Shopify Magic ‑sisällön luominen

Voit muokata tuotekuvia käyttämällä kuvaeditorissa tekoälyä hyödyntävää Shopify Magic -integraatiota.

Shopify Magicin avulla voit tehdä seuraavia toimenpiteitä kuvaeditorissa:

Kuvien muokkaamisen vaatimukset Shopify Magicissa

Jotta voit käyttää Shopify Magicia kuvaeditorissa, sinun on täytettävä seuraavat vaatimukset:

• Tilisi kielen on oltava englanti.
  • Sinun on käytettävä tietokonetta. Et voi käyttää Shopify Magicia kuvien muokkaamiseen mobiililaitteilla.
  • Sinulla on oltava oikeudet kaikkiin kuviin, joita muokkaat Shopify Magicilla. Lue lisää tietosuojasta.

Hinnoittelu

Shopify Magic on rajoitetun ajan ilmaiseksi käytettävissä kuvaeditorissa kaikissa Shopify-sopimuksissa (ilmaista kokeilua lukuun ottamatta).

Huomioitavaa kuvien muokkaamisessa Shopify Magicissa

Ennen kuin aloitat Shopify Magicin käyttämisen kuvaeditorissa, ota huomioon seuraavat seikat:

• Shopify Magic luo ja korvaa vain kuvien taustan. Se ei luo uusia subjekteja kuvan etualalle.
  • Luotujen kuvien koko on oletusarvoisesti 1 024 x 1 024 pikseliä tai yhden megapikselin (MP) resoluutio kuvan kuvasuhteen mukaan.

• Kuvat, joiden koko on yli 1 MP, pienennetään segmentointia ja kuvan luontia varten.
    • Kuvat, jotka ovat huomattavasti pienempiä kuin 1 MP, suurennetaan tekoälysegmentointia ja kuvan luontia varten, ja ne skaalataan sen jälkeen uudelleen vastaamaan alkuperäistä kuvaa.
  • Muokatut kuvat tallennetaan oletuksena PNG-tiedostoina. Jos alkuperäinen kuva on JPEG, se tallennetaan JPEG-tiedostona. Kuvat, joiden tausta on läpinäkyvä, tallennetaan kuitenkin aina PNG-tiedostoina riippumatta alkuperäisestä kuvamuodosta.

• Osittain läpinäkyvien subjektien (kuten hyttysverkkojen, tennismailojen tai lasiastioiden) ääriviivat eivät välttämättä ole selvärajaisia, mikä voi huonontaa tekoälyn luomia tuloksia.

• Shopify Magic luo kerralla neljän tekoälyn tuottamaa taustaa. Voit luoda kuvien muokkaamisen aikana useita neljän taustan joukkoja, mutta käyttämättömät taustat eivät tallennu minnekään, ellet tallenna kuvia laitteellesi. Kun suljet editorin, kaikki käyttämättömät taustat poistetaan etkä voi käyttää niitä uudelleen.

• Tekstipohjaisten kehotteiden avulla voidaan vain lisätä sisältöä taustakuvan päälle. Et voi poistaa tiettyjä kohtia taustasta tekstipohjaisella kehotteella.

• Shopify Magicin avulla luotuihin kuviin lisätään näkymätön vesileima. Vesileimalla merkittyä sisältöä voi käyttää kaupallisiin tarkoituksiin. Näkymättömiä vesileimoja ei voi poistaa.

Kuvan subjektin valitseminen

Kun valitset kuvaeditorissa Paranna taustaa, Shopify Magic analysoi kuvan automaattisesti tunnistaakseen ja erottaakseen subjektin taustasta. Voit kuitenkin manuaalisesti säätää sitä, mitä Shopify Magic pitää osana subjektia, jos automaattinen valinta ei onnistu tallentamaan haluamaasi subjektia.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjästä kohtaan Tuotteet.

2. Klikkaa tuotetta, jonka kuvaa haluat muokata.

3. Avaa kuvaeditori klikkaamalla Media-osiossa Muokkaa muokattavan kuvan kohdalla.

4. Klikkaa kuvaeditorissa Paranna taustaa -kuvaketta.

5. Näyttöön ilmestyy Kuvaa analysoidaan -ilmoitus, subjekti alkaa vilkkua, ja se ympäröidään ääriviivoilla. Jos subjektin valinta ei onnistu automaattisesti, klikkaa Valitse subjekti.

