Shopify Magic-media genereren

Met de integratie van Shopify Magic in de afbeeldingseditor kun je productafbeeldingen wijzigen met de kracht van kunstmatige intelligentie.

Je kunt de volgende acties uitvoeren met Shopify Magic in de afbeeldingseditor:

Vereisten voor het bewerken van afbeeldingen met Shopify Magic

Je kunt Shopify Magic alleen gebruiken in de afbeeldingseditor als je aan de volgende vereisten voldoet:

• Je accounttaal is ingesteld op Engels.
  • Je gebruikt een desktopcomputer. Je kunt afbeeldingen niet bewerken met Shopify Magic op mobiele apparaten.
  • Je beschikt over de rechten op elke afbeelding die je laat wijzigen door Shopify Magic. Hier vind je meer informatie over privacy.

Prijzen

Shopify Magic is voor beperkte tijd en zonder extra kosten in de afbeeldingseditor beschikbaar voor alle Shopify-abonnementen (behalve tijdens de gratis proefperiode).

Aandachtspunten bij het bewerken van afbeeldingen met Shopify Magic

Controleer de volgende aandachtspunten voordat je Shopify Magic gebruikt in de afbeeldingseditor:

• Shopify Magic genereert en vervangt alleen de achtergrond van afbeeldingen. Het genereert geen nieuwe voorgrondonderwerpen.
  • De afmetingen van gegenereerde afbeeldingen hebben standaard een resolutie van 1024 x 1024 pixels of 1 megapixel (MP) voor de beeldverhouding van de afbeelding.

• Afbeeldingen groter dan 1 MP worden verkleind voor segmentering en het genereren van afbeeldingen.
    • Afbeeldingen die aanzienlijk kleiner zijn dan 1 MP worden vergroot met kunstmatige intelligentie voor segmentering en het genereren van afbeeldingen, en worden vervolgens opnieuw verkleind zodat ze overeenkomen met de oorspronkelijke afbeelding.
  • Aangepaste afbeeldingen worden standaard opgeslagen als PNG-bestanden. Als de oorspronkelijke afbeelding een JPEG is, wordt deze opgeslagen als een JPEG. Afbeeldingen met transparante achtergronden worden echter altijd opgeslagen als PNG-bestanden, ongeacht de oorspronkelijke indeling van de afbeelding.

• Onderwerpen die gedeeltelijk transparant zijn (zoals muskietennetten, tennisrackets of glaswerk) kunnen gedefinieerde contouren missen en kunnen ertoe leiden dat de kunstmatige intelligentie resultaten van lagere kwaliteit genereert.

• Shopify Magic genereert vier door kunstmatige intelligentie gegenereerde scènes tegelijk. Je kunt meerdere keren sets van vier scènes genereren tijdens een sessie voor het bewerken van afbeeldingen, maar ongebruikte scènes worden nergens opgeslagen, tenzij je de afbeeldingen opslaat op je apparaat. Wanneer je de editor sluit, worden alle ongebruikte scènes verwijderd en kun je ze niet meer bekijken.

• Afbeeldingsprompts op basis van tekst kunnen alleen content aan de achtergrondscène toevoegen. Je kunt specifieke achtergrondobjecten niet verwijderen of uitsluiten met behulp van een prompt op basis van tekst.

• Een onzichtbaar watermerk wordt toegepast op gegenereerde afbeeldingen die zijn gemaakt met Shopify Magic. De content met het watermerk is nog steeds beschikbaar voor commerciële doeleinden. Je kunt geen onzichtbare watermerken verwijderen.

Het onderwerp van een afbeelding selecteren

Wanneer je Achtergrond verbeteren kiest in de afbeeldingseditor, analyseert Shopify Magic automatisch de afbeelding om het onderwerp te identificeren en van de achtergrond te scheiden. Wanneer de automatische selectie je gewenste onderwerp echter niet volledig zelf weet vast te leggen, kun je handmatig aanpassen wat Shopify Magic als onderdeel van het onderwerp beschouwt.

Stappen:

1. Ga vanaf je Shopify-beheercentrum naar Producten.

2. Klik op een product waarvan je de afbeelding wil wijzigen.

3. Klik in de sectie Media op Bewerken van de afbeelding die je wil wijzigen om de afbeeldingseditor te openen.

4. Klik in de afbeeldingseditor op het pictogram Achtergrond verbeteren.

5. Er wordt een bericht Afbeelding analyseren... weergegeven en het onderwerp knippert, waarbij het wordt omlijnd door een contour. Als de automatische selectie van het onderwerp niet volledig is vastgelegd, klik je op Onderwerp kiezen.

