Een extern domein verbinden

Als je je externe domein aan Shopify koppelt, wijst je domeinnaam naar je Shopify-winkel. Dit betekent dat wanneer iemand je aangepaste URL in zijn webbrowser invoert, hij of zij naar je onlinewinkel wordt geleid. Je gebruikt de externe domeinprovider nog steeds om je domeininstellingen te beheren, voor je domein te betalen en het te verlengen.

Wat zijn hoofddomeinen en subdomeinen?

Als je een domein koopt, heet dat een hoofddomein. Een voorbeeld van een hoofddomein is shopify.com. Je moet een hoofddomein kopen voordat je subdomeinen kan toevoegen. De meeste mensen wijzen hun hoofddomein naar hun online winkel.

Subdomeinen zijn toevoegingen aan het hoofddomein. Een algemeen gebruikt subdomein is www. Dit gaat gepaard met het hoofddomein waardoor www.shopify.com wordt aangemaakt.

Raadpleeg onze handleiding over domeinterminologie voor meer informatie.

Algemene handleiding voor het instellen van externe domeinen

Als je geen instructies voor je provider ziet, kun je deze algemene instellingsgids volgen om je bestaande domein aan Shopify te koppelen.

Een bestaand domein toevoegen aan je Shopify-winkel

Eerst moet je je aangepaste domein toevoegen aan je Shopify-winkel. Met deze stap word je bij Shopify geïdentificeerd als de eigenaar van je aangepaste domein.

Stappen:

Je domein instellen met GoDaddy, Google of 1&1 IONOS

Je kunt je GoDaddy-, Google- of 1&1 IONOS-domein automatisch verbinden met je Shopify-winkel. Als het domein niet automatisch wordt verbonden, kun je dit handmatig verbinden.

Je domein automatisch verbinden

1. Klik op Bestaand domein koppelen.

2. Voer het domein in dat je wilt koppelen, zoals johns-apparel.info.

3. Klik op Volgende.

4. Klik op Automatisch verbinden.

5. Meld je in het venster Aanmelden aan bij je GoDaddy-, Google- of 1&1 IONOS-account.

6. Klik op Verbinden.

Als je problemen ondervindt bij het automatisch instellen van je domein, probeer dit handmatig in te stellen in de beheerder van je externe provider. Als je contact opneemt met ondersteuning van een externe provider, bekijk dan wat je je externe provider moet vertellen.

Je domein handmatig verbinden

1. Meld je aan bij het account dat je bij je domeinprovider hebt.

2. Ga naar je DNS-instellingen. Zoek naar je domeinbeheergebied, DNS-configuratie of iets dergelijks.

3. Zoek de CNAME-record in je DNS-instellingen.

4. Wijzig de CNAME-record van je subdomein om deze naar shops.myshopify.com Copy te laten wijzen. Als je bijvoorbeeld wilt dat je subdomein shop.johns-apparel.com naar je Shopify-winkel wijst, wijzig je je CNAME-record shop om deze naar shops.myshopify.com Copy te laten wijzen:

Subdomeinkoppeling

5. Sla de CNAME-record op (meestal door te klikken op Opslaan of Record toevoegen of iets dergelijks).

6. Klik in het Shopify-beheercentrum op Online winkel en klik vervolgens op Domeinen.

7. Klik op Bestaand domein koppelen:

Bestaand domein koppelen

8. Voer in het tekstveld je subdomein in (bijvoorbeeld shop.johns-apparel.com).

9. Klik op Volgende.

10. Klik in het Shopify-beheercentrum op Verbinding controleren om te bevestigen dat je aangepaste domein is verbonden met je winkel.

Je bestaande domein instellen voor de koppeling met Shopify

Als je je domein via een externe partij hebt gekocht, moet je de volgende DNS-instellingen bewerken:

• Je A-record moet wijzen naar het IP-adres van Shopify: 23.227.38.65 Copy

• Je CNAME-record www moet verwijzen naar shops.myshopify.com Copy .

Het bewerken van de domeininstellingen kan gevolgen hebben voor andere onderdelen, zoals het doorsturen van e-mails. Je kunt contact opnemen met je domeinprovider voor meer informatie over wat voor eventuele gevolgen de veranderingen hebben op je DNS-instellingen.

