Opdater til den nye Google-kanal

Der ydes ikke support til Google Shopping-appen (den ikke-understøttede version), og den vedligeholdes ikke efter den 1. marts 2020, og produktfeeds udløber 30 dage efter din sidste synkronisering. Hvis du vil forhindre afbrydelser af dit Google Shopping-produktfeed, skal du opdatere til den nye version af appen. Den nye version forbedrer pålideligheden af produktsynkronisering mellem Shopify og Google Shopping.

Hvis du bruger den ikke-understøttede version til at synkronisere dine produkter med Google, og du knytter din Google Merchant Center-konto til den nye app, er din butik allerede godkendt af Google. Du vil ikke opleve forsinkelser på grund af opdatering til den nye app. Dine synkroniserede og godkendte produkter migreres automatisk til den nye Google-kanal. Hvis du allerede bruger Google Merchant Center til at administrere et produktfeed eller oprette Google Ads, vil det være en god idé at gennemgå nogle overvejelser, før du synkroniserer en eksisterende Google Merchant Center-konto.

Du kan bruge Google-kanalen til at synkronisere dine produkter med din Google Merchant Center-konto. Når du har opsat din produktsynkronisering, kan du oprette kampagner af typen "Maksimal effektivitet" fra Shopify eller oprette og administrere kampagner fra Google.

Google-kanalen er tilgængelig i følgende lande og valutaer.

Trin 1: Afinstaller den gamle app

Du skal afinstallere den gamle Google kanal, inden du installerer den nye Google-kanal.

Trin:

1. Klik på Apps i din Shopify-administrator.
  2. Klik på ikonet med skraldespanden på siden Apps ud for Google Shopping (understøttes ikke) for at afinstallere den gamle app.

Trin 2: Installer den nye app

Nu, hvor du har afinstalleret den gamle Google-kanal, skal du installere den nye app.

Trin:

1. Gå til Google Shopping i Shopify App Store.
  2. Klik på Tilføj app, og derefter på Installer app.

Trin 3: Tilknyt en Google-konto

Når du har installeret den nye Google-kanal, skal du tilknytte en Google-konto. Hvis det er muligt, skal du tilknytte den konto, som du brugte til den gamle version af appen. Hvis du beslutter dig for at oprette en ny Google-konto, kan Googles godkendelsesproces tage længere tid.

Trin:

1. Klik på Tilknyt en Google-konto i Google-kanalen.

2. Vælg den foreslåede mailadresse, og klik derefter på Tillad. Den foreslåede mailadresse er knyttet til den Google-konto, du havde knyttet til den gamle Google-kanal.

Trin 4: Læs kravene

Din butik skal overholde nogle krav, før den nye Google-kanal virker. Gå til siden for Google-kanal i Shopify, og klik på linkene i tjeklisten med krav for at gennemføre nogle af de krav, som din butik ikke overholder endnu.

Linkene i tjeklisten fører dig til den del af Shopify, hvor du udfører en handling for at opfylde et krav. Når du har gennemført denne handling, skal du gå tilbage til Apps > Google Shopping for at fortsætte med opsætning af Google-kanalen.

Trin 4: Tilknyt en Merchant Center-konto

Google Merchant Center er et værktøj, der hjælper dig med at uploade dataene for din butik og dine produkter til Google og gøre dem tilgængelige for Google Maksimal effektivitet-kampagner. Få mere at vide om Google Merchant Center.

Du kan ikke knytte den nye Google-kanal til en Google Merchant Center-konto med flere kunder. Du kan tilknytte en underkonto, der bruger flere forskellige mailadresser og har administratoradgang til kontoen med flere kunder. Få mere at vide om konti med flere kunder under Hjælp til Google Merchant Center.

Trin:

1. Gå til Apps > Google Shopping.
  2. Klik på Indstillinger.
  3. Vælg eller opret en Merchant Center-konto:
    • Vælg en eksisterende Merchant Center-konto, og klik derefter på Tilknyt. De Merchant Center-id'er, der er angivet, er dem, der er knyttet til din Google-konto. Hvis du vil undgå forsinkelser af godkendelsen, skal du vælge den foreslåede konto, som er baseret på den konto, der var knyttet til den gamle Google-kanal.
    • Hvis du ikke har en Merchant Center-konto, skal du klikke på Opret ny for at oprette en ny konto til din Shopify-butik.

Overfør dit domænekrav

En Google Merchant Center-konto skal være knyttet til et bekræftet domæne, der ikke er knyttet til en anden konto. Når du knytter en Google Merchant Center-konto til Google-kanalen, gøres der automatisk krav på din Shopify-butiks domæne, medmindre det er knyttet til en anden Google Merchant-konto.

Hvis dit domæne er knyttet til en anden konto, kan du overføre domænekravet til den Google Merchant Center-konto, som du har knyttet til Shopify. Overførslen af dit domænekrav fra Shopify er permanent.

Trin:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify Admin.

