Få betalt

Som Shopify-partner tjänar du pengar baserat på ditt bidrag till Shopifys ekosystem (dina aktiviteter) och partnerprogrammet som du ansluter dig till. Dina intäkter kan variera beroende på din plats och platsen för de handlare du arbetar med.

Shopify kan komma att debitera skatter på dess avgifter eller betala ut skatter på din hänvisningsprovision i vissa fall. Dessa skatter varierar baserat på din plats, typen av partneraktivitet och skatteinformationen som du uppger i dina partnerkonto-inställningar. Du kan vara ansvarig för att remittera dessa skatter till lämplig statlig myndighet. Om du vill veta mer, se Shopify partner-intäkter.

Hur dina intäkter beräknas

Din hänvisningsprovision beräknas utifrån den prenumerationsavgift som handlaren betalat till Shopify, netto efter eventuella rabatter eller krediter. Intäkter från dina appar och teman beräknas via köp av app eller tema som handlaren gjort från Shopify. Handlaren måste betala Shopify för den relaterade prenumerationsavgiften, appköpet eller temaköpet innan dina intäkter beräknas.

Nedan följer några faktorer som kan påverka dina intäkter:

• Om en handlares fakturabetalning misslyckas kommer dina intäkter från deras prenumerationsavgift, appköp eller temaköp att betalas ut först efter att betalningen har försökts igen och behandlats framgångsrikt.

• Om en handlares konto fryses på grund av utebliven betalning kommer dina intäkter på deras prenumerationsavgift, appköp eller temaköp inte att betalas ut förrän handlarens konto är ofryst och betalningen har behandlats.

• Om en handlare får en gratis testversion som en del av affiliatehänvisningsprocessen kommer din hänvisningsprovision endast att betalas ut efter det att handlaren betalar sin första prenumerationsavgift.

Butiker utan en tillhörande prenumerationsavgift, till exempel Plus-expansionsbutiker, bidrar inte till dina hänvisningsintäkter.

Se Intäkter från Shopifys partnerprogram om du vill ha information om hur du kan tjäna pengar i Shopifys partnerprogram.

Aktivitet krävs för utbetalning

Som Shopify partner kan du få återkommande provisionsbetalningar för hänvisningar och Shopify Plus-uppgraderingar. Dessa betalningar upprepas månadsvis så länge som du är en aktiv Shopify partner. För att fortsätta få återkommande provisionsbetalningar för tidigare hänvisningar och uppgraderingar måste du slutföra en av följande partner-aktiviteter minst en gång var 12:e månad:

• Hänvisning till utvecklingsbutik
  • Affiliate-hänvisning
  • Hänvisning av ny handlare eller en befintlig handlare till Shopify Plus

Partneraktivitetskravet gäller inte för andra pågående intäkter, till exempel intäkter från appförsäljning eller temaförsäljning.

Se Shopify partners intäkter för detaljerade villkor.

Hänvisningssidan kan du se det datum du senast måste slutföra en annan partneraktivitet. Informationen visas endast om du är en aktiv Shopify partner.

Steg:

• Klicka på utbetalningarfrån din partnerpanel.
  • Se datumet i avsnittet Aktivitetskrav för utbetalningar.

Obs! Shopify partners aktivitetskrav pausades mellan 26 mars 2020 och 4 augusti 2020. Alla aktiviteter som du slutförde under denna paus räknades fortfarande. Om du avslutade en partneraktivitet medan partneraktivitetskravet var pausat har du 12 månader från datumet för återinförande för att slutföra en annan partneraktivitet.

Om du inte slutförde en partneraktivitet medan partneraktivitetskravet var pausat, så börjar du med samma tid för att slutföra en partneraktivitet som du hade innan pausen. Om du till exempel hade sju månader kvar för att slutföra en partneraktivitet när pausen påbörjades, har du fortfarande sju månader från datumet för återupptagning för att slutföra en partneraktivitet.

Så här sker betalningar

Allt du behöver är minst 25 USD i resultat för att få en utbetalning från Shopify. Vinsterna ackumuleras och betalas ut enligt följande schema:

• För alla intäkter som skedde mellan den 1:a till och med den 15:e i varje månad kommer betalning att ske 5 arbetsdagar efter den 15:e i månaden.
  • För alla intäkter som skedde mellan den 16:e till och inklusive den sista dagen i månaden kommer betalningen att ske 5 arbetsdagar efter den sista dagen i månaden.

Intäkter från försäljning och hänvisningar beräknas separat. Detta innebär att om du uppfyller tröskelvärdena för hänvisningsintäkter men inte för försäljningsintäkter betalas hänvisningsintäkter ut och försäljningsintäkter fortsätter att öka tills de uppnår tröskelvärdena.

