Een aliasdomein voor een doel instellen

Je kunt het gedrag van een domein zo instellen dat het zich als een aliasdomein gedraagt dat naar een doel-webshop wijst, maar niet omleidt naar het primaire domein. Alleen het aliasdomein wordt in de URL van de browser weergegeven.

Beperkingen

Aliasdomeinen zijn het nuttigst wanneer andere Shopify-functies voor de webshop niet worden gebruikt als omleiding van de alias. Houd rekening met bepaalde beperkingen als je ervoor kiest deze te gebruiken:

Aandachtspunten bij SEO

Bij het gebruik van aliasdomeinen wordt aanbevolen dat de content van de webshop anders is dan van die van het primaire domein. Zoekmachines kunnen zoekresultaten lager classificeren als dezelfde content op meerdere domeinen wordt weergegeven.

Een domein instellen als alias

Nadat je het domein hebt toegevoegd dat je als alias wilt gebruiken voor je Shopify-beheercentrum, kun je dit als alias instellen in je domeininstellingen.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Domeinen.
  2. Klik op het domein dat het aliasdomein moet worden.
  3. Klik op Domeintype wijzigen.
  4. Selecteer Aliasdomein en klik op Type domein wijzigen.