6. Tee jokin seuraavista toimenpiteistä sen perusteella, miten haluat muuttaa subjektin valintaa:

1. Lisää valinta subjektiin klikkaamalla mitä tahansa aluetta kuvassa. Valittu alue merkitään violetilla peittokuvalla. Jos haluat valita koko subjektin, saatat joutua klikkaamaan useita alueita objektissa. Voit kumota alueen valinnan klikkaamalla valintapistettä uudelleen.
    2. Poista alue subjektin valinnasta pitämällä Shift-painike painettuna ja klikkaamalla. Jos haluat poistaa koko subjektin valinnan, saatat joutua klikkaamaan useita alueita valinnassa. Voit kumota alueen poistamisen klikkaamalla mitä tahansa punaista valintapistettä uudelleen.
  7. Kun olet tyytyväinen subjektin valintaan, klikkaa Käytä.

Kuvan taustan poistaminen

Voit tehdä taustasta kokonaan läpinäkyvän poistamalla kuvan taustan.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjästä kohtaan Tuotteet.

2. Klikkaa tuotetta, jonka kuvaa haluat muokata.

3. Avaa kuvaeditori klikkaamalla Media-osiossa Muokkaa muokattavan kuvan kohdalla.

4. Klikkaa kuvaeditorissa Paranna taustaa -kuvaketta.

5. Vahvista, että subjekti on valittu oikein. Voit tarvittaessa säätää subjektin valintaa manuaalisesti.

6. Klikkaa Poista tausta -osiossa Poista.

7. Klikkaa Valmis.

8. Tallenna kuva valitsemalla Tallenna tai Tallenna uutena.

Jos haluat hylätä kaikki kuvan muutokset, klikkaa Palauta alkuperäiseen.

Kuvan taustan vaihtaminen

Voit korvata kuvan taustan tekoälyn luomalla maisemalla tai yksivärisellä taustalla.

Korvaa kuvan tausta tekoälyn luomalla maisemalla

Voit korvata kuvan taustan tekoälyn luomalla taustamaisemalla. Näissä taustoissa on enemmän yksityiskohtia kuin yksivärisissä taustoissa, ja ne voivat auttaa tuotteesi esittelemisessä ympäristössä, jossa sitä todennäköisesti käytetään. Voit esimerkiksi muokata kuvaa, joka esittää työpajallasi olevaa penkkiä niin, että penkki onkin kodin eteisessä.

Tausta luodaan käyttämällä tekstikehotteita, jotka kuvailevat nykyistä subjektia ja taustaa, jota haluat käyttää. Voit myös valita maisemakehotteen tyylin perusteella, esimerkiksi Studio tai Kaupunki. Voit myös muokata näitä myöhemmin.

Voit myös ilmiantaa generoituja kuvia, jotka sisältävät sopimatonta tai haitallista sisältöä.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjästä kohtaan Tuotteet.

2. Klikkaa tuotetta, jonka kuvaa haluat muokata.

3. Avaa kuvaeditori klikkaamalla Media-osiossa Muokkaa muokattavan kuvan kohdalla.

4. Klikkaa kuvaeditorissa Paranna taustaa -kuvaketta.

5. Vahvista, että subjekti on valittu oikein. Voit tarvittaessa säätää subjektin valintaa manuaalisesti.

6. Klikkaa Vaihda tausta ‑osiosta Tausta-välilehteä.

7. Kuvaile subjektia lyhyesti Kuvaile subjektia -osiossa käyttämällä avainsanoja tai lyhyitä lauseita pilkuilla erotettuina.

8. Lisää Kuvaile haluamaasi taustaa -osiossa haluamaasi taustamaisemaa kuvaava tekstikehote tekemällä toinen seuraavista toimenpiteistä:

1. Valinnainen: Klikkaa Ehdotukset-osiossa Näytä enemmän ja lisää sitten kehote Kuvaile haluamaasi taustaa -osioon klikkaamalla maisemapohjaa, kuten Studio tai City. Tämän jälkeen voit muokata valmiiksi määritettyä tekstikehotetta haluamallasi tavalla.
    2. Valinnainen: Kuvaile haluamaasi taustamaisemaa lyhyesti omin sanoin käyttämällä avainsanoja tai lyhyitä lauseita pilkuilla erotettuina.
  9. Klikkaa Luo.

10. Editorin alareunassa näet alkuperäisen kuvasi ja voit esikatsella neljää kuvastasi luotua uuden version pikkukuvaa. Valitse lopullisessa versiossa käytettävä kuva klikkaamalla pikkukuvaa.

