Få betalt

Som Shopify-partner tjänar du pengar baserat på ditt bidrag till Shopifys ekosystem (dina aktiviteter) och partnerprogrammet som du ansluter dig till. Dina intäkter kan variera beroende på land och region där du befinner dig och på land och region för de handlare du arbetar med.

Shopify kan komma att debitera skatter på dess avgifter eller betala ut skatter på din hänvisningsprovision i vissa fall. Dessa skatter varierar baserat på land och region, typen av partneraktivitet och skatteinformationen som du uppger i dina partnerkonto-inställningar. Du kan vara ansvarig för att remittera dessa skatter till lämplig statlig myndighet. Mer information om Shopify partner-intäkter.

Hur dina intäkter beräknas

Din hänvisningsprovision beräknas utifrån den prenumerationsavgift som handlaren betalat till Shopify, netto efter eventuella rabatter eller krediter. Intäkter från dina appar och teman beräknas via köp av app eller tema som handlaren gjort från Shopify. Handlaren måste betala Shopify för den relaterade prenumerationsavgiften, appköpet eller temaköpet innan dina intäkter beräknas.

Nedan följer några faktorer som kan påverka dina intäkter:

• Om en handlares fakturabetalning misslyckas kommer dina intäkter från deras prenumerationsavgift, appköp eller temaköp att betalas ut först efter att betalningen har försökts igen och behandlats framgångsrikt.

• Om en handlares konto fryses på grund av utebliven betalning kommer dina intäkter på deras prenumerationsavgift, appköp eller temaköp inte att betalas ut förrän handlarens konto är ofryst och betalningen har behandlats.

• Butiker utan en tillhörande prenumerationsavgift, till exempel Plus-tilläggsbutiker, bidrar inte till dina hänvisningsintäkter.

• Intäkter för butiker med Shopify Plus-plan beräknas utifrån en månatlig basavgift och inkluderar inte några extra rörliga avgifter.

Se Intäkter från Shopifys partnerprogram om du vill ha information om hur du kan tjäna pengar i Shopifys partnerprogram.

Utbetalningströskel och -schema

Allt du behöver är minst 25 USD i resultat för att få en utbetalning från Shopify. Vinsterna ackumuleras och betalas ut enligt följande schema:

• Första gången det kommer in intäkter för varje ny hänvisning så tillämpas en vänteperiod på 30 dagar efter det att handlaren har betalat sin första faktura, för att bekräfta att betalningen går igenom innan intäkterna växer.
  • För alla intäkter som inkommit från den 1:a till och med den 10:e i varje månad kommer betalning att ske 5 arbetsdagar efter månadens 15:e dag.
  • För alla intäkter som inkommit från den 10:e till och med den 5:e sista dagen i månaden kommer betalning att ske 5 arbetsdagar efter den sista dagen i månaden.
  • För alla intäkter som inkommit under de sista 5 dagarna i månaden kommer betalningen att ske fem arbetsdagar efter den 15:e dagen i efterföljande månad.

Intäkter från försäljning och hänvisningar beräknas separat. Detta innebär att om du uppfyller tröskelvärdena för hänvisningsintäkter men inte för försäljningsintäkter betalas hänvisningsintäkter ut och försäljningsintäkter fortsätter att öka tills de uppnår tröskelvärdena.

Det finns ingen övre gräns för det totala inkomstbeloppet som du samlar in eller antalet kunder du samlar in från.

Hantera din utbetalningsmetod

Shopify erbjuder flera sätt att ta emot utbetalningar, inklusive PayPal, bankkonto och banköverföring. Vilka specifika utbetalningsmetoder du har tillgång till beror på det land och den region där du befinner dig och vilken valuta du vill att utbetalningen konverteras till. I Kanada till exempel, med en slutlig utbetalning i CAD, kanske du har tillgång till utbetalningsmetoderna PayPal och bankkonto.

Innan du kan lägga till en ny utbetalningsmetod måste du skapa ett Hyperwallet-konto i partner-kontrollpanelen. När du skapar ett Hyperwallet-konto godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn för Hyperwallet. All kommunikation angående utbetalningsmetoder med Hyperwallet kommer från Shopify via e-post eller via partner-kontrollpanelen. Eventuella ändringar av ditt Hyperwallet-konto eller dina utbetalningsmetoder bör endast göras via partner-kontrollpanelen.

