Överväganden vid konfigurering av internationella domäner

Granska följande krav och överväganden innan du ställer in internationella domäner:

• Du måste använda anpassade domäner. Du kan använda både Shopify-hanterade domäner och tredjepartsdomäner, men du kan inte använda din standarddomän myshopify.com.
  • Dina unika URL:er måste vara specifika för ett land eller en region, till exempel johns-apparel.de för Tyskland eller johns-apparel.com/en-ca för Kanada.
  • För att ställa in en lokal valuta för varje land eller region där du har en målmarknad måste du aktivera flera valutor med hjälp av Shopify Payments.
  • För att visa din butik på flera språk måste du översätta innehållet i din webbutik genom att lägga till dina egna översättningar med hjälp av CSV-filer eller genom att använda en kompatibel tredjepartsapp.
  • Om du redan använder flera språk med din webbutik med URL-format johns-apparel.com/fr fortsätter dina nuvarande webbadresser att fungera. Undermappar med endast språk såsom /fr eller /en kan endast finnas på din primära marknad. På dina sekundära marknader måste undermappar kombinera språkkoden med en landskod för att visa anpassat innehåll på lokala språk och valutor. Till exempel /fr-ca eller /en-eu. Läs mer om hur du använder flera språk med Marknader.