Betaald worden

Als Shopify Partner kun je geld verdienen op basis van je bijdrage aan het Shopify-ecosysteem (je activiteiten) en het Partner-programma waaraan je deelneemt. Je inkomsten kunnen variëren op basis van je locatie en de locatie van de merchants waarmee je werkt.

Shopify brengt je mogelijk belasting over haar kosten in rekening, of betaalt in bepaalde gevallen belasting over je verwijzingscommissies. Deze belastingen hangen af van je locatie, het soort Partner-activiteit en de belastinggegevens die je vermeldt in de instellingen van je Partner-account. Je kunt verantwoordelijk zijn voor het afdragen van deze belastingen aan de juiste overheidsinstantie. Raadpleeg Shopify Partner-inkomsten voor meer informatie.

Hoe worden betalingen gedaan?

Het enige wat je nodig hebt, is $ 25 aan inkomsten om een uitbetaling van Shopify te ontvangen. De winst wordt gecumuleerd en uitbetaald volgens het volgende schema:

• Voor alle opgebouwde verdiensten tussen de eerste tot en met de vijftiende van de maand, vindt de uitbetaling vijf werkdagen na de vijftiende dag van de maand plaats.
  • Voor alle opgebouwde verdiensten van de 16e tot en met de laatste dag van de maand vindt de uitbetaling vijf werkdagen na de laatste dag van de maand plaats.

Shopify verandert vanaf 1 juni 2020 de manier waarop we transacties verwerken. De inkomsten uit verkoop- en verwijzingsactiviteiten worden afzonderlijk berekend. Dit betekent dat als je aan de drempel voor verwijzingsopbrengsten voldoet, maar niet voor verkoopopbrengsten, de verwijzingsopbrengsten worden uitbetaald en de verkoopopbrengsten blijven toenemen totdat ze de inkomstendrempel bereiken. Je ontvangt een melding in je Partner Dashboard aan het begin van je eerste uitbetalingsperiode.

Er is geen bovengrens voor het totale bedrag aan inkomsten dat je verzamelt en het aantal klanten waarvan je int.

Je inkomsten volgen

Op de pagina Uitbetalingen in je Partner Dashboard kun je de verschillende bronnen van inkomsten volgen die je als Shopify Partner ontvangt. Je betalingen van Shopify worden in normale uitbetalingen naar jou overgemaakt, die als records worden weergegeven in de tabel Uitbetalingsgeschiedenis.

Klik op het datumbereik van de uitbetaling voor meer informatie.

Een uitbetaling bekijken

Wanneer je een uitbetaling bekijkt, kun je gedetailleerde informatie vinden over de bronnen van inkomsten die bij elke uitbetaling zijn opgenomen.

Stappen:

1. Klik vanuit je Partner Dashboard op Uitbetalingen.
  2. Klik op een datumbereik in de tabel.
  3. Als je uitbetalingen voor één type activiteit wilt bekijken, klik op het tabblad van het type activiteit. Als je bijvoorbeeld alleen de uitbetalingsgegevens voor app-verkopen wilt zien, klik op het tabblad Apps.

Exporteer je uitbetalingen

Je kunt een record van je betalingen exporteren naar een CSV-bestand.

Stappen:

1. Klik vanuit je Partner Dashboard op Uitbetalingen.
  2. Klik op Betalingen exporteren als CSV als je een record van alle ontvangen betalingen wilt exporteren.
  3. Klik op het datumbereik voor de gewenste uitbetaling en daarna op Uitbetalingen exporteren als CSV als je een record wil exporteren van de orderregel die zijn opgenomen in een specifieke uitbetalingsperiode.

Kosten en commissiefacturen

Vanaf 1 juni kan je vanuit je Partner Dashboard je facturen downloaden voor de kosten die in rekening worden gebracht of commissies die in een specifieke uitbetaling zijn betaald. Er zijn twee soorten facturen:

• Factuur Shopify-kosten
  • Factuur verwijzingscommissie

Kosten en commissiefacturen worden gegenereerd wanneer een uitbetaling wordt verwerkt. Je kunt geen facturen voor transacties in behandeling bekijken.

Factuur Shopify-kosten

De factuur voor Shopify-kosten is een record van de commissiekosten die Shopify je heeft gefactureerd voor activiteiten zoals app-verkoop, thema-verkoop en service-verkoop. Deze facturen worden aan je geadresseerd via Shopify. Als voor je Shopify-kosten belasting geldt, wordt elke toepasselijke belasting vermeld als een afzonderlijk orderregel op de factuur. Het doel van deze factuur is om de Shopify-kosten weer te geven die je in rekening wordt gebracht en hoe eventuele toepasselijke belastingen werden berekend.

Stappen:

1. Klik vanuit je Partner Dashboard op Uitbetalingen.
  2. Klik in de tabel Uitbetalingen op een datumbereik.
  3. Klik op Factuur Shopify-kosten downloaden.

Factuur verwijzingscommissie

De factuur verwijzingscommissie is een record van de commissie die Shopify je betaalt voor verwijzingsactiviteiten, waaronder affiliate-verwijzingen, Shopify Plus-verwijzingen en doorverwijzingen van ontwikkelingswinkels. Deze facturen worden namens jou geadresseerd aan Shopify. Als over je verwijzingscommissies belastingen moeten worden betaald, wordt elke toepasselijke belasting vermeld als een afzonderlijk orderregel op de factuur. Het doel van deze factuur is om de verwijzingscommissie te vermelden die je hebt betaald en hoe eventuele toepasselijke belastingen werden berekend.

Stappen:

1. Klik vanuit je Partner Dashboard op Uitbetalingen.
  2. Klik in de tabel Uitbetalingen op een datumbereik.
  3. Klik op Factuur verwijzingscommissie downloaden.

Betalingsgeschillen

Neem contact op met Shopify Partner-ondersteuning voor meer informatie als je van mening bent dat het bedrag aan inkomsten dat je hebt ontvangen te hoog of te laag is. We zullen je bericht bekijken en doen wat we kunnen om het probleem op te lossen.