Förbättra resultaten för din webbshop

Din webbshop består av en uppsättning funktioner, som temakod, appar, bilder, videor, karuseller, flöden på sociala medier och analysverktyg. Dessa funktioner kan förbättra besöksupplevelsen och utöka webbplatsens kapaciteter.

Varje funktion som du lägger till i din webbshop kan dock påverka butikens prestanda. Vissa funktioner kan göra webbplatsen långsammare eller skapa oväntade beteenden som kan påverka användarupplevelser.

Webbprestanda fokuserar på att optimera användarupplevelsen. För närvarande fokuserar webbprestanda på tre huvudområden som också återspeglas i Core Web Vitals:

• Inläsningshastighet, mätt med Largest Contentful Paint (LCP)
  • Layoutstabilitet, mätt med Cumulative Layout Shift (CLS)
  • Mottaglighet för användarinteraktion, mätt med First Input Delay (FID) och Interaction to Next Paint (INP)

Om du optimerar webbprestandan ökar du sannolikheten för att dina kunder stannar kvar på din webbplats och konverterar. Mer information om varför webbprestanda är viktigt.

Optimeringar för din webbshop

Din webbshop har inbyggd webboptimering. Webboptimering är också inbyggt i nya funktioner. För att använda följande funktioner behöver du inte göra något särskilt:

• Din webbshop ligger på snabba, globala servrar som inte begränsar butikens bandbredd. Du kan kontrollera statusen för din Shopify-butik på Shopify-status.
  • Din webbshop har ett innehållsleveransnätverk (CDN) som drivs av Cloudflare och som säkerställer att webbshopen läses in snabbt runt om i världen. Du kan kontrollera CDN-status på Cloudflare-statussidan.
  • För att hålla inläsningstiderna snabba optimeras bilderna automatiskt med hjälp av bild-CDN. Kombinerat med din temakod kan bild-CDN använda det bästa bildformatet som dessutom är storleksändrat och komprimerat för att hålla filstorleken så liten som möjligt.

Faktorer som påverkar webbprestanda

För Shopify-butiker är följande de största faktorerna som påverkar webbprestanda:

• Ditt webbshopstema
  • Apparna du har installerat
  • Eventuell ytterligare tredjepartskod som du har lagt till manuellt i din butik, inklusive tagghanterare och taggarna inom dem

Det innebär att du bör fokusera på följande för att förbättra din webbprestanda:

• Använd ett uppdaterat, optimerat Online Store 2.0-tema. Alla teman av Shopify för Online Store 2.0 är kostnadsfria och optimerade för webbprestanda. Dessutom är många andra tredjepartsteman optimerade för webbprestanda. Du kan granska de senaste resultatdatan för teman.
  • Utvärdera dina installerade appar och din tredjepartskod för att säkerställa att de skapar tillräckligt med värde för att kompensera för eventuella potentiella prestandaförluster.
  • Granska din tagghanterare för att ta bort oanvända taggar eller taggar med lågt värde. Mer information om bästa praxis för taggar och tagghanterare.

Testverktyg

Du kan använda följande verktyg för att undersöka prestandan för din webbshop.

Instrumentpanel för webbprestanda

Shopifys rapport Instrumentpanel för webbprestanda använder Core Web Vitals för att mäta hur verkliga användare upplever din webbshop.

Insikter om PageSpeed

Du kan köra egna rapporter med hjälp av Googles PageSpeed Insights för att visa mer detaljerade mätvärden för sidor i din butik.

Få support med webbshopsprestanda

Om du använder ett gratistema från Shopify kan Shopify-support kanske hjälpa dig med grundläggande prestandaförbättringar.

Om du använder ett tema från tredje part och behöver hjälp måste du kontakta din temautvecklare, anlita vår Shopify-expert på webbprestanda eller anlita en Shopify-partner. Mer information om att anlita en Shopify partner.

Om ditt prestandaproblem kommer från en app kan du kontakta din apputvecklare.

Om du har ett utvecklingsteam eller en byråpartner kan du även kontakta dem för ytterligare hjälp.

Teknisk information och resurser för felsökning

Om du är utvecklare och strävar efter att förbättra prestandan för en Shopify-butik, ett tema eller en app kan du granska följande resurser för varje Core Web Vital. Mer information om bästa praxis för prestanda för Shopify-teman.

Inläsningshastighet

Largest Contentful Paint (LCP) mäter inläsningshastighet, baserat på hur snabbt det största elementet på skärmen blir synligt. Tid till första byte (TTFB) och första innehållsrika färger (ISP) stöder mätvärden som hjälper dig att bättre förstå var orsaken till problemet kommer från. Du hittar mer information om felsökning vanliga orsaker till långsam inläsning i Shopify Liquid-skyltfönster.

Visuell stabilitet

Cumulative Layout Shift (CLS) mäter visuell stabilitet, baserat på hur mycket innehållet ändras oväntat under inläsningen. Läs Så optimerar du Cumulative Layout Shift (CLS) på Shopify-webbplatser om du vill ha en djupdykning i CLS-felsökning.

Interaktivitet

First Input Delay (FID) mäter interaktivitet, baserat på hur lång tid det tar för sidan att bli responsiv för den första användaråtgärden, till exempel att klicka på en länk eller en knapp. Den ersattes av interaktion med nästa färg (INP) i Core Web Vitals och vi arbetar på att lägga till INP i instrumentpanelen för webbprestanda.

Om du har dålig FID eller INP är det troligt att du har för mycket JavaScript i din butik från antingen temakod, appkod eller tredjeparts-/tagghanteringskod. Försök rensa upp bland de värsta syndarna. Mer information om tre sätt att hitta dina värsta JavaScript-syndare för inläsning av sidor Om du fortfarande har problem med INP hittar du mer information om resurserna på web.dev.