De stijl van het afrekenen aanpassen

Als je je producten verkoopt via een online winkel, kunt je de stijl van je betaalpagina's aanpassen in de themabewerker. Voeg je bedrijfslogo toe, verander de kleuren of kies een nieuw lettertype om ervoor te zorgen dat de betaalomgeving aansluit bij je bedrijf.

Hoewel u misschien geneigd bent om veel kleur en accenten aan uw betaalomgeving toe te voegen, is het beter om het ontwerp eenvoudig te houden. Je klanten gebruiken deze omgeving om verzend- en betalingsgegevens voor hun bestellingen in te voeren, en u wilt ze hierbij niet afleiden of de informatie moeilijk leesbaar maken. Kies kleuren met een hoog contrast en afbeeldingen die niet de aandacht afleiden van de tekst op de pagina.

Een achtergrondafbeelding uploaden voor de banner

Bovenaan elke betaalpagina staat een banner met de naam van uw winkel. Je kunt de achtergrondafbeelding van die banner wijzigen. Kies een afbeelding die past bij uw merk. Als u bijvoorbeeld sieraden verkoopt, kan een afbeelding van kleurrijke kralen een goede keuze zijn. Bannerafbeeldingen komen het beste tot hun recht met een resolutie van 1000 x 400 pixels.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Stijl op Pas het afrekenen aan om de themabewerker te openen.

2. Klik in het gedeelte BANNER op Afbeelding uploaden of selecteer een afbeelding die u al naar je bibliotheek hebt geüpload.

3. Klik op Opslaan.

Een logo toevoegen aan de betaalpagina

Je kunt je winkellogo toevoegen aan de betaalpagina's. Als u een bannerafbeelding gebruikt, wordt het logo eroverheen weergegeven. Je kunt je logo links, rechts of in het midden van het bannergebied op de betaalpagina's plaatsen.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Stijl op Pas het afrekenen aan om de themabewerker te openen.

2. Klik in het gedeelte LOGO op Afbeelding uploaden of selecteer een afbeelding die u al naar uw bibliotheek hebt geüpload.

3. Selecteer een positie voor het logo.

4. Selecteer een formaat voor het logo.

5. Klik op Opslaan.

Een achtergrondafbeelding of -kleur toevoegen aan het hoofdinhoudsgebied

Je kunt een achtergrondafbeelding of -kleur toevoegen aan het hoofdinhoudsgebied van de betaalpagina's. Dit is het gebied waar je klanten hun verzend- en betalingsgegevens invoeren, dus zorg ervoor dat u de velden goed kunt lezen met de gekozen achtergrond. Het is niet mogelijk om zowel een achtergrondafbeelding als een achtergrondkleur toe te voegen.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Stijl op Pas het afrekenen aan om de themabewerker te openen.

2. Voeg in het gedeelte HOOFDINHOUDSGEBIED een achtergrondkleur of -afbeelding toe.

• Als je een kleur toevoegt, klikt je op het vak naast Achtergrondkleur om een kleurkiezer te openen. Kies vervolgens een kleur of voer een hexadecimale kleurcode in.

• Als u een afbeelding toevoegt, klikt u op Afbeelding uploaden of selecteert u een afbeelding die u al naar je bibliotheek hebt geüpload. Kleinere afbeeldingen worden verticaal en horizontaal herhaald op de achtergrond, zoals tegels.

1. Klik op Opslaan.

De kleur van de formuliervelden wijzigen

Je kunt de kleur van de velden wijzigen om ze wit of transparant te maken. Misschien wilt u de velden transparant maken zodat er op de achtergrond een afbeelding zichtbaar is. Zorg er wel voor dat u de tekst in de velden duidelijk kunt lezen.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Stijl op Pas het afrekenen aan om de themabewerker te openen.

2. Klik in het gedeelte HOOFDINHOUDSGEBIED op de vervolgkeuzelijst Formuliervelden om de gewenste kleur te selecteren.

3. Klik op Opslaan.

Een achtergrondafbeelding of -kleur toevoegen aan het besteloverzicht

Wanneer een klant op een betaalpagina op Besteloverzicht weergeven klikt, verschijnt er een lijst met de producten die ze gaan bestellen. Je kunt een achtergrondafbeelding of -kleur toevoegen aan dat besteloverzicht. Zorg ervoor dat u een voorbeeld van uw keuzes bekijkt om er zeker van te zijn dat u tevreden bent met de manier waarop het besteloverzicht eruitziet. Klik hiervoor op Besteloverzicht weergeven in het voorbeeld in de themabewerker.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Stijl op Pas het afrekenen aan om de themabewerker te openen.

2. Voeg in het gedeelte BESTELOVERZICHT een achtergrondkleur of -afbeelding toe.

• Als je een kleur toevoegt, klikt je op het vak naast Achtergrondkleur om een kleurkiezer te openen. Kies vervolgens een kleur of voer een hexadecimale kleurcode in.

• Als u een afbeelding toevoegt, klikt u op Afbeelding uploaden of selecteert u een afbeelding die u al naar je bibliotheek hebt geüpload. Kleinere afbeeldingen worden verticaal en horizontaal herhaald op de achtergrond, zoals tegels.

1. Klik op Opslaan.

Een afbeelding op de betaalpagina wijzigen of verwijderen

Je kunt de afbeeldingen die u toevoegt aan de betaalpagina's wijzigen of verwijderen.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Stijl op Pas het afrekenen aan om de themabewerker te openen.

2. Klik onder de afbeelding die u wilt vervangen op Bijwerken en upload een afbeelding of selecteer een afbeelding uit uw bibliotheek.

3. Klik op Opslaan.

Klik op Verwijderen onder de afbeelding om een afbeelding te verwijderen. De afbeelding wordt niet verwijderd uit Shopify, alleen van de pagina.

Alt-tekst voor een afbeelding toevoegen

Als u tevreden bent met de afbeeldingen op uw betaalpagina's, is het een goed idee om alt-tekst (alternatieve tekst) toe te voegen voor de afbeeldingen. Deze tekst kan helpen bij toegankelijkheid en SEO. Lees meer over optimalisatie voor zoekmachines (SEO).

Stappen:

1. Klik onder een afbeelding op Bijwerken en selecteer Afbeelding bewerken.

2. Voer alt-tekst in voor de afbeelding. Gebruik een korte, beschrijvende titel voor de afbeelding.

3. Klik op Opslaan.

Het lettertype op de betaalpagina wijzigen

Je kunt kiezen uit een lijst met lettertypen om uw betaalpagina's aan te passen. Je kunt de kleur van de tekst op de betaalpagina niet wijzigen.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Stijl op Pas het afrekenen aan om de themabewerker te openen.

2. Klik in het gedeelte TYPOGRAFIE op de vervolgkeuzelijst Koppen of Hoofdtekst en selecteer een lettertype.

3. Klik op Opslaan.

Knop- en accentkleuren wijzigen op de betaalpagina

Je kunt de kleur van de knoppen, foutmeldingen en accenten zoals links op de betaalpagina's wijzigen. Als u de kleuren wijzigt, moet u er wel voor zorgen dat u de tekst duidelijk tegen de achtergrond van het hoofdinhoudsgebied en de bestelsamenvatting kunt lezen.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Stijl op Pas het afrekenen aan om de themabewerker te openen.

2. Klik in het gedeelte KLEUREN op het kleurvak naast Accenten, Knoppen of Fouten om een kleurkiezer te openen en kies vervolgens een kleur of voer een hexadecimale kleurcode in.