Sommige domeinproviders, zoals Hover, GoDaddy, Google en 1&1 IONOS, stellen je domeinen automatisch op verschillende manieren voor je in.

Stappen:

1. Meld je aan bij het account dat je bij je domeinprovider hebt.

2. Ga naar je DNS-instellingen. Zoek naar je domeinbeheergebied, DNS-configuratie of iets dergelijks.

3. Bewerk je A-record om deze naar het IP-adres van Shopify te laten wijzen: 23.227.38.65 Copy

Het deelvenster met domeininstellingen bevat mogelijk vervolgkeuzelijsten of bewerkbare velden, of je moet mogelijk selectievakjes inschakelen of een tabel bewerken. Je moet:

- het @-symbool of de A-record invoeren of kiezen; - het IP-adres van Shopify 23.227.38.65 Copy invoeren als de bestemming voor de A-record.

1. Sla de A-record op (klik op Opslaan, Zonebestand opslaan, Record toevoegen of iets dergelijks).

2. Zoek de CNAME-record in je DNS-instellingen.

3. Wijzig je CNAME-record www om deze naar shops.myshopify.com Copy te laten wijzen. Vaak hoef je alleen het voorvoegsel op te geven zonder de punt, maar voor sommige domeinproviders heb je het hele subdomein nodig. Gebruik de bestaande invoer als richtlijn of volg de instructies van je provider. CNAME-records moeten altijd naar een domeinnaam wijzen, nooit naar een IP-adres.

4. Sla de CNAME-record op (meestal door te klikken op Opslaan of Record toevoegen of iets dergelijks).

Nu moet je je koppeling verifiëren in Shopify.

Je koppeling verifiëren in Shopify

Klik in het Shopify-beheercentrum op Verbinding controleren om te bevestigen dat je aangepaste domein is verbonden met je winkel.

Wat je je externe provider moet vertellen

Je externe domeinprovider is bekend met de voorwaarden met betrekking tot domeinen. Wanneer je je provider belt voor ondersteuning, kun je hem vertellen dat:

• je wilt dat je hoofddomein (je A-record) naar het IP-adres van Shopify wijst: 23.227.38.65
  • je wilt dat je subdomeinen (je CNAME-records) naar shops.myshopify.com wijzen

Als je het doorsturen van e-mail wilt instellen, kun je je externe provider ook vertellen dat je hun e-mailclient (als die er is) wilt gebruiken en je je MX-records moet configureren.

Een subdomein koppelen

Een subdomein is een subset van je hoofddomein die je aan het begin van een URL gebruikt. In de URL shop.johnsapparel.com is shop bijvoorbeeld het subdomein. Het populairste subdomein is www. Je kunt subdomeinen gebruiken om je website te organiseren en het voor bezoekers makkelijker te maken om de informatie te vinden die ze zoeken.

Om een subdomein te verbinden, klik op Online winkel > Domeinen > Bestaand domein verbinden en volg de stappen. Als je een extern domein gebruikt, heb je je CNAME-records nodig om naar shops.myshopify.com te verwijzen. De naam van de CNAME-record moet overeenkomen met het subdomein dat je toevoegt.

Externe domeinproviders

Als je een domein bezit van een van de volgende providers, klik op de link om specifieke instructies te krijgen voor het koppelen van je domein:

Waar je hulp kunt vinden

Als je problemen ondervindt of hulp nodig hebt bij het laten wijzen van je aangepaste domein naar je Shopify-winkel, neem contact op met het ondersteuningsteam van je externe provider. Shopify-ondersteuning zal je minder goed kunnen helpen, omdat elke provider anders is.

Volgende stappen nadat je je aangepaste domein hebt toegevoegd aan Shopify

Nadat je je domein hebt toegevoegd in Shopify, moet je je primaire domein kiezen (de domeinnaam die klanten in de adresbalk zien terwijl ze door je onlinewinkel bladeren).

Je kunt ook het doorsturen van e-mail instellen vanuit het domein nadat je het hebt toegevoegd aan Shopify.