11. Valinnainen: Jos haluat toisen joukon kuvia, klikkaa uudelleen Luo. Voit myös muuttaa antamaasi tekstikehotetta.

12. Kun olet tyytyväinen tuloksiin, klikkaa Valmis.

13. Tallenna kuva valitsemalla Tallenna tai Tallenna uutena.

Jos haluat hylätä kaikki kuvan muutokset, klikkaa Palauta alkuperäiseen.

Korvaa kuvan tausta yksivärisellä taustalla

Voit korvata kuvan taustan yksivärisellä taustalla. Valmiit väriruudut poimitaan suoraan luodusta kuvasta.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjästä kohtaan Tuotteet.

2. Klikkaa tuotetta, jonka kuvaa haluat muokata.

3. Avaa kuvaeditori klikkaamalla Media-osiossa Muokkaa muokattavan kuvan kohdalla.

4. Klikkaa kuvaeditorissa Paranna taustaa -kuvaketta.

5. Vahvista, että subjekti on valittu oikein. Voit tarvittaessa säätää subjektin valintaa manuaalisesti.

6. Klikkaa Korvaa tausta ‑osiossa Väri-välilehteä.

7. Valitse haluamasi taustaväri tekemällä jokin seuraavista toimenpiteistä:

1. Klikkaa haluamaasi valmiiksi määritettyä väriruutua. Esiasetettuja määrityksiä ovat Yksivärinen ja Päävärit, jotka valitaan automaattisesti kuvasta, sekä Täydentävät värit.
    2. Klikkaa Mukautettu-osiossa +, jos haluat kirjoittaa värikoodin tai valita väri manuaalisesti värivalitsinikkunassa.
  8. Kun olet tyytyväinen tuloksiin, klikkaa Valmis.

9. Tallenna kuva valitsemalla Tallenna tai Tallenna uutena.

Jos haluat hylätä kaikki kuvan muutokset, klikkaa Palauta alkuperäiseen.

Tallenna luodut kuvat laitteellesi

Voit tallentaa luomasi kuvat suoraan laitteellesi. Muokkaamisen jälkeen tallentamattomat kuvat poistetaan.

Vaiheet:

1. Luo joukko tekoälyn tuottamia taustoja ohjeiden mukaan, mutta älä sulje kuvankäsittelyohjelmaa klikkaamalla Valmis.
  2. Klikkaa sen kuvan pikkukuvaa, jonka haluat tallentaa.
  3. Lataa kuva paikallisesti laitteellesi klikkaamalla kuvan esikatselussa -kuvaketta.

Ilmianna generoitujen kuvien sisältöä

Shopify Magic käyttää koulutettuja malleja, jotka hyödyntävät suodattimia ja turvatoimia haitallisen ja loukkaavan sisällön tunnistamiseen ja estämiseen. Voit kuitenkin manuaalisesti ilmiantaa generoituja kuvia, jotka edelleen sisältävät sopimatonta tai haitallista sisältöä. Palautteesi auttaa parantamaan Shopify Magicin luomien maisemien laatua.

Vaiheet:

Toimi näin, jos havaitset sopimatonta tai haitallista sisältöä sen jälkeen, kun olet luonut joukon tekoälyn tuottamia maisemia ohjeiden mukaisesti:

1. Klikkaa sen kuvan pikkukuvaa, josta haluat tehdä ilmoituksen.
  2. Ilmianna sisältö klikkaamalla kuvan esikatselussa ⚐-lippukuvaketta.
  3. Valitse Ilmianna kuva -valintaikkunassa, miksi haluat ilmiantaa kuvan.
  4. Valinnainen: Kirjoita Lisätietoja-osiossa tarkempia tietoja siitä, mitä haluat ilmiantaa.
  5. Klikkaa Lähetä.

Vinkkejä median luontiin Shopify Magicin avulla

Seuraavien vihjeiden avulla voit parantaa tekoälyn luoman sisällön laatua ja auttaa varmistamaan, että kuvat vastaavat brändisi äänensävyä ja tyyliä.

Tällä hetkellä Shopify Magic soveltuu vain tuotekuvien taustan muokkaamiseen. Et voi muokata, muuttaa tai luoda valitun subjektin osia.

Kuvien optimointi ennen muokkaamista Shopify Magicilla

Noudattamalla joitakin tavallisia parhaita käytäntöjä kuvien muokkaamisessa Shopify Magicin avulla, voit luoda parempia tuotekuvia, jotka tuottavat parempia tuloksia.

