Velge den beste SEO-strategien for internasjonale domener

Hver av metodene for å konfigurere internasjonale domener har sine egne vurderinger for søkemotoroptimalisering (SEO). Du kan bruke én eller flere metoder for å opprette regionspesifikke URL-adresser.

Hvis du er usikker på hvilken metode du skal bruke, bør du gå gjennom følgende informasjon før du starter.

SEO-vurderinger for undermapper

Undermapper er underkataloger eller stier på det primære domenet, som er domenenavnet som vises i adressefeltet når kundene blar gjennom nettbutikken. Hvis butikkens primære domene for eksempel er johns-apparel.com, kan du opprette en undermappe for Canada med URL-adressen johns-apparel.com/en-ca, og en undermappe for Frankrike med URL-adressen johns-apparel.com/fr-fr.

Hvis du konfigurerer Shopify Markets for første gang, er undermapper det beste alternativet, av følgende årsaker:

• Undermapper krever minimalt med konfigurering.
  • Undermapper lar deg omdirigere besøkende automatisk til URL-adressen som samsvarer med deres språk- og stedsinnstillinger.
  • Fordi undermapper bruker det primære domenet, drar de regionspesifikke URL-adressene fordeler av butikkens eksisterende søkemotorrangering og domeneautoritet.

SEO-vurderinger for underdomener

Underdomener er et delsett av det primære domenet, som legges til som et prefiks til domenet. Hvis butikkens primære domene for eksempel er johns-apparel.com, kan du opprette et underdomene for Canada med URL-adressen ca.johns-apparel.com, og et underdomene for Frankrike med URL-adressen fr.johns-apparel.com.

Fordi underdomener tilhører det primære domenet, kan du konfigurere dem gratis på både Shopify-administrerte domener og tredjepartsdomener. De drar imidlertid kanskje ikke like store fordeler av det primære domenets søkerangeringer og søkeord som undermapper, og det kan ta lenger tid før du bygger domeneautoritet.

SEO-vurderinger for domener på toppnivå

Toppnivådomener er endelsen på slutten av et domenenavn. For å bruke toppnivådomener som regionspesifikke URL-adresser må du kjøpe et separat domenenavn med landskoden i toppnivådomenet (ccTLD) for hvert av målmarkedene du vil konfigurere. Hvis butikkens primære domene for eksempel er johns-apparel.com, kan du kjøpe et .ca-domene for Canada med URL-adressen johns-apparel.ca, og et .fr-domene for Frankrike med URL-adressen johns-apparel.fr.

Du må bare bruke toppnivådomener når du har en bestemt målrettingsstrategi for et nytt marked du utvider til. Fordi toppnivådomener er helt separate fra hverandre, utvikler hver regionspesifikke versjon av nettbutikken sin egen domeneautoritet og søkerangering. Som et resultat av dette krever denne metoden mest tid og innsats for å bygge SEO.

SEO-vurderinger ved kun bruk av det primære domenet

Det primære domenet er domenenavnet som vises i adressefeltet når kundene befinner seg i nettbutikken.

Med denne metoden kan du tilby lokale handleopplevelser på ulike språk og med ulik valuta, uten å opprette regionspesifikke URL-adresser. I stedet brukes den samme URL-adressen for alle språk og valutaer du konfigurerer.

Ettersom regionspesifikke URL-adresser ikke opprettes, vil denne metoden ikke hjelpe deg med SEO-trafikk fra sekundære markeder.