Een extern domein verbinden

Als je je externe domein aan Shopify koppelt, wijst je aangepaste URL naar je Shopify-winkel. Wanneer je een domein koppelt aan Shopify, kunnen klanten je aangepaste URL invoeren in hun webbrowser om naar je onlinewinkel te gaan. Je gebruikt je externe domeinprovider nog steeds om je domeininstellingen te beheren, voor je domein te betalen en het te verlengen.

Wat zijn hoofddomeinen en subdomeinen?

Als je een domein koopt, heet dat een hoofddomein. Een voorbeeld van een hoofddomein is shopify.com. Je moet een hoofddomein kopen voordat je subdomeinen kan toevoegen. De meeste mensen wijzen hun hoofddomein naar hun onlinewinkel.

Subdomeinen zijn toevoegingen aan het hoofddomein. Een algemeen gebruikt subdomein is www. Dit subdomein vormt samen met het hoofddomein www.shopify.com.

Zie belangrijkste termen en definities over domeinenvoor meer informatie over hoofddomeinen en subdomeinen.

Algemene handleiding voor het instellen van externe domeinen

Als je geen instructies kunt vinden voor je externe provider, volg je deze algemene installatiegids om je bestaande domein te koppelen aan Shopify.

Een bestaand domein toevoegen aan je Shopify-winkel

Eerst moet je je aangepaste domein toevoegen aan je Shopify-winkel. Met deze stap word je bij Shopify geïdentificeerd als de eigenaar van je aangepaste domein.

Stappen

Je domein instellen met GoDaddy, Google Domains of 1&1 IONOS

Je kunt je GoDaddy-, Google Domains- of 1&1 IONOS-domein automatisch verbinden met je Shopify-winkel.. Als het domein niet automatisch wordt verbonden, kun je dit handmatig verbinden

Je domein automatisch verbinden

1. Klik op Bestaand domein koppelen.

2. Voer het domein in dat je wilt koppelen, zoals johns-apparel.info.

3. Klik op Volgende.

4. Klik op Automatisch verbinden.

5. Log in het venster Inloggen in bij je GoDaddy-, Google Domains- of 1&1 IONOS-account.

6. Klik op Verbinden.

Als je problemen ondervindt bij het automatisch instellen van je domein, probeer dit handmatig in te stellen in de beheerder van je externe provider. Als je contact opneemt met ondersteuning van een externe provider, bekijk dan wat je je externe provider moet vertellen.

Je domein handmatig verbinden

1. Log in bij het account dat je hebt bij je externe domeinprovider.

2. Zoek je DNS-instellingen, domeinbeheergebied, DNS-configuratie of iets dergelijks.

3. Bewerk je A-record om deze naar het IP-adres van Shopify te laten wijzen 23.227.38.65.

Het deelvenster met domeininstellingen bevat mogelijk vervolgkeuzelijsten of bewerkbare velden, of je moet mogelijk selectievakjes inschakelen of een tabel bewerken. Voltooi de volgende stappen:

* In the **Type** or **Record Type** field, enter or choose the **@** symbol, or **A record**.
* In the **Points to** field, enter Shopify's IP address `23.227.38.65` as the destination for the A record.
  1. Sla de A-record op door op Opslaan, Zonebestand opslaan, Record toevoegen of iets gelijkwaardigs te klikken.

2. Wijzig de CNAME-record van je subdomein om deze naar shops.myshopify.com te laten wijzen. Als je bijvoorbeeld wilt dat je subdomein shop.johns-apparel.com naar je Shopify-winkel wijst, wijzig je je CNAME-record shop om deze naar shops.myshopify.com te laten wijzen.

Subdomeinkoppeling

3. Sla de CNAME-record op door op Opslaan, Zonebestand opslaan, Record toevoegen of iets gelijkwaardigs te klikken.

4. Klik in het Shopify-beheercentrum op Onlinewinkel en klik vervolgens op Domeinen.

5. Klik op Bestaand domein koppelen.

6. Voer in het tekstveld je subdomein in: Bijvoorbeeld shop.johns-apparel.com.

7. Klik op Volgende.

8. Klik in het Shopify-beheercentrum op Verbinding controleren om te bevestigen dat je aangepaste domein is verbonden met je winkel.

Je bestaande domein instellen voor de koppeling met Shopify

Als je je domein via een externe provider hebt gekocht, moet je de volgende DNS-instellingen bewerken:

• Je A-record moet wijzen naar het IP-adres van Shopify, namelijk 23.227.38.65
  • Je CNAME-record www moet verwijzen naar shops.myshopify.com.

Het bewerken van de domeininstellingen kan gevolgen hebben voor andere onderdelen, zoals het doorsturen van e-mails. Je kunt contact opnemen met je domeinprovider voor meer informatie over wat voor eventuele gevolgen de veranderingen hebben op je DNS-instellingen.

Sommige domeinproviders, zoals Hover, GoDaddy, Google en 1&1 IONOS, stellen je domeinen automatisch op verschillende manieren voor je in.

