Kuvien käsittely

Kuvaeditorissa voit tehdä Shopify Adminissa käyttämiisi kuviin ja niiden kokooon muokkauksia.

Ennen muokkauksia on hyvä hahmottaa, miten kuvasuhde vaikuttaa kuvien näkymiseen verkkosivuilla.

Kuvasuhteen käsitykset

Kuvasuhde tarkoittaa kuvan leveyden suhdetta sen korkeuteen. Jos kuvan koko on esimerkiksi 200 kertaa 400 pikseliä, sen kuvasuhde on 1:2. Jos koko on 150 kertaa 450 pikseliä, kuvasuhde on 1:3.

Kuvasuhde voi olla sama, vaikka kuvat olisivat erikokoisia. Voit laskea onko kuvasuhde sama jakamalla kunkin kuvan leveyden korkeudella ja vertaamalla tuloksia.

Huom: Voit käyttää Shopifyin tuotekameraa, jos haluat ottaa valokuvia ja videoita tuotteistasi ihanteellisella kuvasuhteella suoraan Shopify-sovelluksessa.

Kun käytät tietyn­laisissa kuvissa aina samaa kuvasuhdetta, ne näyttävät paremmilta vierekkäin yhtenevän kokonsa ansiosta. Jos esimerkiksi haluat tuotekuvat samankokoisina kokoelmiin, niillä on oltava sama kuvasuhde.

Editorilla voit rajata kuvia samaan kuvasuhteeseen.

Kuvaeditorin avaaminen

Kuvaeditorissa voit muokata tuotekuvia.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Administa kohtaan Tuotteet.

2. Klikkaa muokattavan tuotteen nimeä.

3. Klikkaa Media-osiossa muokattavaa tuotekuvaa.

Kuvan rajaaminen

Voit rajata kuvasta osan pois, jolloin vain haluamasi osuus jää näkyviin tai kuvasuhde muuttuu sopivammaksi.

Tee näin:

1. Klikkaa Rajaa.
  2. Kehystä kuvan alue, jonka haluat säilyttää:

• Jos haluat rajata kuvaa mukautettuun kokoon, klikkaa Vapaa muoto. Voit klikata ja vetää valitun alueen kulmia tai klikata korostettua aluetta ja vetää sen toiseen paikkaan.
    • Voit säilyttää rajauskessasi saman kuvasuhteen klikkaamalla Alkuperäinen. Kokoa voit muuttaa klikkaamalla ja vetämällä valitun alueen kulmia tai vaihtaa paikkaa klikkaamalla kuvan sisältä ja vetämällä. Kuvasuhde pysyy alkuperäisen kuvan kanssa samana, kun muutat kuvan kokoa.
    • Jos haluat rajata kuvasta neliön, klikkaa Neliö. Voit muuttaa kuvan kokoa klikkaamalla ja vetämällä sen kulmia, tai voit klikata neliötä ja vetää sen toiseen paikkaan. Neliön kuvasuhde pysyy samana, kun muutat sen kokoa.
  3. Rajaa kuva klikkaamalla Käytä.

4. Kun olet tehnyt muutokset kuvaeditorissa, klikkaa Tallenna.

Kuvaan piirtäminen

Joskus voit haluta piirtää kuviin lisätäksesi viivoja tai muotoja tai korostaaksesi tiettyjä kohtia.

Tee näin:

1. Klikkaa Piirrä.
  2. Valitse väri ja siveltimen koko.
  3. Klikkaa ja vedä kuvassa piirtääksesi.
  4. Lisää piirros klikkaamalla Käytä.
  5. Kun olet tehnyt muutokset kuvaeditorissa, klikkaa Tallenna.

Voit poistaa piirroksen kokonaan tai osittain käyttämällä pyyhekumia. Se ei poista mitään alkuperäisestä kuvasta.

Kuvan koon muuttaminen

Kuvan todellista koko voi muokata.

Tee näin:

1. Klikkaa Muuta kokoa.
  2. Syötä kuvan uusi leveys. Korkeus päivitetään automaattisesti samaa kuvasuhdetta säilyttäen. Jos haluat muuttaa kokoa kuvasuhteen säilymättä, klikkaa Lukitse kuvasuhde. Kuvan muokkaaminen ilman Lukitse kuvasuhde -valintaa saattaa vääristää kuvaasi.
  3. Muuta kuvan kokoa klikkaamalla Käytä.
  4. Kun olet tehnyt muutokset kuvaeditorissa, klikkaa Tallenna.

Kuvasuunnan muuttaminen

Jos haluat vaihtaa kuvan näkymissuuntaa, voit kääntää tai kiertää sitä. Voit myös kallistaa kuvaa kehyksen sisällä.

Tee näin:

1. Klikkaa Kierrä.
  2. Voit muuttaa kuvasuuntaa seuraavasti:

• Käännä kuva klikkaamalla Kierrä myötäpäivään.
    • Käännä kuvaa klikkaamalla Käännä pystysuunnassa tai Käännä vaakasuunnassa ‑painikkeita.
  3. Muuta kuvasuunta klikkaamalla Käytä.

4. Kun olet tehnyt muutokset kuvaeditorissa, klikkaa Tallenna.