6. Afhankelijk van hoe je de selectie van het onderwerp wil aanpassen, voltooi je een van de volgende stappen:

1. Klik op elk gebied in de afbeelding om die selectie aan het onderwerp toe te voegen. Het geselecteerde gebied wordt weergegeven met een paarse overlay. Het kan nodig zijn om op meerdere gebieden van een object te klikken om het hele onderwerp te selecteren. Klik opnieuw op een cirkelvormig selectiepunt om de selectie voor dat gebied ongedaan te maken.
    2. Hou Shift ingedrukt en klik vervolgens om een gebied uit de selectie van het onderwerp te verwijderen. Het kan nodig zijn om op meerdere gebieden in een selectie te klikken om een heel onderwerp te deselecteren. Klik opnieuw op een rood selectiepunt om de verwijdering van het gebied ongedaan te maken.
  7. Wanneer je tevreden bent over de selectie van het onderwerp, klik je op Toepassen.

De achtergrond van een afbeelding verwijderen

Je kunt de achtergrond van een afbeelding verwijderen om de achtergrond volledig transparant te maken.

Stappen:

1. Ga vanaf je Shopify-beheercentrum naar Producten.

2. Klik op een product waarvan je de afbeelding wil wijzigen.

3. Klik in de sectie Media op Bewerken van de afbeelding die je wil wijzigen om de afbeeldingseditor te openen.

4. Klik in de afbeeldingseditor op het pictogram Achtergrond verbeteren.

5. Bevestig dat het onderwerp correct is geselecteerd. Je kunt zo nodig de selectie van het onderwerp handmatig aanpassen.

6. Klik in de sectie Achtergrond verwijderen op Verwijderen.

7. Klik op Gereed.

8. Klik op Opslaan of Als nieuw opslaan om de afbeelding op te slaan.

Als je alle wijzigingen aan de afbeelding wil verwijderen, klik je op Terugzetten naar origineel.

De achtergrond van een afbeelding vervangen

Je kunt de achtergrond van een afbeelding vervangen door een met kunstmatige intelligentie gegenereerde scène of een effen kleur.

De achtergrond van een afbeelding vervangen door een met kunstmatige intelligentie gegenereerde scène

Je kunt de achtergrond van een afbeelding vervangen door een andere achtergrondscène die met kunstmatige intelligentie is gegenereerd. Deze achtergronden zijn complexer dan een effen kleur en kunnen helpen je product te plaatsen in de context waarin iemand het waarschijnlijk zou gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een afbeelding van een bank in je workshop wijzigen om dezelfde bank weer te geven in de hal van een woning.

Scènes worden gegenereerd met behulp van een tekstprompt om het bestaande onderwerp en de achtergrond die jij wil te beschrijven. Je kunt ook een selectie maken uit een lijst met voorgestelde scèneprompts op basis van een scènestijl, zoals Studio of Plaats, die je ook verder kunt aanpassen.

Je kunt ook gegenereerde afbeeldingen rapporteren die ongepaste of schadelijke content bevatten.

Stappen:

1. Ga vanaf je Shopify-beheercentrum naar Producten.

2. Klik op een product waarvan je de afbeelding wil wijzigen.

3. Klik in de sectie Media op Bewerken van de afbeelding die je wil wijzigen om de afbeeldingseditor te openen.

4. Klik in de afbeeldingseditor op het pictogram Achtergrond verbeteren.

5. Bevestig dat het onderwerp correct is geselecteerd. Je kunt zo nodig de selectie van het onderwerp handmatig aanpassen.

6. Klik in de sectie Achtergrond vervangen op het tabblad Scène.

7. Beschrijf kort het onderwerp in de sectie Het onderwerp beschrijven met trefwoorden of korte zinnen gescheiden door komma's.

8. Voeg in de sectie De gewenste achtergrond beschrijven een prompt op basis van tekst toe om de gewenste achtergrondscène te beschrijven door een van de volgende stappen te voltooien:

1. Optioneel: Klik in de sectie Suggesties op Meer weergeven en klik vervolgens op een van de vooraf ingestelde scènes, zoals Studio of City, om die prompt toe te voegen aan de sectie De gewenste achtergrond beschrijven. Je kunt vervolgens de vooraf ingestelde tekstprompt naar wens wijzigen.
    2. Optioneel: Beschrijf kort in je eigen woorden de gewenste achtergrondscène met trefwoorden of korte zinnen gescheiden door komma's.
  9. Klik op Genereren.