Det finns ingen övre gräns för det totala inkomstbeloppet som du samlar in och antalet kunder du samlar in från.

Spåra dina intäkter

Från sidan Utbetalningar i din partner-kontrollpanel kan du spåra de olika inkomstkällorna som du får som Shopify partner. Dina betalningar från Shopify överförs till dig i vanliga utbetalningar, som visas som poster i tabellen Utbetalningar.

Utbetalningar divideras med aktivitetstyp. Förs.utbetalningar innehåller utbetalningsuppgifter för appförsäljning, temas försäljning och serviceförsäljning. Referenser till utbetalningar innehåller utbetalningsuppgifter för referenser till Utvecklingsbutiker, Shopify plus remisser och hänvisningar till affiliate.

Om du vill veta mer om vad som ingår i en utbetalning klickar du på datumintervallet.

Granska en utbetalning

När du ser en utbetalning kan du hitta detaljerad information om intäktskällor som varje utbetalning omfattar.

Poster i din utbetalning representerar beloppen som betalas till dig efter Shopify-avgifter. Bearbetade utbetalningar innehåller separata poster för skatter på Shopify-avgifter och skatter på hänvisningsprovision.

Steg:

1. Klicka på utbetalningarfrån din partnerpanel.
  2. Klicka på ett datumintervall från tabellen.
  3. Om du vill visa utbetalningar för en enskild aktivitetstyp klickar du på fliken för aktivitetstyp. Om du till exempel endast vill se utbetalningsinformation för appförsäljning klickar du på fliken Appar.

Exportera dina utbetalningar

Du kan exportera en post över dina utbetalningar i en CSV-fil.

Observera! Kolumnerna och värdena i exporterade utbetalningsposterna kan komma att ändras. Ändringar i vår faktureringsmodell kan till exempel påverka namnen på befintliga kostnadstyper. Om en ny funktion påverkar exporterade utbetalningsposter kommer denna information att kommuniceras i utvecklarändringsloggen.

Steg:

1. Klicka på utbetalningarfrån din partnerpanel.
  2. Om du vill exportera en post över alla utbetalningar som du har fått klickar du på exportera utbetalningar som CSV.
  3. Om du vill exportera en post över de utbetalningar som ingår i en viss utbetalningsperiod, klicka på datumintervallet för den period du vill ha och klicka sedan på Exportera utbetalningar som CSV.

Avgift- och provisionsfakturor

Från din partner-kontrollpanel kan du ladda ner fakturor för de avgifter som debiteras eller provision som betalats i en viss utbetalning. Det finns två typer av fakturor:

• Faktura för Shopify-avgifter
  • Hänvisning till provisionsfaktura

Avgift- och provisionsfakturor genereras när en utbetalning behandlas. Du kan inte se fakturor för pågående transaktioner.

Faktura för Shopify-avgifter

Shopify-avgiftsfakturan är en redogörelse över provisionsavgifter som Shopify har debiterat dig för aktiviteter såsom appförsäljning, temaförsäljning och försäljning av tjänster. Dessa fakturor är adresserade till dig från Shopify. Om dina Shopify-avgifter ska beskattas listas varje tillämplig skatt som en separat post på fakturan. Syftet med denna faktura är att lista de Shopify-avgifter du debiterades och hur eventuella tillämpliga skatter beräknades.

Steg:

1. Klicka på utbetalningarfrån din partnerpanel.
  2. Klicka på ett datumintervall i tabellen Utbetalningar.
  3. Klicka på Ladda ner faktura för Shopify-avgift.

Hänvisning till provisionsfaktura

Hänvisningsprovisionsfakturan är en redogörelse för provisionen som Shopify betalar för rekommendationsaktiviteter, inklusive partnerhänvisningar till Shopify Plus och hänvisningar till utvecklingsbutiker. Dessa fakturor är adresserade för din räkning till Shopify. Om dina hänvisningsprovisioner ska beskattas listas varje tillämplig skatt som en separat post på fakturan. Syftet med denna faktura är att lista hänvisningsprovisionen du betalades och hur eventuella tillämpliga skatter beräknades.

Obs! Skatter som anges på fakturan för hänvisningsprovision återbetalas inte av Shopify. Du är ansvarig för att vidarebefordra dessa skatter till den behöriga statliga myndigheten.

Steg:

1. Klicka på utbetalningarfrån din partnerpanel.
  2. Klicka på ett datumintervall i tabellen Utbetalningar.
  3. Klicka på Ladda ner faktura för hänvisningsprovision.

Betalningstvister

Om du tror att intäkterna du har fått är för höga eller för låga, kontakta Shopify partner-support med dina uppgifter. Vi granskar ditt meddelande och gör vad vi kan för att lösa problemet.