Suojaa tili kaksivaiheisella todennuksella

Kaksivaiheinen valtuutus (tunnetaan myös nimellä kaksiosainen valtuutus tai moniosainen valtuutus) tarjoaa turvallisemman kirjautumisprosessin. Kun yrität kirjautua sisään, sinun on suoritettava kaksi erillistä vaihetta:

1. Anna tilin salasana.
  2. Valtuuta mobiilisovelluksen, tekstiviestin, suojausavaimen tai biometristen antureiden avulla.

Nämä kaksi vaihetta tekevät luvattomalle henkilölle pääsyn tilillesi huomattavasti vaikeammaksi. Vaikka he oppisivat salasanasi, he eivät voi kirjautua sisään ilman toista vaihetta.

Suojattu kaksivaiheinen valtuutus perustuu kahteen tekijään, jotka voivat olla jotain tietämääsi (kuten käyttäjätunnuksen ja salasanan yhdistelmä), jotain omistamaasi (kuten kertakäyttöinen koodi, jonka saat joko valtuutus sovelluksesta tai tekstiviestitse) tai olla jotain, mitä olet (biometrinen valtuutus, kuten sormenjälki).

Tämä on kuin pankin käteisautomaatti, joka vaatii sekä pankkikortin että PIN-koodin. Ero on se, että sinun on käytettävä eri valtuutuskoodia joka kerta kirjautuessasi sisään, koska valtuutuskoodi vanhentuu sen käytön jälkeen.

Kaikkia tilejä varten voidaan määrittää kaksivaiheinen valtuutus, mutta kaupan omistaja ei voi ottaa sitä käyttöön henkilöstön jäsenille. Henkilöstön jäsenten on määritettävä se omille tileilleen.

Kaksivaiheisen valtuutuksen käyttöönotto

Sisäänkirjautumisen yhteydessä voidaan noutaa todennuskoodit eri tavoin:

• Ota käyttöön tekstiviestien kaksivaiheinen valtuutus
  • Ota käyttöön kaksivaiheinen valtuutus valtuutussovellukselle
  • Ota käyttöön kaksivaiheinen valtuutus suojausavaimella

Ota käyttöön tekstiviestien kaksivaiheinen valtuutus

Vaiheet:

1. klikkaa Shopify adminissa käyttäjätunnuksen ja tilin kuvaa.
  2. Tee jokin seuraavista:

- Klikkaa Hallinnoi tiliä > Suojaus. - Valitse Oma profiili.

1. klikkaa Kaksivaiheinen todennus -kohdassa Ota käyttöön tekstiviestitodennus.

2. Valitse maakoodi ja syötä puhelinnumerosi annettuun kenttään.

3. Klikkaa Lähetä todennuskoodi.

4. Tarkista matkapuhelimesta tekstiviesti. Hae kuusinumeroinen koodi tekstiviestistä ja kirjoita se kohtaan todennuskoodi.

5. Kirjoita nykyinen salasanasi Salasanan vahvistuksen alle ja klikkaa Ota käyttöön.

6. Sinulle annetaan 10 palautuskoodin luettelo. Tallenna palautuskoodit turvalliseen paikkaan ja sulje valintaikkuna.

Jos sinulla ei ole pääsyä mobiililaitteeseesi, palautuskoodin käyttäminen on ainoa tapa kirjautua tilille, jossa on käytössä kaksivaiheinen valtuutus.

Voit noutaa palautuskoodisi myöhemmin, mutta vain, jos olet jo kirjautunut sisään. Kohdassa Palautuskoodien noutaminen on ohjeet siitä, kuinka tämä tehdään.

Nyt kun yrität kirjautua sisään, kaksivaiheinen valtuutus vaatii mobiililaitteen.

Ota käyttöön kaksivaiheinen valtuutus valtuutussovelluksella

Jos haluat ottaa käyttöön kaksivaiheisen valtuutuksen valtuutussovelluksella, lataa valtuutussovellus mobiililaitteeseesi. Suositeltavia mobiililaitteita ovat:

• Älypuhelimet.
  • Muut iOS-, Android-, Windows- tai BlackBerry-käyttöjärjestelmillä toimivat mobiililaitteet.