2. Klik på GoogleApps- og salgskanalsiden.

3. Klik på Åbn salgskanal.

4. Klik på Indstillinger.

5. Klik på Overfør.

Trin 5: Opsæt Google-kanalen til at synkronisere dine produkter

Når du har knyttet din Google Merchant Center-konto til appen, kan du opsætte appen til at synkronisere dine produkter med Google. Inden dine produkter kan synkroniseres, skal du vælge det marked, du vil målrette mod, og angive indstillinger for levering. Du kan også ændre dine præferencer for produkttitler og -beskrivelser. Få mere at vide om optimering af dine produkttitler og -beskrivelser til Google Shopping.

Produkter, der er tilgængelige for Google-kanalen, synkroniseres med Google Merchant Center, så de kan godkendes af Google. Få mere at vide om krav til synkronisering af produkter med Google.

Trin:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify Admin.

2. Klik på GoogleApps- og salgskanalsiden.

3. Klik på Åbn salgskanal.

4. Klik på Indstillinger.

5. Klik på Vælg ud for Målmarked for at opsætte, hvor du vil sælge dine produkter. Vælg derefter et målmarked og sprog. Din butiks valutaindstillinger afgør hvilke lande og områder, du kan målrette dig mod. De tilgængelige sprog baseres på dem, der understøttes af Google, og afhænger af dit målmarked.

6. Klik på Vælg ud for Indstillinger for levering, og klik derefter på rullemenuen for at vælge automatisk eller manuel konfiguration af leveringspriser:

• Vælg Importér automatisk indstillinger for levering for at synkronisere dine leveringspriser fra Shopify, og klik derefter på Gem. Få mere at vide om, hvordan du synkroniserer dine leveringspriser med Google Merchant Center.
    • Vælg Opsæt indstillingerne for levering manuelt i Google Merchant Center for at opsætte dine leveringspriser i Google Merchant Center, og klik derefter på Gem.
  7. Angiv præferencer for produkttitler og -beskrivelser, der synkroniseres med Google. Hvis du ændrer dine produktindstillinger, skal du klikke på Gem ændringer.

8. Valgfrit: Føj en Google-produktkategori til dine produkter for at gøre dem mere synlige på Google.

Når du opsætter Google-kanalen første gang, synkroniseres alle de produkter, der er tilgængelige for din webshop, automatisk med Google Merchant Center. Du skal vente på, at Google godkender dine produkter, før du kan oprette en kampagne af typen "Maksimal effektivitet" med disse produkter.

Du kan ændre, hvilke af dine produkter der skal synkroniseres med Google, og se godkendelsesstatussen for dine synkroniserede produkter på siden Oversigt under Google Shopping i Shopify. Få mere at vide om, hvordan du gør produkter tilgængelige for kanaler og apps.

Sådan gør du, hvis dine produkter ikke godkendes

Du kan få et overblik over dit produktfeed i Oversigt under Google Shopping i Shopify.

Produkter, der er markeret Ikke godkendt er ikke blevet synkroniseret, fordi de har fejl. For eksempel kan det ske, at et produkt ikke godkendes, fordi det ikke har et billede, og Google kræver, at produkter skal have billede. For at se de specifikke årsager til, at et produkt ikke er blevet godkendt, skal du klikke på linket ud for Ikke godkendt. Linket åbner siden under Google Shopping > Produkter, hvor en liste over produkter, produkternes status og fejlene vises.

De problemer, der forhindrer, at produktet synkroniseres, er anført under produkttitlen.

Du kan løse fejl i synkroniseringen af et produkt fra produktets oplysningsside. Når fejlene er løst, forsøger Google Shopping automatisk at synkronisere produktet igen. Når du har løst fejl for produktet, skal du vende tilbage til dit Produktfeed på siden Oversigt under Google Shopping for at se fejlen for et andet produkt.

Bemærk: Hvis en produktfejl viser, at et produkt mangler en GTIN, kan du enten tilføje de manglende oplysninger i feltet Stregkode under produktoplysningerne eller markere det som et tilpasset produkt, der ikke har brug for en GTIN. Få mere at vide om Googles krav, og hvordan du føjer GTIN eller andre unikke produkt-id'er til produkter, der synkroniseres med Google.

Når du løser en produktsynkroniseringsfejl, erstattes markeringen Not approved med pending for at vise, at produktet igen synkroniseres med Google Shopping. Det kan tage flere minutter, før markeringen Not approved ændres til pending. Du behøver ikke at gøre noget for at synkronisere produktet igen, da det sker automatisk.

Tidligere godkendte produkter med varianter, blev markeret som pending efter migreringen

Hvis du migrerer til den nye Google-kanal, markeres tidligere godkendte produkter i den gamle Google-kanal muligvis som pending i den nye Google-kanal. Den gamle Google-kanal synkroniserede kun den første variant af et produkt, men den nye Google-kanal synkroniserer alle produktets varianter. Indtil alle varianter er gennemgået af Google, markeres produktet som pending i den nye Google-kanal. Produktet, der blev godkendt i appen, afventer stadig godkendelse fra Google. Det kan tage op til en uge at synkronisere nye varianter.

