Van je externe domein je Shopify-URL maken

Nadat je een domein hebt gekocht bij een externe domeinprovider, zoals Google Domains, GoDaddy of 1&1 IONOS, moet je het domein koppelen aan je Shopify-winkel. Als je het domein koppelt, wordt je URL naar je Shopify-winkel geleid, zodat klanten die URL in hun webbrowser kunnen invoeren om je online winkel te bezoeken.

Nadat je je domein hebt verbonden met Shopify, gebruik je je externe domeinprovider nog steeds om je domeininstellingen te beheren, voor je domein te betalen en het te verlengen.

Aandachtspunten voor het gebruik van een externe domein voor je onlinewinkel

Voordat je van start gaat, neem je de volgende aandachtspunten door:

• Er kan onverwacht gedrag optreden wanneer je externe proxy's gebruikt. Shopify is niet verantwoordelijk voor enig verlies van gegevens.

• Shopify-ondersteuning kan niet voor jou inloggen bij je externe domeinaccount, zelfs als je daarvoor expliciete toestemming geeft. Als je hulp nodig hebt bij je externe domeininstellingen, neem dan contact op met het ondersteuningsteam van je externe provider.

• Als je ondersteuning wilt ontvangen voor je domeininstellingen vanuit Shopify en al je domeininstellingen rechtstreeks in je Shopify-beheercentrum wilt beheren, kun je je externe domein overzetten naar Shopify.

De juiste verbindingsprocedure kiezen voor je externe domein

De procedure die je volgt om je externe domein te koppelen aan Shopify, is afhankelijk van de domeinprovider waarvan je je domein hebt gekocht. Raadpleeg de volgende opties om te beslissen welk proces je moet volgen.