Voorkeuren voor je onlinewinkel instellen

Je kunt de titel en metabeschrijving van je onlinewinkel bewerken, traceercodes toevoegen of een wachtwoordpagina of betalingsbeveiliging inschakelen op de pagina Voorkeuren.

De titel en metabeschrijving bewerken

Je kunt de paginatitel en metabeschrijving voor de homepage van je onlinewinkel instellen. Deze worden weergegeven in zoekmachineresultaten. Gebruik beschrijvende tekst en trefwoorden om de ranking in zoekmachineresultaten voor je onlinewinkel te verbeteren. Meer informatie over optimalisatie voor zoekmachines (SEO).

Stappen:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Online winkel > Voorkeuren.

2. Voer een titel en metabeschrijving voor je winkel in, volgens aanbevolen SEO-procedures.

3. Klik op Opslaan.

Traceercodes toevoegen

Je kunt bezoekersaantallen voor je winkel volgen met Google Analytics en je kunt Facebook-pixel gebruiken om advertentiecampagnes voor nieuwe klanten te maken. Op de pagina Voorkeuren kun je je Google Analytics- en Facebook-pixel-accountgegevens toevoegen, zodat je online winkel de relevante gegevens bijhoudt.

Meer informatie over het instellen van Google Analytics.

Meer informatie over het instellen van Facebook-pixel.

De wachtwoordpagina in- of uitschakelen

Je kunt de toegang van klanten tot je onlinewinkel beperken door de wachtwoordpagina in te schakelen. De wachtwoordpagina is een openingspagina die wachtwoordbeveiliging toevoegt aan je onlinewinkel. Je kunt een wachtwoord maken en dit aan alleen geven aan klanten die je winkel mogen bezoeken.

Lees meer over het inschakelen, uitschakelen en aanpassen van de wachtwoordpagina in Wachtwoordbeveiliging voor je online winkel.

reCaptcha instellen voor beveiliging bij het afrekenen