Sovellus voi lukea QR-koodeja ja noutaa valtuutustietoja. Suositeltuja valtuutussovelluksia ovat:

Kun asennat valtuutussovelluksen, varmista, että noudatat sen ohjeita huolellisesti. Shopifyn tuki ei voi auttaa sinua asentamaan näitä kolmannen osapuolen sovelluksia mobiililaitteisiisi. Kun sovelluksesi on ladattu ja määritetty onnistuneesti, voit aktivoida ominaisuuden Shopifyssa.

Aktivoi valtuutussovellus Shopifyssa

Vaiheet:

1. klikkaa Shopify adminissa käyttäjätunnuksen ja tilin kuvaa.
  2. Tee jokin seuraavista:

- Klikkaa Hallinnoi tiliä > Suojaus. - Valitse Oma profiili.

1. klikkaa Kaksivaiheinen todennus -kohdassa Ota käyttöön sovellustodennus.

2. Määritä valtuutussovelluksesi jollakin seuraavista tavoista:

- Voit käyttää annettua QR-koodia napauttamalla Skannaa viivakoodi ja kohdistamalla kameran tietokoneen näytöllä näkyvään QR-koodiin. - Käytä manuaalista syöttöä napauttamalla Anna toimitettu avain ja kirjoita Google-tilisi sähköpostiosoite. Kirjoita sitten tietokoneesi näytön salainen avain Avaimen vieressä olevaan ruutuun ja napauta LISÄÄ.

1. Syötä todennussovelluksen luoma kuusinumeroinen koodi suorittaaksesi valintaikkunan kolmannen vaiheen.

2. Kirjoita nykyinen salasanasi annettuun tilaan ja Klikkaa Ota käyttöön.

3. Sinulle annetaan 10 palautuskoodin luettelo. Tallenna palautuskoodit turvalliseen paikkaan ja sulje valintaikkuna.

Jos sinulla ei ole pääsyä mobiililaitteeseesi, palautuskoodin käyttäminen on ainoa tapa kirjautua tilille, jossa on käytössä kaksivaiheinen valtuutus.

Voit noutaa palautuskoodisi myöhemmin, mutta vain, jos olet jo kirjautunut sisään. Kohdassa Palautuskoodien noutaminen on ohjeet siitä, kuinka tämä tehdään.

Nyt kun yrität kirjautua sisään, kaksivaiheinen valtuutus vaatii mobiililaitteen.

Ota käyttöön kaksivaiheinen valtuutus suojausavaimilla

Voit käyttää WebAuthn-standardin mukaista suojausavainta toisena tekijänä kirjautumiseen tilillesi. Jos haluat ottaa käyttöön kaksivaiheisen valtuutuksen, jossa on suojausavain, tarvitset yhteensopivan selaimen ja yhteensopivan suojausavaimen. Uuden suojausavaimen luominen tilillesi pyytää sinua aktivoimaan sen aina, kun kirjaudut sisään.

Voit rekisteröidä useita suojausavaimia ja useita kaksivaiheisia valtuutusmenetelmiä välttääksesi tilisi lukittumisen.

Seuraavat selaimet ovat yhteensopivia suojausavaimien kanssa:

• Google Chrome pöytäkoneille, versio 67 tai uudempi
  • Mozilla Firefox pöytäkoneille, versio 60 tai uudempi
  • Google Chrome Androidille, versio 73 tai uudempi
  • Mozilla Firefox Androidille, versio 66 tai uudempi
  • Microsoft Edge, versio 18 tai uudempi
  • Opera, versio 54 tai uudempi
  • Safari Technology Preview 83 tai uudempi
  • Brave for iOS 1.11.3 -versio tai sitä uudempi

Suositeltuja laitevalmistajia ovat:

Liitä yhteensopiva laite Shopify-tiliisi

Vaiheet:

1. klikkaa Shopify adminissa käyttäjätunnuksen ja tilin kuvaa.
  2. Tee jokin seuraavista:

- Klikkaa Hallinnoi tiliä > Suojaus. - Valitse Oma profiili.

1. klikkaa Kaksivaiheinen valtuutus -osiossa Rekisteröi uusi laite.

2. Kirjoita annettuihin kenttiin rekisteröitävän laitteen lempinimi ja tilisi salasana.

3. Valitse Jatka.

4. Selaimesi pyytää sinua aktivoimaan suojausavaimesi.

5. Aktivoi suojausavain. Sinulle annetaan 10 palautuskoodin luettelo.

6. Kirjoita palautuskoodisi muistiin ja säilytä niitä turvallisessa paikassa. Jos sinulla ei ole pääsyä suojausavaimeesi, palautuskoodin käyttö on ainoa tapa kirjautua tilille, jossa kaksivaiheinen valtuutus on käytössä.

