag in die je aan klanten wilt laten zien.

7. Voer in het tekstvak Antwoord het antwoord in dat je aan klanten wilt laten zien als ze op de vraag klikken.

8. Optioneel: Je nieuwe directe antwoord is standaard zichtbaar voor klanten. Als je niet wilt dat dit te zien is, klik je in de sectie Zichtbaarheid op Uitschakelen.

9. Klik op Opslaan.

De weergavevolgorde van directe antwoorden wijzigen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Inbox.

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik op Chat-instellingen.

5. Klik in de sectie Directe antwoorden op ⋮⋮ en versleep het antwoord naar de gewenste plek in de lijst.

6. Klik op Opslaan.

Directe antwoorden uitschakelen

Als je een direct antwoord wel wilt houden maar niet in je webshop wilt weergeven, kun je het directe antwoord uitschakelen.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Inbox.

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik op Chat-instellingen.

5. Klik in de sectie Directe antwoorden op Uitschakelen bij het directe antwoord dat je wilt verbergen.

6. Klik op Opslaan.

Herhaal de vorige stappen en klik op Inschakelen als je een direct antwoord weer wilt inschakelen.

Een direct antwoord verwijderen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Inbox.

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik op Chat-instellingen.

5. Klik op het directe antwoord dat je wilt verwijderen.

6. Klik op Direct antwoord verwijderen.

7. Klik op Direct antwoord verwijderen om te bevestigen.

Voorgestelde directe antwoorden

Shopify Magic biedt suggesties voor directe antwoorden op basis van je winkelbeleid en je chatgeschiedenis. Deze functie maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) om suggesties voor directe antwoorden te genereren. Automatisch gegenereerde suggesties voor directe antwoorden zijn gebaseerd op je winkelbeleid en gespreksgeschiedenis. Als er niet genoeg informatie in je winkelbeleid staat of als er niet genoeg gespreksgeschiedenis is, zijn de voorgestelde directe antwoorden gebaseerd op veelvoorkomende vragen die merchants ontvangen. Je kunt die vragen selecteren en vervolgens een passend antwoord voor je winkel toevoegen.

Automatisch gegenereerde suggesties voor directe antwoorden zijn alleen beschikbaar in het Engels.Amerikaans-Engels is de standaardvariant voor suggesties in het Engels. Kunstmatige intelligentie (AI) maakt gebruik van taalgegevens die grotendeels afkomstig zijn uit Noord-Amerikaanse bronnen. Gegenereerde content kan mogelijk woorden en uitdrukkingen bevatten die typerend zijn voor die regio. Je kunt elk onderdeel van de voorgestelde directe antwoorden aan je eigen wensen aanpassen.

Zie Shopify Magic voor meer informatie over het gebruik van AI om het schrijfproces te versnellen.

Voorgestelde directe antwoorden bekijken

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Inbox.

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik op Chat-instellingen.

5. Klik in de sectie Directe antwoorden op een voorgesteld direct antwoord.

6. Optioneel: Bewerk de automatisch gegenereerde vraag-/antwoordcombinatie en klik op Opslaan.

7. Optioneel: Als je het voorgestelde directe antwoord wilt toevoegen aan de webshop-chat, klik je op Inschakelen en vervolgens op Opslaan.