Valgfri: knyt din Google Ads-konto til Google-kanalen

Hvis du vil oprette Google-kampagner af typen "Maksimal effektivitet" i Shopify, kan du knytte din Google Ads-konto til Google-kanalen, mens du venter på, at dine produkter synkroniseres. Få mere at vide om Google-kampagner af typen "Maksimal effektivitet" i hjælpen til Google Ads.

Hvis du allerede har en Google Ads-konto knyttet til den mailadresse, du brugte til at opsætte Google-kanalen, skal du tilføje denne konto.

Hvis du ikke har en Google Ads-konto, eller du vil bruge en anden konto, kan du oprette en ny konto, når du opsætter Google-kanalen. Når du opretter en Google Ads-konto ved hjælp af Google-kanalen i Shopify, kan du muligvis kvalificere dig til Google Ads-kredit. For at få mere at vide om Google Ads-kredit kan du se hjælp til Google Ads.

Trin:

1. Fra siden Indstillinger i Google-kanalen skal du vælge eller oprette en Google Ads-konto:

• Hvis du allerede har en Google Ads-konto, skal du vælge den i rullemenuen og derefter klikke på Tilslut.
    • Hvis du ikke har en Google Ads-konto, som du vil tilslutte, skal du klikke på Opret ny. Gennemgå servicevilkårene, og klik derefter på Acceptér betingelser. Du modtager en mail fra Google inden for 24 timer, og derefter kan du acceptere anmodningen om adgang til Google Ads.
  2. Klik på Se detaljer ud for Tilføj faktureringsoplysninger i dine Google Ads-kontoindstillinger i afsnittet Google Ads-konto.

3. Sørg for, at du har føjet faktureringsoplysningerne til din Google Ads-konto, og klik derefter på Jeg har tilføjet faktureringsoplysninger.

Acceptér anmodningen om adgang til Google Ads

Hvis den mailadresse, du plejede at bruge til at opsætte Google-kanalen, er knyttet til en eksisterende Google Ads-konto, modtager du en mail om bekræftelse af adgangsanmodningen.

Når du opretter din Google Ads-konto via Google Shopping-appen, modtager du en mail om at acceptere din Google Ads-konto. Du skal acceptere invitationen i mailen for at bekræfte din mailadresse.

Når du har accepteret invitationen, kan der gå et par minutter, før anmodningen om adgang er behandlet.

Føj dine faktureringsoplysninger til indstillingerne for din Google Ads-konto

Sørg for, at dine faktureringsoplysninger kan ses på din Google Ads-konto. Du kan få flere oplysninger om, hvordan du tilføjer dine faktureringsoplysninger, under Administrer dine betalingsmetoder i hjælpen til Google Ads.

Når du har tilføjet dine faktureringsoplysninger, skal du bekræfte, at du har gennemført opgaven, ved at klikke på Jeg har tilføjet faktureringsoplysninger.

Bemærk: Du kan oprette en Google Shopping-kampagne uden at tilføje dine faktureringsoplysninger, men kampagnen kører ikke, før du tilføjer oplysningerne.

Konverteringssporing til Google Ads med Google-kanalen.

Google-kanalen føjer automatisk konverteringssporingshændelser til din Google Ads-konto, når du har opsat den. Hvis din butik allerede har opsat en Google-konverteringssporing via redigeringer af temakoden eller via en tredjepartsapp, kan konverteringssporingshændelsen blive duplikeret og dine rapportdata unøjagtige. Du kan deaktivere duplikerede konverteringssporingshændelser i din Google Ads-konto. Få mere at vide om konverteringsindstillinger i hjælpen til Google Ads.

Næste trin: Opret en Google-kampagne af typen "Maksimal effektivitet"

Når du har opsat produktsynkroniseringen i Google Shopping og din Google Ads-konto, kan du oprette kampagner af typen "Maksimal effektivitet" fra Shopify eller oprette og administrere kampagner fra Google.

Du kan overvåge dine kampagner af typen "Maksimal effektivitet" fra siden Markedsføring > Automatiseringer i Shopify. Hvis du gerne vil redigere dine indstillinger for Google Shopping eller synkronisere nye produkter, skal du gå tilbage til Google-kanalsiden via afsnittet Apps i din Shopify-administrator.

Sådan får du hjælp til Google-produkter

Kontakt Google for at få hjælp til følgende emner:

• Din Google Merchant Center-konto
  • Google Ads
  • Køb på Google
  • Lokalt butikslager på Google
  • Google Analytics
  • Andre Google-emner, der ikke understøttes af Shopify

Du kan kontakte Shopify Support for at få hjælp til at downloade Google & YouTube-kanalen eller konfigurere produkter.