10. Je kunt onderaan de editor samen met de oorspronkelijke afbeelding een voorbeeld bekijken van vier miniaturen met de nieuwe versies van de afbeelding die wordt weergegeven. Klik op de miniatuur om de afbeelding te selecteren die je in de uiteindelijke versie wil gebruiken.

11. Optioneel: Als je nog een reeks afbeeldingen wil, klik je opnieuw op Genereren. Je kunt ook de tekstprompt aanpassen.

12. Wanneer je tevreden bent over de resultaten, klik je op Klaar.

13. Klik op Opslaan of Als nieuw opslaan om de afbeelding op te slaan.

Als je alle wijzigingen aan de afbeelding wil verwijderen, klik je op Terugzetten naar origineel.

De achtergrond van een afbeelding vervangen door een effen kleur

Je kunt de achtergrond van een afbeelding vervangen door een effen kleur. Vooraf ingestelde kleurstalen worden rechtstreeks uit de gegenereerde afbeelding gehaald.

Stappen:

1. Ga vanaf je Shopify-beheercentrum naar Producten.

2. Klik op een product waarvan je de afbeelding wil wijzigen.

3. Klik in de sectie Media op Bewerken van de afbeelding die je wil wijzigen om de afbeeldingseditor te openen.

4. Klik in de afbeeldingseditor op het pictogram Achtergrond verbeteren.

5. Bevestig dat het onderwerp correct is geselecteerd. Je kunt zo nodig de selectie van het onderwerp handmatig aanpassen.

6. Klik in de sectie Achtergrond vervangen op het tabblad Kleur.

7. Selecteer de gewenste achtergrondkleur door een van de volgende opties uit te voeren:

1. Klik op een van de vooraf ingestelde kleurstalen. Vooraf ingestelde kleuren omvatten monochrome en dominante kleuren die automatisch rechtstreeks uit de afbeelding worden gehaald, evenals complementaire kleuren.
    2. Klik in de sectie Aangepast op + als je een kleurcode wil typen of gebruik het venster voor de kleurkiezer om de kleur handmatig te selecteren.
  8. Wanneer je tevreden bent over de resultaten, klik je op Klaar.

9. Klik op Opslaan of Als nieuw opslaan om de afbeelding op te slaan.

Als je alle wijzigingen aan de afbeelding wil verwijderen, klik je op Terugzetten naar origineel.

Gegenereerde afbeeldingen opslaan op je apparaat

Je kunt elke afbeelding die je genereert rechtstreeks opslaan in de lokale opslag van je apparaat. Gegenereerde afbeeldingen die niet zijn opgeslagen, gaan verloren wanneer de bewerkingssessie is voltooid.

Stappen:

1. Volg de stappen om een selectie van door kunstmatige intelligentie aangepaste achtergronden te genereren, maar klik niet op Klaar om de editor te sluiten.
  2. Klik op de miniatuur van de afbeelding die je wil opslaan.
  3. Klik in het voorbeeld van de afbeelding op het pictogram om de afbeelding naar de lokale opslag van je apparaat te downloaden.

De content in gegenereerde afbeeldingen rapporteren

Shopify Magic maakt gebruik van getrainde modellen die filters en voorzorgen implementeren om schadelijke of aanstootgevende content te herkennen en te blokkeren. Je kunt echter alle gegenereerde afbeeldingen rapporteren die ongepaste of schadelijke content bevatten. Feedback helpt ons de kwaliteit van scènes die door Shopify Magic worden gegenereerd te verbeteren.

Stappen:

Doe het volgende als je de stappen hebt gevolgd om een selectie van door kunstmatige intelligentie gegenereerde scènes te genereren en op ongepaste of schadelijke content bent gestuit:

1. Klik op de miniatuur van de afbeelding die je wil rapporteren.
  2. Klik in het voorbeeld van de afbeelding op het vlagpictogram ⚐ om content te rapporteren.
  3. Selecteer in het dialoogvenster Afbeelding rapporteren wat je precies wil rapporteren.
  4. Optioneel: Voer in de sectie Meer details toevoegen specifieke informatie in over wat je wil rapporteren.
  5. Klik op Indienen.

Tips voor het gebruik van Shopify Magic om media te genereren

De volgende tips kunnen helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van door kunstmatige intelligentie gegenereerde content en helpen ervoor te zorgen dat deze past bij de uitstraling en de persoonlijkheid van je merk.

Momenteel is Shopify Magic beperkt tot het bewerken van de achtergrond van de productafbeelding. Je kunt geen delen van het geselecteerde onderwerp bewerken, wijzigen of genereren.