Stappen

1. Log in bij het account dat je hebt bij je externe domeinprovider.

2. Zoek je DNS-instellingen, domeinbeheergebied, DNS-configuratie of iets dergelijks.

3. Bewerk je A-record om deze naar het IP-adres van Shopify te laten wijzen 23.227.38.65.

Het deelvenster met domeininstellingen bevat mogelijk vervolgkeuzelijsten of bewerkbare velden, of je moet mogelijk selectievakjes inschakelen of een tabel bewerken. Voltooi de volgende stappen:

* In the **Type** or **Record Type** field, enter or choose the **@** symbol, or **A record**.
* In the **Points to** field, enter Shopify's IP address `23.227.38.65` as the destination for the A record.
  1. Sla de A-record op door op Opslaan, Zonebestand opslaan, Record toevoegen of iets gelijkwaardigs te klikken.

2. Wijzig je CNAME-record www om deze naar shops.myshopify.com te laten wijzen.

* Enter or choose the `www` prefix. Often, you need to provide just the `www` prefix without the dot, but some domain providers need the whole subdomain `www.`. Use the existing entries as a guide, or follow your provider's instructions.
* Enter `shops.myshopify.com` as the destination for the CNAME record. CNAME records must always point to a domain name, never to an IP address.
  1. Sla de CNAME-record op door op Opslaan, Zonebestand opslaan, Record toevoegen of iets gelijkwaardigs te klikken.

Nu moet je je koppeling verifiëren in Shopify.

Je koppeling verifiëren in Shopify

Klik in het Shopify-beheercentrum op Verbinding controleren om te bevestigen dat je aangepaste domein is verbonden met je winkel.

Wat je je externe provider moet vertellen

Je externe domeinprovider is bekend met de voorwaarden met betrekking tot domeinen. Wanneer je je provider belt voor ondersteuning, kun je ze de volgende informatie geven:

• Je wilt dat je A-record verwijst naar het IP-adres van Shopify, dat 23.227.38.65 is.
  • Je wilt dat je CNAME-record verwijst naar shops.myshopify.com.

Als je het doorsturen van e-mail wilt instellen, kun je je externe provider ook vertellen dat je hun e-mailclient (als die er is) wilt gebruiken en je je MX-records moet configureren.

Een subdomein koppelen

Een subdomein is een subset van je hoofddomein aan het begin van je URL. In de URL shop.johnsapparel.com is shop bijvoorbeeld het subdomein. Het populairste subdomein is www. Je kunt subdomeinen gebruiken zoals store en blog om je website te organiseren en het voor bezoekers makkelijker te maken om de informatie te vinden die ze zoeken.

Je kunt ook een extern domein instellen om het hoofddomein te laten verwijzen naar een andere website en een subdomein naar een Shopify-winkel. Je kunt bijvoorbeeld shop.johns-apparel.com naar je Shopify-winkel laten wijzen, maar johns-apparel.com naar een andere websitehost laten wijzen.

Instellen

Voer de volgende stappen uit om een subdomein te koppelen.

1. Log in bij het account dat je hebt bij je externe domeinprovider.
  2. Zoek je DNS-instellingen, domeinbeheergebied, DNS-configuratie of iets dergelijks.
  3. Bewerk in het gebied DNS-instellingen de CNAME-record van je subdomein om naar shops.myshopify.com te wijzen.
  • Voer in het veld Hostnaam of Alias het subdomein in dat je aan je Shopify-winkel wilt koppelen. Als je bijvoorbeeld shop.johns-apparel.com koppelt, wordt de naam van de CNAME-record shop. Vaak hoef je alleen het www voorvoegsel zonder de stip op te geven, maar sommige domeinproviders hebben het gehele subdomein www. nodig. Gebruik de bestaande invoer als richtlijn of volg de instructies van je provider.
  • Voer in het veld Type of Recordtype de CNAME-record in of kies deze.
  • Voer in het veld Verwijst naar shops.myshopify.com in als de bestemming voor de CNAME-record. CNAME-records moeten altijd naar een domeinnaam wijzen, nooit naar een IP-adres.
  1. Sla de CNAME-record op door op Opslaan, Zonebestand opslaan, Record toevoegen of iets gelijkwaardigs te klikken.
  2. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Onlinewinkel > Domeinen.
  3. Klik op bestaand domein koppelen en volg de stappen.
  4. Klik in het Shopify-beheercentrum op Verbinding controleren om te bevestigen dat je subdomein is verbonden met je winkel.

Externe domeinproviders

Als je een domein bezit van een van de volgende providers, klik op de link om specifieke instructies te krijgen voor het koppelen van je domein:

Waar je hulp kunt vinden

Als je hulp nodig hebt bij het laten wijzen van je aangepast domein naar je Shopify-winkel, neem dan contact op met het ondersteuningsteam van je externe provider. De ondersteuning van Shopify kan niet namens jou inloggen bij je externe domeinaccount, zelfs als je daarvoor expliciete toestemming geeft.

Volgende stappen nadat je je aangepaste domein hebt toegevoegd aan Shopify

Nadat je je domein aan je Shopify-winkel hebt toegevoegd, moet je het primair domein instellen. Klanten zien het primair domein in de adresbalk van hun browser wanneer ze je onlinewinkel bezoeken.

Je kunt ook het doorsturen van e-mail instellen vanuit het domein nadat je het hebt toegevoegd aan Shopify.