De stijl van de checkout aanpassen

Als je je producten verkoopt via een webshop, kun je de stijl van je checkoutpagina's aanpassen in de themabewerker. Voeg je bedrijfslogo toe, verander de kleuren of kies een nieuw lettertype om ervoor te zorgen dat de betaalomgeving aansluit bij je bedrijf.

Hoewel je misschien geneigd bent om veel kleur en accenten aan je betaalomgeving toe te voegen, is het beter om het ontwerp eenvoudig te houden. Je klanten gebruiken deze omgeving om verzend- en betalingsgegevens voor hun bestellingen in te voeren, en je wilt ze hierbij niet afleiden of de informatie moeilijk leesbaar maken. Kies kleuren met een hoog contrast en afbeeldingen die niet de aandacht afleiden van de tekst op de pagina.

Een achtergrondafbeelding voor de banner uploaden

Bovenaan elke checkoutpagina staat een banner met de naam van je winkel. Je kunt de achtergrondafbeelding van die banner wijzigen. Kies een afbeelding die past bij je merk. Als je bijvoorbeeld sieraden verkoopt, kan een afbeelding van kleurrijke kralen een goede keuze zijn. Bannerafbeeldingen komen het beste tot hun recht met een resolutie van 1000 x 400 pixels.

Stappen:

Je kunt je winkellogo toevoegen aan de checkoutpagina's. Als je een bannerafbeelding gebruikt, wordt het logo eroverheen weergegeven. Je kunt je logo links, rechts of in het midden van het bannergebied op de checkoutpagina's plaatsen.

Stappen:

Een achtergrondafbeelding of -kleur aan het hoofdcontentgebied toevoegen

Je kunt een achtergrondafbeelding of -kleur toevoegen aan het hoofdcontentgebied van de checkoutpagina's. Dit is het gebied waar je klanten hun verzend- en betalingsgegevens invoeren, dus zorg ervoor dat je de velden goed kunt lezen met de gekozen achtergrond. Het is niet mogelijk om zowel een achtergrondafbeelding als een achtergrondkleur toe te voegen.

Stappen:

De kleur van de formuliervelden wijzigen

Je kunt de kleur van de velden wijzigen om ze wit of transparant te maken. Misschien wil je de velden transparant maken zodat er op de achtergrond een afbeelding zichtbaar is. Zorg er wel voor dat je de tekst in de velden duidelijk kunt lezen.

Stappen:

Een achtergrondafbeelding of -kleur aan het besteloverzicht toevoegen

Wanneer een klant op een checkoutpagina op Besteloverzicht weergeven klikt, verschijnt er een lijst met de producten die ze gaan bestellen. Je kunt een achtergrondafbeelding of -kleur toevoegen aan dat besteloverzicht. Zorg ervoor dat je een voorbeeld van je keuzes bekijkt om er zeker van te zijn dat je tevreden bent met de manier waarop het besteloverzicht eruitziet. Klik hiervoor op Besteloverzicht weergeven in het voorbeeld in de themabewerker.

Stappen:

Een afbeelding op de checkoutpagina wijzigen of verwijderen

Je kunt de afbeeldingen die je toevoegt aan de checkoutpagina's wijzigen of verwijderen.

Stappen:

Klik op Wijzigen > Afbeelding verwijderen om een afbeelding te verwijderen. De afbeelding wordt niet verwijderd uit Shopify, alleen van de pagina.

Alt-tekst voor een afbeelding toevoegen

Als je tevreden bent met de afbeeldingen op je checkoutpagina's, is het een goed idee om alt-tekst (alternatieve tekst) toe te voegen voor de afbeeldingen. Deze tekst kan helpen bij toegankelijkheid en SEO. Zie optimalisatie voor zoekmachines (SEO) voor meer informatie.

Stappen:

1. Klik op Bewerken op de afbeelding waar je alt-tekst aan wilt toevoegen.
  2. Voer onder Alt-tekst alt-tekst in voor de afbeelding. Gebruik een korte, beschrijvende titel voor de afbeelding.
  3. Klik op Opslaan.

Het lettertype op de checkoutpagina wijzigen

Je kunt kiezen uit een lijst met lettertypen om je checkoutpagina's aan te passen. Je kunt de kleur van de tekst op de checkoutpagina niet wijzigen.

Stappen:

Knop- en accentkleuren op de checkoutpagina wijzigen

Je kunt de kleur van de knoppen, foutmeldingen en accenten zoals links op de checkoutpagina's wijzigen. Als je de kleuren wijzigt, moet je er wel voor zorgen dat je de tekst duidelijk tegen de achtergrond van het hoofdcontentgebied en de bestelsamenvatting kunt lezen.

Stappen:

Functies aan de post-purchasepagina na checkout toevoegen

Je kunt met behulp van na-aankoop-apps functies zoals klantenenquêtes of upsell-aanbiedingen toevoegen aan de checkout-ervaring van klanten. Deze apps voegen content toe nadat je klant de betaling heeft voltooid, maar voordat hij/zij de pagina voor bestelbevestiging ziet.

Om functies toe te voegen aan je post-purchasepagina, moet je een checkout-app installeren en configureren en vervolgens die app selecteren om hem te gebruiken op de post-purchasepagina in je betaalinstellingen.

Je kunt slechts één checkout-app gebruiken om functies na aankoop tegelijk toe te voegen. Als je meer dan één app hebt geïnstalleerd met de 'na aankoop'-functionaliteit, kun je de app selecteren die je wilt gebruiken in je checkout-instellingen.

Een checkout-app installeren om post-purchasefuncties toe te voegen

Gebruik een app van derden die post-purchasefuncties ondersteunt bij checkout om functies toe te voegen aan je post-purchasepagina.

Als je hulp nodig hebt bij een externe app, moet je contact opnemen met de ontwikkelaar van de app.

Stappen:

1. Ga naar de Shopify App Store en zoek naar de na-aankoop-app zie bij jouw bedrijf past.
  2. Klik op App toevoegen. Als je niet bent ingelogd bij je Shopify-account, log dan in.
  3. Klik op Install app.
  4. Ga naar de sectie Apps van je Shopify-beheercentrum en tik vervolgens op de naam van je checkout-app.
  5. Voer de vereiste configuratie-instellingen in.

Een app voor de post-purchasepagina selecteren

Nadat je een checkout-app hebt geïnstalleerd en geconfigureerd, moet je de app selecteren die je wilt gebruiken op de post-purchasepagina in je checkout-instellingen.

Je kunt de app die je wilt gebruiken ook wijzigen in je checkout-instellingen.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen.
  2. Klik op Checkout.
  3. Selecteer in het gedeelte Post-purchasepagina de checkout-app die je wilt gebruiken.