Administrere Shopify Balance-kontoen din

Fra Shopify Balance-siden har du tilgang til kontoaktiviteten din, kontoutdrag og du kan overføre midler.

For å finne ut mer om Shopify Balance-kortet, kan du se administrere kortet. For å finne ut mer om belønningsprogrammet, kan du se Shopify Balance-belønninger.

Shopify belaster ingen gebyrer for bruk av Balance-kortet, men gebyrer fra minibankleverandøren kan påløpe. Du finner mer informasjon om gebyrer i vilkår for bruk.

Kontokrav for Shopify Balance

Shopify Balance-kontoer er ikke tilgjengelig for alle forhandlere. For å åpne en Shopify Balance-konto må du oppfylle følgende krav:

• være en butikk basert i USA eller Puerto Rico (andre territorier i USA støttes ikk)
  • ha konfigurert Shopify Payments eller registrere deg for Balance når du registrerer deg for Shopify Payments
  • ha et gyldig amerikansk personnummer (SSN)
  • ha én enkelt kontoeier for Shopify Payments (du kan ha partnerskaper)
  • ha et hvilket som helst Shopify-abonnement, bortsett fra Shopify Plus

Sett opp kontoen

Hvis du velges ut for tidlig tilgang til Shopify Balance kan du bruke følgende trinn for å konfigurere kontoen.

Steg

1. Fra Shopify-administrator går du til Økonomi > Balance.

2. Klikk på Åpne konto.

3. Gå gjennom Shopify Payments-informasjonen, og klikk på Bekreft.

4. Angi personnummeret og mobilnummeret ditt, og klikk på Bekreft.

5. Merk av i boksen for å bekrefte at du samtykker til kontoavtalen og kortavtalen for Shopify Balance, inkludert personvernerklæringer fra finansinstitusjonspartnere og E-SIGN-erklæringen, og klikk på Åpne konto.

Når Shopify Balance-kontoen er konfigurert blir dette kontoen som er knyttet til Shopify Payments-kontoen. Utbetalingene dine overføres til Shopify Balance-kontoen, inkludert finansiering du mottar gjennom Shopify Capital.

Administrer kontoen din

Når du har konfigurert kontoen din kan du utføre alle administrasjonsoppgaver fra Shopify Balance-siden.

Vis informasjon om Shopify Balance-kontoen

Du kan vise kontonummeret og rutingsnummeret ditt.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Økonomi > Balance.

2. Klikk på Administrer konto.

3. Klikk på Vis detaljer.

Av sikkerhetsgrunner kan du motta en forespørsel om å godkjenne kontoen din på nytt.

Vis kontoutdrag for Shopify Balance-kontoen

Du kan se kontoutdragene dine for de siste tolv månedene.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Økonomi > Balance.

2. Klikk på kontonummeret, og klikk på Last ned månedlige kontoutdrag.

3. Klikk på Last ned PDF ved siden av det månedlige kontoutdraget du ønsker å laste ned.

Kontotransaksjonsgrenser for Shopify Balance

Shopify Balance-kontoen din har daglige bruksgrenser for ulike transaksjonstyper. Daglige bruksgrenser nullstilles ved midnatt (UTC). Daglige grenser er basert på autorisasjonsdato, ikke behandlingsdato. Hvis du for eksempel autoriserer en transaksjon på mandag, men den behandles på tirsdag, teller denne transaksjonen fortsatt inn under mandagens daglige grense.

Se transaksjonsgrenser

Du kan se Balance-kortgrensene for kjøp og minibankuttak.

1. Fra Shopify-administrator går du til Økonomi > Balance.

2. Klikk på Administrer kort eller Administrer konto.

3. Klikk på kortet du vil vise under Kortadministrasjon.

Se overføringsgrenser

Du kan se Balance-kontogrensene for pengeoverføringer.

1. Fra Shopify-administrator går du til Økonomi > Balance.

2. Klikk på Flytt penger.

Den daglige grensen vises under Beløp.

Overføre midler til eller fra Shopify Balance-kontoen

Overføringer sendes umiddelbart, men det kan ta inntil tre virkedager før de er fremme hos mottaker. Du kan se hvor mye av den daglige overføringsgrensen som er tilgjengelig på siden Flytt penger. For øyeblikket kan du bare overføre penger i USD.

Overføre midler til Shopify Balance-kontoen

1. Fra Shopify-administrator går du til Økonomi > Balance.

2. Klikk på Flytt penger.

3. Under Legg til midler i Balance klikker du på utklippstavleikonet for å kopiere kontodetaljene for Shopify Balance-kontoen din.

4. Logg inn på din eksisterende bedrifts- eller vanlige bankkonto, der du ønsker å overføre penger fra.

5. Gå gjennom bankens vanlige prosess for å overføre penger ut av banken med Shopify Balance-kontodetaljene.

Overføre midler fra Shopify Balance-kontoen

1. Fra Shopify-administrator går du til Økonomi > Balance.

2. Klikk på Flytt penger.

3. Angi overføringsdetaljene under Overfør midler fra Balance.

4. Valgfritt: Klkk på Legg til en konto for å opprette en ny mottaker. Du må ha kontonummeret og rutingnummeret for betalingsmottakeren for å kunne overføre midler.

5. Valgfritt: Angi en beskrivelse. Beskrivelsen vises på mottakerens konto.

6. Klikk på Neste.

7. Bekreft at opplysningene stemmer, og klikk på Overfør midler.

Av sikkerhetsgrunner kan du motta en forespørsel om å godkjenne kontoen din på nytt.

Motta utbetalinger med en Shopify Balance-konto

Når du registrerer deg for en Shopify Balance-konto, angis den automatisk som utbetalingskonto for Shopify Payments. Ved å bruke Balance-kontoen mottar du Shopify Payments-inntekter på så lite som én virkedag. Virkedager inkluderer ikke helger eller amerikanske helligdager.

Endre utbetalingskonto

Du kan når som helst endre kontoen Shopify Payments-inntektene settes inn på.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Økonomi > Balance.

2. Klikk Administrer kontoShopify Balance-siden.

3. Klikk Endre utbetalingskontoShopify Balance-konto-siden.

4. Angi Shopify Balance-kontoinformasjonen under Bekreft tidligere bankkonto.

5. Angi den nye kontoinformasjonen, og klikk på Lagre.

6. Velg årsaken til at du endrer konto, og klikk på Bekreft.

7. Klikk på Ferdig.

Kontantstrøminnsikt

Innsiktsoverlegget for kontantstrøm viser en oversikt over kontantstrømmen din for de siste to månedene. Du kan sammenligne inntektene mot utgiftene for å se om du tjener eller taper penger. Kontantstrøminnsikten bryter ned utgiftene dine i de fem største utgiftskategoriene, slik at du kan sikre at pengene dine brukes på riktig sted. Du kan også se totalsummen for den kommende Shopify-fakturaen.

Hvis du vil ha en mer detaljert oversikt over butikkens økonomi, kan du se Økonomioversikten.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Økonomi > Balance.

2. Under Kontantstrøm denne måneden klikker du på Vis all innsikt.