Een externe fulfilmentservice integreren met Shopify Markets Pro

Een wereldwijd unieke ID (GUID) voor Markets Pro ontvangen

Wanneer je bij Shopify Markets Pro komt, krijg je een zogeheten globally unique identifier (GUID). Als je Markets Pro al gebruikt voor live bestellingen, kun je je GUID vinden in het Shopify-beheercentrum: ga naar Instellingen > Markten > Voorkeuren.

Als je geen bestaande Markets Pro-gebruiker bent, vraag dan je vertegenwoordiger om hulp bij het zoeken naar je GUID.

Een GUID is niet hetzelfde als een merchant-ID, een account-ID van een merchant of een kaartverwerkersaccount van een merchant. Als een externe partij om een van deze ID's vraagt, kun je in plaats daarvan je winkel-ID gebruiken. Neem contact op met Shopify Support om je winkel-ID te ontvangen.

Markets Pro-bestellingen onderscheiden van binnenlandse bestellingen

Je fulfilmentservice moet onderscheid maken tussen binnenlandse bestellingen en internationale bestellingen die door Markets Pro worden beheerd. Op deze manier worden binnenlandse fulfilments niet onderbroken en worden voor internationale fulfilments de juiste verzend- en douanegegevens gebruikt.

Je kunt internationale bestellingen die door Markets Pro worden beheerd, correct identificeren met behulp van de merchant_of_record_api_client_id. Dit kenmerk is beschikbaar in het Shopify Order-object. Het is toegankelijk via Shopify-webhooks, RESTful GET Orders-aanroepen of GraphQL-query's. Versie 2022-10 of hoger van de Shopify API is vereist om dit veld weer te geven. Wanneer Shopify Markets Pro verantwoordelijk is voor een bestelling, wordt deze waarde ingesteld op 2745565185.

Het is belangrijk dat dit kenmerk op elke internationale bestelling wordt ingesteld. Bestellingen waarvoor dit niet is ingesteld, worden niet door Shopify Markets Pro beheerd.

Markets Pro-bestellingen uitvoeren met het juiste label en de juiste douane-informatie

Alle bestelinformatie is beschikbaar via de API voor bestellingen van de first-party Orders API van Shopify. Verzendlabels en douane-informatie kunnen worden opgehaald met de Shipping-API's van Global-e. Hoe je het juiste verzendlabel en de juiste douane-informatie kunt ophalen, is te vinden in deze documentatie.

Het is belangrijk dat internationale bestellingen het juiste verzendlabel en de juiste douane-informatie gebruiken. Foutieve labels kunnen leiden tot vertraging bij je uitbetalingen en kunnen slecht vallen bij klanten.

Beheer van bestaande bestellingen

Als je fulfilmentservice bestellingen kan annuleren en opnieuw aanmaken, dan moet deze worden aangemaakt met de juiste merchant_of_record_api_client_id zodat het juiste label en de juiste douane-informatie kunnen worden gegenereerd.