Aan de slag met Shopify Credit – Geschiktheid, aanvraag en accountbeheer

Shopify Credit is een zakelijke Visa-betaalkaart waarvoor je elke maand het uitstaande saldo volledig moet afbetalen. Je Shopify Credit-kaart wordt geaccepteerd door merchants of bedrijven die Visa-transacties toestaan, behalve voor verboden categorieën. Shopify Credit staat geen transacties toe die gelijk zijn aan contant geld, zoals voorschotten in contanten, postwissels, bankoverschrijvingen of kansspeltransacties.

Nadat je bent goedgekeurd en je account hebt ingesteld, krijg je direct toegang tot een virtuele Shopify Credit-kaart. Daarnaast kun je een fysieke kaart aanvragen, die binnen vijf tot acht werkdagen bij je wordt bezorgd.

Controleren of je in aanmerking komt en Shopify Credit aanvragen

Geschiktheid voor Shopify Credit is gebaseerd op verschillende factoren, waaronder vooral de resultaten van je bedrijf en in mindere mate je persoonlijke kredietscore.

Kijk in het Shopify-beheercentrum of je in aanmerking komt voor Shopify Credit. Als je in aanmerking komt, kun je Shopify Credit aanvragen.

Vereisten voor Shopify Credit

Je kunt Shopify Credit alleen gebruiken als je voldoet aan de volgende minimale vereisten:

• Je bent 18 jaar of ouder.
  • Een geldig burgerservicenummer (BSN) voor de Verenigde Staten is vereist. Je SSN wordt alleen gebruikt om je identiteit te verifiëren en heeft geen invloed op je kredietscore.
  • Shopify Payments is ingesteld of geactiveerd wanneer je je voor Shopify Credit aanmeldt.
  • Slechts één accounteigenaar is toegestaan voor Shopify Payments en het bedrijf wordt door één eigenaar beheerd. Deze vereiste beperkt het in aanmerking komen niet per se tot eenmanszaken. Bedrijven met meerdere eigenaren komen niet in aanmerking voor Shopify Credit.
  • De winkeleigenaar heeft een fysiek persoonlijk adres in de Verenigde Staten of Puerto Rico. Andere grondgebieden van de Verenigde Staten worden niet ondersteund.
  • Je winkel is gevestigd in de Verenigde Staten of in Puerto Rico. Andere grondgebieden van de Verenigde Staten worden niet ondersteund.
  • Je hebt tweestapsverificatie geactiveerd.
  • Je hebt een Shopify-abonnement, behalve voor Shopify Plus.

Dit zijn niet alle vereisten; er kunnen aanvullende criteria gelden om in aanmerking te komen.

Shopify Credit aanvragen en het effect daarvan op Shopify Capital

Als je Shopify Credit aanvraagt of momenteel Shopify Credit gebruikt, kom je mogelijk ook in aanmerking voor Shopify Capital-aanbiedingen. Maar als je Shopify Capital gebruikt of een lopende aanvraag hebt, kom je niet in aanmerking om Shopify Credit aan te vragen. Zodra je Shopify Credit aanvraagt, worden alle bestaande Shopify Capital-aanbiedingen ingetrokken. Je moet dan wachten op een nieuw aanbod van Shopify Capital voordat je financiering kunt aanvragen.

Factoren die geschiktheid en aanbiedingen bepalen

Geschiktheid en aanbiedingen voor zowel Shopify Capital als Shopify Credit zijn gebaseerd op verschillende factoren, waaronder je bedrijfsresultaten. Deze criteria kunnen veranderen en geschiktheid is nooit gegarandeerd.

Gevolgen van wanbetaling bij Shopify Credit

Als je Shopify Credit-account een betalingsachterstand heeft, als je op de vervaldatum niet betaald hebt of als je op een andere manier de Voorwaarden van de uitgevende bank van Shopify Credit of de Voorwaarden van het Shopify Credit-programma overtreedt, kom je niet in aanmerking voor Shopify Capital-aanbiedingen. Bovendien wordt elke actieve Shopify Capital financiering onmiddellijk opeisbaar als je Voorwaarden van de uitgevende bank van Shopify Credit of de Voorwaarden van het Shopify Credit-programma overtreedt.

Shopify Credit aanvragen

Als je winkel in aanmerking komt om Shopify Credit aan te vragen, wordt een bericht op de homepage van het Shopify-beheercentrum weergegeven. Als je geen bericht van Shopify krijgt, komt je winkel op dit moment niet in aanmerking om Shopify Credit aan te vragen. Je kunt je wel op de wachtlijst laten zetten op de Shopify Credit-aanbiedingenpagina.

Shopify Credit aanvragen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Krediet.
  2. Klik op Nu aanvragen.
  3. Controleer je persoonlijke gegevens om er zeker van te zijn dat deze correct zijn en klik vervolgens op Verifiëren.
  4. Voer je SSN in en klik vervolgens op Bevestigen.
  5. Lees de Voorwaarden van het Shopify Credit-programma zorgvuldig door.
  6. Klik op Aanvraag indienen.

Vereisten na de aanvraag

Nadat je je aanvraag hebt ingediend en indien deze is goedgekeurd, worden je Shopify Credit-account en virtuele zakelijke kaart aangemaakt. Voltooi de instelling van je account om toegang te krijgen en je kaart te gebruiken.

Als er na je aanvraag nog aanvullende informatie nodig is, krijg je dit via e-mail te horen. Deze informatie moet binnen 30 dagen worden verstrekt, anders wordt je aanvraag gesloten. Voltooi na goedkeuring de configuratie van je account om je virtuele zakelijke card te kunnen gaan gebruiken.

De informatie voor je bedrijf of accountvertegenwoordiger bijwerken

Gebruik de virtuele Helpcentrum-assistent van Shopify om de informatie voor je bedrijf of de accountvertegenwoordiger bij te werken. De Helpcentrum-assistent is momenteel alleen beschikbaar in bepaalde regio's en alleen in het Engels.

Stappen:

1. Ga naar help.shopify.com.
  2. Typ Ik wil iemand spreken over het bijwerken van mijn bedrijfsgegevens voor mijn Shopify Credit-aanvraag.
  3. Klik op Een winkel selecteren.
  4. Selecteer de winkel waarvoor je hulp wil.
  5. Klik op Chat met een ondersteuningsadviseur.

Het instellen van je account voltooien

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Krediet.
  2. Controleer of je 2SA hebt geactiveerd voor je account. 2SA is vereist om toegang te krijgen tot alle functies van Shopify Credit, dus als je 2SA nog niet gebruikt, klik je op Tweestapsverificatie instellen.
  3. Bekijk hoe je betalingen worden afgeschreven en bevestig de gegevens van je gekoppelde bankrekening. Dit is dezelfde bankrekening die aan je Shopify Payments-account is gekoppeld.
  4. Optioneel: Voeg het nummer van je virtuele zakelijke kaart toe aan je mobiele portemonnee. Klik op Deze taak overslaan als je deze stap wilt overslaan.

1. Klik op Kaartnummers weergeven om het nummer, de vervaldatum en de CVV/CVC van je kaart te zien.
    2. Voeg je kaartgegevens toe aan je mobiele portemonnee.
  5. Optioneel: Bestel een fysieke zakelijke Shopify Credit-kaart. Klik op Deze taak overslaan als je deze stap wilt overslaan.

1. Voer je verzendgegevens in.
    2. Klik op Fysieke kaart bestellen.
  6. Klik op Installatie voltooien.