Avgifter

Shopifys utbetalningar utfärdas alltid i USD. Nya utbetalningsmetoder gör det dock möjligt för dig att ta emot din slutgiltiga utbetalning i en annan valuta, inklusive, i de flesta fall, i din lokala valuta. Du ansvarar för att betala eventuella avgifter för valutakonvertering.

Ta emot utbetalningar i USD

Om du får dina utbetalningar via PayPal, bankkonto eller banköverföring i USD, och sedan konverterar till en annan valuta efter att utbetalningen har nått din PayPal-plånbok eller finansinstitut, kommer utbetalningen att omfattas av växelkurserna och valutakonverteringsavgifter som anges av PayPal eller ditt finansinstitut.

Ta emot utbetalningar i en annan valuta än USD

Om du väljer att få din slutliga utbetalning till PayPal, bankkonto eller via banköverföring i en annan valuta än USD, kommer valutakonverteringen att göras av Hyperwallet innan den når din PayPal-plånbok eller finansinstitut, och är föremål för deras basvalutakurser och valutakonverteringsavgifter:

• Baskursen baseras på priser inom grossistvalutamarknaden på konverteringsdagen eller föregående arbetsdag, eller, om det krävs enligt lagstiftning eller förordning, enligt relevant myndighets referenskurs.

• Valutakonverteringsavgiften, som är lika med 0,50 % av utbetalningsbeloppet, tillämpas och behålls av Hyperwallet. Shopify har i samarbete med Hyperwallet säkrat denna preferentiella valutakonverteringsavgift för att gynna Shopifys partners.

Verifiering av identitet

I vissa länder eller regionerkan du behöva verifiera din identitet för att få utbetalningar.

Om du arbetar som ett företag (till exempel ett aktiebolag, partnerskap eller företag) kan du behöva ange identitetsverifikationsuppgifter innan du får din första utbetalning. Om du arbetar som privatperson (till exempel enskild firma eller aktiebolag) kan du behöva lämna in identitetsverifieringsuppgifter när dina intäkter når ett visst tröskelvärde. Shopify meddelar dig via e-post om identitetsverifiering krävs och dirigerar dig att tillhandahålla nödvändig information och dokumentation i partner-kontrollpanelen.

Överensstämmelsekontroller

I vissa länder eller regioner, och för vissa valutor kan Hyperwallet och din bank eller ditt finansinstitut kräva mer information för att behandla en utbetalning. Tröskelvärdena och kraven för efterlevnadskontroller är olika beroende på land eller region för verksamheten. Shopify meddelar dig via e-post om en utbetalning är satt I vänteläge på grund av att mer information krävs.

Utbetalning har parkerats eller misslyckats

Hyperwallet parkerar en utbetalning (eller anger att utbetalningen har misslyckats) om uppgifterna för utbetalningsmetoden är felaktiga. Du får ett e-postmeddelande från Shopify som ber dig ändra din utbetalningsmetod eller kontakta Shopify-supporten.

En utbetalning kommer också att sättas I vänteläge (eller indikera att utbetalningen inte har genomförts) om utbetalningsbeloppet överskrider transaktionsgränsen för den utbetalningsmetoden.

I allmänhet har utbetalningar följande transaktionsgränser:

• PayPal – upp till 100 000 USD
  • Bankkonto - upp till 500 000 USD
  • Banköverföring - upp till 5 000 000 USD

Obs! Vissa transaktionsgränser kan vara lägre beroende på ditt land eller din region och valutan som du vill konvertera utbetalningen till. Kontakta partnersupport om du vill ha mer information om transaktionsbegränsningarna i specifika fall.

Om din utbetalningsmetod överskrider de allmänna gränserna som listas ovan, eller de begränsningar som är specifika för ditt land eller din region och valuta, får du ett e-postmeddelande från Shopify som ber dig ändra din utbetalningsmetod.

Du kan försöka behandla en misslyckad utbetalning från partnerinstrumentpanelen igen.

Skapa ett Hyperwallet-konto

Genom att skapa ett Hyperwallet-konto får du tillgång till alla utbetalningsmetoder som finns tillgängliga i land och region där du befinner dig och i din valuta. Om ditt företag är en verksamhet (till exempel ett aktiebolag, partnerskap eller företag) kan du behöva tillhandahålla verksamhetsspecifik information för att slutföra skapandet av kontot.

