Internationella domäner

En internationell domän är en webbadress eller URL som är specifik för ett land eller en region. När du ställer in internationella domäner för ett land eller en region skapar du en lokal version av din webbutik i valutan och språket för den regionen. Du visar också regionspecifika domäner inom sökresultaten för att hjälpa kunder att hitta rätt version av din butik. När din webbutik visas på en kunds lokala språk och med den lokala valutan är kunderna mer benägna att göra ett köp.

Lokala shoppingupplevelser påverkar hur kunder uppfattar ditt varumärke och hur snabbt de gör ett köp. Genom att skapa internationella domäner kan du locka kunder från andra länder och regioner och bygga upp ditt rykte som ett internationellt varumärke.

Du kan ställa in internationella domäner både med Shopify-hanterade domäner och tredjepartsdomäner. Du kan använda toppdomäner, subdomäner, undermappar eller en kombination av varje. Om du till exempel säljer i både USA och Frankrike med olika språk och valutor, kan du ställa in följande internationella domäner:

• your-shop-name.com för USA
  • your-shop-name.fr, fr.your-shop-name.com eller your-shop-name.com/fr-fr för Frankrike

Internationella domäner är tillgängliga på Basic Shopify-planen eller högre.