Voorkeuren voor je onlinewinkel instellen

Je kunt de titel en metabeschrijving van je onlinewinkel bewerken, traceercodes toevoegen of een wachtwoordpagina of betalingsbeveiliging inschakelen op de pagina Voorkeuren.

De titel en metabeschrijving bewerken

Je kunt de paginatitel en metabeschrijving voor de homepage van je onlinewinkel instellen. Deze worden weergegeven in zoekmachineresultaten. Gebruik beschrijvende tekst en zoekwoorden om de ranking in zoekmachineresultaten voor je onlinewinkel te verbeteren. Meer informatie over optimalisatie voor zoekmachines (SEO).

Stappen:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Online winkel > Voorkeuren.

2. Voer een titel en metabeschrijving voor je winkel in, volgens aanbevolen SEO-procedures.

3. Klik op Opslaan.

Traceercodes toevoegen

Je kunt bezoekersaantallen voor je winkel volgen met Google Analytics en je kunt Facebook-pixel gebruiken om advertentiecampagnes voor nieuwe klanten te maken. Op de pagina Voorkeuren kun je je Google Analytics- en Facebook-pixel-accountgegevens toevoegen, zodat je onlinewinkel de relevante gegevens bijhoudt.

Meer informatie over het instellen van Google Analytics.

Meer informatie over het instellen van Facebook-pixel.

De wachtwoordpagina in- of uitschakelen

Je kunt de toegang van klanten tot je onlinewinkel beperken door de wachtwoordpagina in te schakelen. De wachtwoordpagina is een openingspagina die wachtwoordbeveiliging toevoegt aan je onlinewinkel. Je kunt een wachtwoord maken en dit aan alleen geven aan klanten die je winkel mogen bezoeken.

Lees meer over het inschakelen, uitschakelen en aanpassen van de wachtwoordpagina in Wachtwoordbeveiliging voor je onlinewinkel.

reCAPTCHA v3 voor contact formulieren in-of uitschakelen

De reCAPTCHA v3 van Google wordt gebruikt in contactformulieren en blogreacties van de onlinewinkel om binnenkomende spam voor merchants te minimaliseren. Dit is een laag bovenop de huidige Captcha die websitegedrag van de bezoeker analyseert om spam van bots te blokkeren en wrijving voor echte gebruikers te verminderen door captcha-uitdagingen op te heffen. Deze functie is standaard ingeschakeld voor alle Shopify-winkels.

Wanneer reCAPTCHA v3 is ingeschakeld, wordt het reCAPTCHA-logo weergegeven in de rechter benedenhoek van alle winkelpagina's. Dit komt omdat het gehele websitebezoek wordt gevolgd en bezoekers om wettelijke redenen moeten worden gewaarschuwd.

reCAPTCHA-logo

Ga in het Shopify-beheercentrum naar Onlinewinkel > Voorkeuren en schakel het selectievakje Google reCAPTCHA op webwinkel-contactpagina's in.

Als je reCAPTCHA v3 later wilt inschakelen, kun je terugkeren naar de Onlinewinkel > Voorkeuren en het selectievakje inschakelen.

Ga voor meer informatie over het bewerken van reCAPTCHA v3 in Thema's naar Shopify.dev.

reCAPTCHA instellen voor beveiliging bij het afrekenen