Voit noutaa palautuskoodisi myöhemmin, mutta vain, jos olet jo kirjautunut sisään. Kohdassa Palautuskoodien noutaminen on ohjeet siitä, kuinka tämä tehdään.

Kun olet suorittanut tämän määrityksen, kaksivaiheinen valtuutus edellyttää suojausavainta.

Varapuhelinnumeron asettaminen (valinnainen)

Kun olet määrittänyt kaksivaiheisen valtuutuksen laitteelle, voit määrittää varamatkapuhelimen vastaanottamaan todennuskoodit tekstiviestinä. Tämä on hyödyllistä, kun ensisijainen mobiililaitteesi ei ole käytettävissä.

Vaiheet:

1. klikkaa Shopify adminissa käyttäjätunnuksen ja tilin kuvaa.
  2. Tee jokin seuraavista:

- Klikkaa Hallinnoi tiliä > Suojaus. - Valitse Oma profiili.

1. klikkaa Kaksivaiheinen valtuutus -osiossa Ota varapuhelin käyttöön

2. Valitse maakoodi ja syötä siihen varapuhelinnumerosi, joka on annettu-kentässä.

3. Klikkaa Vahvista.

4. Tarkista matkapuhelimesta tekstiviesti. Hae kuusinumeroinen koodi tekstiviestistä ja kirjoita se kohtaan todennuskoodi.

5. Kirjoita nykyinen salasanasi Salasanan vahvistuksen alle ja klikkaa Ota käyttöön.

Noudetaan palautuskoodeja

Kun olet kirjautuneena tiliisi, voit noutaa 10 palautuskoodin luettelon, jonka näytimme sinulle, kun aktivoit kaksivaiheisen valtuutuksen.

Vaiheet:

1. klikkaa Shopify adminissa käyttäjätunnuksen ja tilin kuvaa.
  2. Tee jokin seuraavista:

- Klikkaa Hallinnoi tiliä > Suojaus. - Valitse Oma profiili.

1. klikkaa Kaksivaiheinen valtuutus -osiossa Näytä palautuskoodit.

Sisäänkirjautuminen kaksivaiheisella valtuutuksella

Kun kaksivaiheinen valtuutus on otettu käyttöön, kirjautumiskokemuksesi muuttuu hieman.

Vaiheet:

Kaksivaiheisen valtuutuksen poistaminen käytöstä

Vaiheet:

1. klikkaa Shopify adminissa käyttäjätunnuksen ja tilin kuvaa.
  2. Tee jokin seuraavista:

- Klikkaa Hallinnoi tiliä > Suojaus. - Valitse Oma profiili.

1. Käytä Kaksivaiheinen valtuutus -osassa poista käytöstä -painiketta valtuutusmenetelmälle, jonka haluat poistaa käytöstä. Jos haluat esimerkiksi poistaa valtuutuksen käytöstä valtuutussovelluksella, klikkaa Poista sovelluksen valtuutus käytöstä.

2. Anna pyydettäessä salasana ja klikkaa sitten Poista käytöstä.

Ongelmia kaksivaiheiseen valtuutukseen kirjautumisessa?

Kun aktivoit kaksivaiheisen valtuutuksen, sinulle luotiin 10 palautuskoodia. Voit kirjautua sisään käyttämällä palautuskoodia mobiilisovelluksen 6-numeroisen koodin sijasta.

Tili lukittu?

Jos sinulla ei ole pääsyä puhelimeen, varmuuskopiointilaitteisiin tai palautuskoodeihin, tilisi lukitaan.

• Jos olet kaupan omistaja, sinun on odotettava yksi tunti ennen kuin yrität kirjautua sisään uudelleen. Jos epäilet, että kauppasi on otettu ilkivaltaisesti haltuun, ota yhteyttä heti tukitiimiimme.

• Jos olet työntekijä ja olet määrittänyt kertakirjautumisen, ota yhteyttä tukitiimiimme saadaksesi apua. Jos et ole vielä määrittänyt kertakirjautumista, pyydä kaupan omistajaa poistamaan kaksivaiheinen valtuutus käytöstä, jotta voit kirjautua uudelleen.