Kuvankäsittelyohjelman käyttäminen

Kuvankäsittelyohjelman avulla voit muokata kuvia ja muuttaa niiden kuvien kokoa, joita haluat käyttää Shopify adminissa.

Ennen kuin muokkaat kuvia, sinun on hyvä ymmärtää, miten kuvien kuvasuhde vaikuttaa siihen, miltä ne näyttävät verkkosivuilla.

Kuvasuhteen ymmärtäminen

Kuvan kuvasuhde on sen leveyden suhde korkeuteen. Jos kuvan koko on esimerkiksi 200 pikseliä kertaa 400 pikseliä, sen kuvasuhde on 1:2. Jos kuvan koko on 150 pikseliä kertaa 450 pikseliä, sen kuvasuhde on 1:3.

Kuvien kuvasuhde voi olla sama, vaikka kuvat olisivat erikokoisia. Jos haluat laskea, onko kuvilla sama kuvasuhde, jaa kunkin kuvan leveys sen korkeudella ja vertaile sitten tuloksia.

Huom: Voit käyttää Shopifyin tuotekameraa, jos haluat ottaa valokuvia ja videoita tuotteistasi ihanteellisella kuvasuhteella suoraan Shopify-sovelluksessa.

Kun käytät tietyntyyppisissä kuvissa aina samaa kuvasuhdetta, kuvat näyttävät paremmilta vierekkäin, koska ne kaikki näkyvät samankokoisina. Jos esimerkiksi haluat, että tuotekuvat näkyvät samankokoisina kokoelmassa, niillä on oltava sama kuvasuhde.

Kuvankäsittelyohjelman avulla voit rajata kuvia niin, että niiden kuvasuhde on sama.

Kuvankäsittelyohjelman avaaminen

Kuvankäsittelyohjelman avulla voit muokata tuotekuvia.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify adminissa kohtaan Tuotteet > Kaikki tuotteet.
    1. Klikkaa sen tuotteen nimeä, jonka kuvaa haluat muokata. 3. Vie hiiri muokattavan kuvan päälle ja Klikkaa sitten Muokkaa kuvaa.

Kuvan rajaaminen

Voit rajata kuvaa ja poistaa kuvan jonkin osan. Tästä on hyötyä, jos haluat näyttää vain osan kuvasta tai sinun täytyy muuttaa kuvan kuvasuhdetta.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Rajaa.
  2. Kehystä kuvan alue, jonka haluat säilyttää: - Jos haluat rajata kuvaa mukautettuun kokoon, klikkaa Vapaa muoto. Voit klikata ja vetää valitun alueen kulmia tai klikata korostettua aluetta ja vetää sen toiseen paikkaan.

• Jos haluat rajata kuvaa niin, että sen kuvasuhde pysyy samana, klikkaa Alkuperäinen. Voit muuttaa kokoa napauttamalla ja vetämällä valitun alueen kulmia, tai voit napauttaa kuvan sisältä ja vetää sen toiseen paikkaan. Kuvasuhde pysyy samana kuin alkuperäisen kuvan, kun muutat sen kokoa.
    • Jos haluat rajata kuvasta neliön, klikkaa Neliö. Voit muuttaa kuvan kokoa napauttamalla ja vetämällä sen kulmia, tai voit napauttaa neliötä ja vetää sen toiseen paikkaan. Neliön kuvasuhde pysyy samana, kun muutat sen kokoa.
  3. Rajaa kuva napauttamalla Käytä.

4. Kun olet tehnyt muutokset kuvankäsittelyohjelmassa, klikkaa Tallenna.

Kuvaan piirtäminen

Toisinaan kuviin täytyy lisätä piirroksia. Piirrosten avulla voit esimerkiksi lisätä viivoja, korostaa kuvien tiettyjä osia tai lisätä uusia kuvia.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Piirrä.
  2. Valitse väri ja siveltimen koko.
  3. Klikkaa ja vedä kuvaa, johon haluat lisätä piirroksen.
  4. Lisää piirros napauttamalla Käytä.
  5. Kun olet tehnyt muutokset kuvankäsittelyohjelmassa, klikkaa Tallenna.

Voit poistaa piirroksen kokonaan tai osittain käyttämällä pyyhekumia. Pyyhekumi ei poista mitään alkuperäisestä kuvasta.

Kuvan koon muuttaminen

Kuvakokoa muuttamalla voit muuttaa kuvan todellista kokoa.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Muuta kokoa.
  2. Syötä kuvan uusi leveys. Korkeus päivitetään automaattisesti niin, että sama kuvasuhde säilyy. Jos haluat muuttaa kuvan kokoa ilman, että kuvasuhde säilyy, klikkaa Lukitse kuvasuhde. Kuvan muokkaaminen silloin, kun Lukitse kuvasuhde -valinta on poistettu käytöstä, saattaa vääristää kuvaasi.
  3. Muuta kuvan kokoa napauttamalla Käytä.
  4. Kun olet tehnyt muutokset kuvankäsittelyohjelmassa, klikkaa Tallenna.

Kuvasuunnan muuttaminen

Jos haluat vaihtaa suuntaa, jossa kuva näytetään, voit kääntää tai kiertää kuvaa. Voit myös kallistaa kuvaa kehyksen sisällä.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Kierrä.
  2. Voit muuttaa kuvasuuntaa seuraavasti: - Käännä kuva napauttamalla Kierrä myötäpäivään.

• Käännä kuvaa napauttamalla Käännä pystysuunnassa tai Käännä vaakasuunnassa -painikkeita.
  3. Muuta kuvasuunta napauttamalla Käytä.

4. Kun olet tehnyt muutokset kuvankäsittelyohjelmassa, klikkaa Tallenna.