Afbeeldingen optimaliseren voordat je ze bewerkt met Shopify Magic

Als je enkele standaard best practices volgt, zijn de productfoto's van hogere kwaliteit en kun je betrouwbaar betere resultaten halen bij het aanpassen van de afbeelding met Shopify Magic.

Hou rekening met de volgende best practices voor productafbeeldingen die geschikt zijn voor kunstmatige intelligentie:

• Gebruik afbeeldingen die ongeveer 1 megapixel (of 1024 x 1024 pixels) groot zijn, aangezien dit de uiteindelijke afmeting is die wordt gebruikt voor alle door kunstmatige intelligentie gegenereerde afbeeldingen.
  • Gebruik afbeeldingen met duidelijk zichtbare productranden. Vermijd afbeeldingen met onscherpe randen of andere scherpte-effecten die van invloed kunnen zijn op de contour van het product.
  • Gebruik afbeeldingen waarop het product opvallend in beeld komt, met een eenvoudige contrasterende achtergrond.
  • Vermijd afbeeldingen met meerdere onderwerpen of objecten in beeld. Een afbeelding van een enkele zak hondenvoer leidt bijvoorbeeld tot resultaten van hogere kwaliteit dan een afbeelding van drie zakken hondenvoer samen of een afbeelding van een zak hondenvoer en verschillende decoratieve hondenspeeltjes eromheen.
  • Vermijd dat andere objecten het product deels in de weg zitten.
  • Als het product gedeeltelijk transparant is (zoals een wijnglas of een muskietennet), vermijd dan dat er andere objecten zichtbaar zijn achter of door het product.

Hier vind je meer informatie over het maken van productfoto's.

Het genereren van media aanpassen aan de hand van tekstprompts

Wanneer je achtergrondscènes met Shopify Magic genereert, begin je met het selecteren van een template die het dichtst bij het gewenste resultaat komt, zoals Studio of Keuken, en bewerk je vervolgens de vooraf ingestelde tekst om de prompt aan te passen.

Trefwoorden en zinnen over de esthetiek en stijl kunnen helpen bij het verbeteren van de uiteindelijke afwerking van de rendering. Enkele voorbeelden om in gedachten te houden, zijn de volgende soorten beschrijvingen:

• Locatie: binnen, buiten, onder water, in de stad
  • Belichting: warm gelijkmatig licht, omgeving, bewolkt, neon, studiolichten, flitsfotografie
  • Kleur: levendig, gedempt, helder, monochroom, zwart-wit, pastel
  • Materiaal of textuur: messing, brons, goud, beton, stof, vinyl, canvas, hout, mousseline
  • Maat (ten opzichte van het onderwerp): extreme close-up, brede opname, 6” x 4” x 2” (15 cm x 10 cm x 5 cm)
  • Camerahoek: vooraanzicht, close-up, van bovenaf

Houd bij het maken van een tekstprompt rekening met de volgende best practices:

• Tekstprompts mogen niet minder dan 3-7 woorden lang zijn. Maak de prompt idealiter op met korte trefwoorden of zinnen gescheiden door komma's.
  • Vermijd lange lijsten met aanvragen en instructies. In tegenstelling tot een large language model (LLM) of chatbot, is de tekstprompt voor het genereren van media niet conversationeel.
  • Als het product te groot of te klein lijkt in vergelijking met de context van de achtergrondscène, voeg je informatie over de maat toe om de generator te helpen de achtergrond van het product correct te schalen, bijvoorbeeld potkaars van 8 oz (227 g) of koffer van 26” x 18” (66 cm x 46 cm).
  • Geef op hoe het object wordt geplaatst ten opzichte van de achtergrond om te voorkomen dat objecten in de achtergrondscène 'zweven', bijvoorbeeld of fles drank die op tafel staat of laarzen die op de grond tegen de muur staan.
  • Prompts waarmee mensen of dieren aan de achtergrondscène worden toegevoegd, kunnen leiden tot resultaten van lagere kwaliteit.
  • Als je in de prompt een ander soort belichting opgeeft dan de belichting die wordt gebruikt om het onderwerp te fotograferen, kan dit leiden tot resultaten van lagere kwaliteit die niet lijken te passen.
  • Je kunt specifieke achtergrondobjecten niet verwijderen of uitsluiten met behulp van een scèneprompt op basis van tekst. Prompts zoals verwijder dennenbomen of stadsstraten, maar niet New York City werken bijvoorbeeld niet.