Steg:

1. Partner-kontrollpanelen, gå till Inställningar.
  2. Klicka på Hantera utbetalningsmetod i avsnittet Utbetalning.
  3. Fyll i fälten i avsnittet Hyperwallet-konto och granska användarvillkoren för Hyperwallet.
  4. Klicka på Skicka.

Du kommer att få ett e-postmeddelande från Shopify som bekräftar skapandet av kontot.

Gör ändringar på ditt Hyperwallet-konto

Du kan göra ändringar i dina Hyperwallet-kontouppgifter i partner-kontrollpanelen. Om du gör ändringar på ditt Hyperwallet-konto måste du lägga till en utbetalningsmetod igen.

Steg:

1. Partner-kontrollpanelen, gå till Inställningar.
  2. Klicka på Hantera utbetalningsmetod i avsnittet Utbetalning.
  3. Gör ändringar i fälten i avsnittet Hyperwallet-konto och granska användarvillkoren och integritetspolicyn för Hyperwallet.
  4. Klicka på Skicka.

Du kommer att få ett e-postmeddelande från Shopify som bekräftar ändringarna på ditt Hyperwallet-konto. Du måste lägga till en utbetalningsmetod eftersom ändringen återställer ditt konto.

Visa din aktuella utbetalningsmetod

Steg:

1. Partner-kontrollpanelen, gå till Inställningar.
  2. I avsnittet Utbetalningar, under Utbetalningsmetod, ser du detaljerna för din aktuella utbetalningsmetod.

Du kan också klicka på Hantera utbetalningsmetoder för att se din aktuella utbetalningsmetod och andra utbetalningsmetoder som finns tillgängliga för land och region där du befinner dig.

Visa tillgängliga utbetalningsmetoder per region och valuta

Vilka utbetalningsmetoder som är tillgängliga beror på vilket land eller region och vilken valuta du väljer.

Steg:

1. Partner-kontrollpanelen, gå till Inställningar.
  2. Klicka på Hantera utbetalningsmetod i avsnittet Utbetalning.
  3. I avsnittet Uppgifter för utbetalningsmetod, under Lägg till överföringsmetod, väljer du först ditt land/din region och sedan din valuta.

Du kommer se tillgängliga överföringsmetoder för ditt land eller din region och valuta.

Lägg till en utbetalningsmetod

Du kan bara ha en utbetalningsmetod. Om du vill ändra din aktuella utbetalningsmetod måste du lägga till en ny utbetalningsmetod som ersätter den gamla.

Krav

• Du har skapat ett Hyperwallet-konto.
  • Du har dina bank- och kontouppgifter redo, om tillämpligt

Steg:

1. Partner-kontrollpanelen, gå till Inställningar.
  2. Klicka på Hantera utbetalningsmetod i avsnittet Utbetalning.
  3. I avsnittet Utbetalningsmetodsuppgifter, under Lägg till överföringsmetod, väljer du först land/region för ditt PayPal-konto eller bankkonto och sedan din valuta. Du ser tillgängliga överföringsmetoder för ditt land eller din region och valuta.
  4. Klicka på den överföringsmetod som du vill lägga till.
  5. Fyll i fälten och klicka på Skicka.

De nya uppgifterna för utbetalningsmetod finns nu under Aktuell utbetalningsmetod och du kommer att få din nästa utbetalning via denna metod. Du kommer även få ett e-postmeddelande från Shopify som bekräftar den nya utbetalningsmetoden.

Spåra dina intäkter

Från sidan Utbetalningar i din partner-kontrollpanel kan du spåra de olika inkomstkällorna som du får som Shopify partner. Dina betalningar från Shopify överförs till dig i vanliga utbetalningar, som visas som poster i tabellen Utbetalningar.

Utbetalningar är uppdelade efter aktivitetstyp. Försäljningsutbetalningar innehåller utbetalningsuppgifter för appförsäljning, temaförsäljning och serviceförsäljning. Utbetalningar till hänvisningar innehåller utbetalningsuppgifter för referens till utvecklingsbutik och hänvisningar till Shopify Plus.

Om du vill veta mer om vad som ingår i en utbetalning klickar du på datumintervallet.

Granska en utbetalning

När du ser en utbetalning kan du hitta detaljerad information om intäktskällor som varje utbetalning omfattar.

