Marketplace Connect instellen

Nadat je de Shopify Marketplace Connect-app hebt geïnstalleerd en ervoor hebt gezorgd dat je winkel aan de app-vereisten voldoet, kun je de marktplaatsen kiezen waarmee je verbinding wil maken. Nadat je je eerste marketplace-account hebt toegevoegd en optioneel verbinding hebt met andere marktplaatsen, kun je vermeldingen voor je producten maken.

Voor extra ondersteuning bij het instellen van Marketplace Connect kun je de chatfunctie in de app gebruiken.

Kosten

Voor de volgende functies van de Shopify Marketplace Connect-app hoef je niet te betalen:

Zie Shopify-prijzen voor meer informatie over extra gesynchroniseerde bestellingen.

Voordat je een koppeling maakt

Laat je verzendtarieven en winkelbeleid aan klanten zien op de marktplaatsen waar je verkoopt.

Voordat je een marktplaats koppelt, stel je de volgende zaken in op die marktplaats:

• Zorg ervoor dat je een geverifieerd verkopersaccount voor de marktplaats hebt en dat je bent goedgekeurd voor verkoop op die marktplaats.
  • Stel verzendtarieven in voor de marktplaats waarop je verkoopt. Controleer de volgende gegevens:

• Lees de documentatie van Amazon Seller Central voor het land waarin je wilt verkopen voor meer informatie over verzending voor Amazon.
    • Lees Automate Shipping Template Settings in Seller Center of Manual Shipping Templates voor meer informatie over het opzetten van verzending voor Walmart (alleen Verenigde Staten).
    • Lees Verzending voor verkopers voor meer informatie over het opzetten van verzending voor eBay.
    • Lees Verzendinformatie voor je producten instellen voor meer informatie over het opzetten van verzending voor Etsy.
    • Lees de volgende aandachtspunten voor verzending met Target Plus (alleen Verenigde Staten):
      • Je kunt alleen producten verzenden met UPS-, USPS- en FedEx-vervoerders.
      • Alle bestellingen van meer dan $ 35,- komen in aanmerking voor gratis verzending.
      • Alle retouren zijn gratis met Target Plus en worden afgehandeld door Target Plus.
  • Je winkelbeleid moet zichtbaar zijn op de marktplaats, afhankelijk van de vereisten van die marktplaats.

• Wanneer je een bestelling van een marktplaats krijgt, krijg je de betaling ook van die marktplaats. Stel een betaalmethode voor de marktplaats in en koppel de bankrekening waarop je betalingen wilt ontvangen.

Je eerste marktplaatsaccount koppelen

Nadat je de Shopify Marketplace Connect-app hebt geïnstalleerd en je de aandachtspunten hebt bekeken Voordat je de koppeling maakt, kun je je eerste Marketplace-account koppelen.

Stappen:

Andere marktplaatsaccounts koppelen

Een marktplaats loskoppelen

Je kunt een marktplaats loskoppelen van je Shopify-winkel in de sectie Instellingen van de Shopify Marketplace Connect-app.