Shopify Flow

Om Shopify Flow te gebruiken op winkelniveau, download je de Flow-app uit de Shopify App Store.

Kies triggers, voorwaarden en acties om deze automatiseringen te maken.

Triggers zijn activiteiten die in een winkel of in een app worden uitgevoerd, zoals het plaatsen van een bestelling of het toevoegen van een klant aan een app.

Voorwaarden zorgen ervoor dat je workflow alleen acties uitvoert als aan bepaalde voorwaarden is voldaan.

Acties zijn taken waarmee wijzigingen kunnen worden aangebracht aan objecten in je Shopify-winkel en apps.

Trigger: start een workflow vanuit een evenement in Shopify of vanuit een app. Voorwaarde: stel voorwaarden in die bepalen of een workflow moet worden uitgevoerd. Actie: beëindig een workflow met een taak uitgevoerd in een winkel of app.

Flow op organisatieniveau

Afbeelding waarop de menuoptie op organisatieniveau wordt weergegeven

Als je Toegang op Flow organisatieniveauhebt, kun je de volgende acties uitvoeren in alle winkels in een organisatie met Flow:

• workflows maken en bewerken
  • workflows in de winkel mogelijk maken zonder dat de Flow-app te installeren
  • workflows direct van een winkel naar een andere kopiëren

Met deze toegang kunnen gebruikers workflows voor elke winkel beheren, zonder zich afzonderlijk bij elke winkel te hoeven aanmelden.

Als je alleen gebruikers toegang wilt geven tot Flow voor een specifieke winkel, kun je de Flow-app in die winkel installeren en hen toegang tot de app op winkelniveau verlenen, in plaats van toegang op organisatieniveau tot Flow.

Omdat Flow beschikbaar is op organisatieniveau, schakelt het verwijderen van de Flow-app in een specifieke winkel niet automatisch workflows voor die winkel uit. Om te voorkomen dat workflows worden uitgevoerd in een specifieke winkel, moet je deze workflows handmatig uitschakelen. Je kunt dit doen in je Shopify-beheercentrum met behulp van de Flow-app voordat je de app verwijdert, of in de Shopify-organisatiebeheerder op de Flow-pagina.