Ota huomioon seuraavat parhaat käytännöt tekoäly-ystävällisiä tuotekuvia valitessasi:

• Käytä kuvia, joiden koko on noin 1 megapikseli (tai 1024 x 1024 pikseliä). Tämä on lopullisessa tekoälyn luomassa kuvassa käytettävä koko.
  • Käytä kuvia, joissa tuotteen reunat erottuvat selvästi. Vältä kuvia, joissa tuotteiden reunat ovat epätarkkoja tai joissa näkyy sumeita kohtia, jotka voivat vaikuttaa tuotteen ääriviivojen tunnistamiseen.
  • Käytä kuvia, joissa tuotteesi näkyvät selkeästi, yksinkertaista taustaa vasten.
  • Vältä kuvia, joissa on useita objekteja. Esimerkiksi kuva yhdestä koiranruokasäkistä tuottaa parempia tuloksia kuin kuva, jossa on kolme koiranruokasäkkiä tai kuva, jossa on koiranruokasäkki ja koiran leluja sen ympärillä.
  • Vältä kuvia, joissa toinen objekti peittää osan tuotteestasi.
  • Jos tuotteesi on osittain läpinäkyvä (kuten viinilasi tai hyttysverkko), vältä kuvia, joissa tuotteen takana tai tuotteen läpi näkyy muita esineitä.

Lue lisää tuotekuvien ottamisesta.

Median luomisen mukauttaminen tekstikehotteilla

Kun luot taustamaisemia Shopify Magicin avulla, aloita valitsemalla malli, joka vastaa parhaiten haluamaasi tulosta, esimerkiksi Studio tai Keittiö. Mukauta sen jälkeen kehotetta muokkaamalla valmiiksi määritettyä tekstiä.

Estetiikkaan ja tyyliin liittyvät avainsanat ja lauseet voivat antaa viimeisen silauksen hahmonnukselle. Voit käyttää esimerkiksi seuraavanlaisia määritteitä:

• Paikka: sisällä, ulkona, veden alla, kaupungissa
  • Valaistus: lämmin tasainen valo, tunnelmavalaistus, pilvinen, neonvalot, studiovalaistus, salama
  • Väri: voimakas, hillitty, kirkas, yksivärinen, mustavalkoinen, pastelli
  • Materiaali tai tekstuuri: messinki, pronssi, kulta, betoni, kangas, vinyyli, kanvaasi, puu, musliini
  • Koko (suhteessa subjektiin): erikoislähikuva, laaja kuva, 6” x 4” x 2”
  • Kuvakulma: edestä, läheltä, yläpuolelta

Pidä mielessäsi seuraavat parhaat käytännöt, kun kirjoitat tekstikehotteen:

• Tekstikehotteiden on hyvä olla vähintään 3–7 sanaa pitkiä. Paras tapa muotoilla kehote on käyttää pilkuilla eroteltuja lyhyitä avainsanoja tai lauseita.
  • Vältä pitkiä vaatimusluetteloja ja ohjeita. Toisin kuin laajat kielimallit (LLM) tai chattibotit, median luontiin käytettävä tekstikehote ei ole keskusteleva.
  • Jos tuotteesi näyttää taustaa vasten liian suurelta tai liian pieneltä, sisällytä kokotiedot, jotka auttavat generaattoria skaalaamaan tuotteen ja taustan oikein. Esimerkiksi 2 dl purkkikynttilä tai 66 cm x 46 cm matkalaukku.
  • Jotta esineet eivät leijuisi taustamaisemassa, täsmennä, miten esineen pitäisi kiinnittyä alustaan. Esimerkiksi pöydällä seisova juomapullo tai saappaat lattialla seinää vasten.
  • Kehotteet, joissa taustaan pyydetään lisäämään ihmisiä tai eläimiä, voivat tuottaa huonomman lopputuloksen.
  • Jos pyydät valaistusta, joka poikkeaa subjektin valaistuksesta, tuloksena voi syntyä huonolaatuisempi kuva, jossa tausta ja subjekti eivät sovi toisiinsa.
  • Et voi poistaa tiettyjä kohtia taustasta tekstipohjaisella maisemakehotteella. Esimerkiksi kehotteet, kuten poista männyt tai kaupungin kadut, mutta ei New Yorkin katuja eivät toimi.