Poster i din utbetalning representerar beloppen som betalas till dig efter Shopify-avgifter och andra tillämpliga avgifter. Bearbetade utbetalningar innehåller separata poster för skatter och avgifter. Om du vill veta mer om tillämpliga skatter och avgifter, se Shopify Partner-intäkter.

Steg:

1. Klicka på utbetalningarfrån din partnerpanel.
  2. Klicka på ett datumintervall från tabellen.
  3. För att visa utbetalningar för en enskild aktivitetstyp klickar du på fliken för aktivitetstyp. Om du till exempel endast vill se utbetalningsinformation för appförsäljning klickar du på fliken Appar.

Gör ett nytt försök med en misslyckad utbetalning

Om en utbetalning misslyckas bör du verifiera att dina betalningsuppgifter är korrekta och att utbetalningsbeloppet inte överskrider transaktionsgränser. Mer information om utbetalningar som misslyckas eller är parkerade.

När du har verifierat dina betalningsuppgifter och transaktionsgränser kan du försöka behandla en misslyckad utbetalning igen.

Steg:

1. Klicka på utbetalningarfrån din partnerpanel.
  2. Navigera till den misslyckade utbetalningen.
  3. Klicka på Försök igen. Den misslyckade etiketten ändras till väntande.
  4. Om en utbetalning fortsatt misslyckas bör du kontrollera med PayPal eller din finansinstitut innan du kontaktar partnersupporten.

Exportera dina utbetalningar

Du kan exportera en post över dina utbetalningar i en CSV-fil.

Observera! Kolumnerna och värdena i exporterade utbetalningsposter kan komma att ändras. Ändringar i vår faktureringsmodell kan till exempel påverka namnen på befintliga kostnadstyper. Om en ny funktion påverkar exporterade utbetalningsposter kommer denna information att kommuniceras i Utvecklarändringsloggen.

Steg:

1. Klicka på utbetalningarfrån din partnerpanel.
  2. Om du vill exportera en post över alla utbetalningar som du har fått klickar du på exportera utbetalningar som CSV.
  3. Om du vill exportera en post över de utbetalningar som ingår i en viss utbetalningsperiod, klicka på datumintervallet för den period du vill ha och klicka sedan på Exportera utbetalningar som CSV.

Avgift- och provisionsfakturor

Från din partner-kontrollpanel kan du ladda ner fakturor för de avgifter som debiteras eller provision som betalats i en viss utbetalning. Det finns två typer av fakturor:

Avgift- och provisionsfakturor genereras när en utbetalning behandlas. Du kan inte se fakturor för pågående transaktioner.

Faktura för Shopify-avgifter

Fakturan för Shopify-avgifter är en redogörelse över provisionsavgifter och handläggningsavgifter som Shopify har debiterat dig för aktiviteter såsom appförsäljning, temaförsäljning och försäljning av tjänster. Dessa fakturor är adresserade till dig från Shopify. Om dina Shopify-avgifter är skattepliktiga listas varje tillämplig skatt som en separat post på fakturan. Syftet med denna faktura är att lista Shopify-avgifterna som du debiterades och hur eventuella tillämpliga skatter beräknades.

Du kan ladda ner fakturan för Shopify-avgifter.

Steg:

1. Klicka på utbetalningarfrån din partnerpanel.
  2. Klicka på ett datumintervall i tabellen Utbetalningar.
  3. Klicka på Ladda ner faktura för Shopify-avgift.

Hänvisning till provisionsfaktura

Hänvisningsprovisionsfakturan är en redogörelse för provisionen som Shopify betalar för rekommendationsaktiviteter, inklusive partnerhänvisningar till Shopify Plus och hänvisningar till utvecklingsbutiker. Dessa fakturor är adresserade för din räkning till Shopify. Om dina hänvisningsprovisioner ska beskattas listas varje tillämplig skatt som en separat post på fakturan. Syftet med denna faktura är att lista hänvisningsprovisionen du betalades och hur eventuella tillämpliga skatter beräknades.

Du kan ladda ner fakturan för Shopify-avgifter.

Steg:

1. Klicka på utbetalningarfrån din partnerpanel.
  2. Klicka på ett datumintervall i tabellen Utbetalningar.
  3. Klicka på Ladda ner faktura för hänvisningsprovision.

Betalningstvister

Om du tror att intäkterna du har fått inte stämmer, kontakta Partner-support med dina uppgifter.