Kom igång

Om du har godkänts och efter det att du har konfigurerat ditt Shopify Credit-konto får du ett virtuellt kort som du kan använda på en gång. Behörighet för Shopify Credit baseras på din affärsresultat, inte din kreditvärdighet.

Gå till din Shopify-administratör för att se om du är berättigad till att ansöka om Shopify Credit.

Om du är berättigad kan du ansöka om Shopify Credit.

Shopify Credit-krav

Du måste uppfylla följande minimikrav för att använda Shopify Credit:

• Ett Shopify Payments-konto krävs för att använda Shopify Credit.
  • Shopify Credit använder samma bankkonto eller Shopify Balance som du har anslutit till Shopify Payments. Ändra det bankkonto du använder med Shopify Payments om du behöver ändra det konto du använder med Shopify Credit.
  • Ditt Shopify Payments-konto får endast ha en ägare.
  • Du har bara en butiksägare för ditt företag. Företag med flera ägare kan inte ansöka om Shopify Credit.
  • Butiksägaren måste ha en fysisk personlig adress i USA eller Puerto Rico (andra amerikanska territorier stöds inte).
  • Tvåstegsautentisering (2SA) krävs för att få åtkomst till alla funktioner i Shopify Credit.
  • Ett giltigt amerikanskt personnummer (SSN) krävs för att konfigurera ditt Shopify Credit-konto. Ditt personnummer används endast för att verifiera din identitet. Din kreditvärdighet påverkas inte.
  • Din butik måste vara belägen i USA eller Puerto Rico. Inga andra amerikanska territorier stöds.

Dessa krav är inte uttömmande och ytterligare kriterier kan tillkomma för behörighet.

Ansök om Shopify Credit och konfigurera ditt konto

Om du är berättigad till att ansöka om Shopify Credit måste du skicka in en ansökan om godkännande innan du kan öppna ditt konto och få tillgång till din kredit.

Ansöka om Shopify Credit

1. Gå till Ekonomi > Credit i din Shopify-admin.
  2. Klicka på Sök nu.
  3. Granska dina personuppgifter för att säkerställa att de stämmer och klicka sedan på Verifiera.
  4. Ange ditt personnummer och klicka sedan på Bekräfta.
  5. Granska avtalsvillkoren noggrant.
  6. Klicka på Skicka in ansökan.

När du har skickat in din ansökan, om den godkänns, skapas ditt Shopify Credit-konto och ditt virtuella företagskort. Slutför konfigurationen av kontot för att få åtkomst till ditt konto och börja använda ditt kort.

Slutför kontokonfigurationen

1. Gå till Ekonomi > Credit i din Shopify-admin.
  2. Kontrollera om du har aktiverat 2SA för ditt konto. 2SA krävs för att komma åt alla funktioner i Shopify Credit, så om du inte redan använder 2SA klickar du på Konfigurera tvåstegsautentisering.
  3. Granska och förstå hur betalningar dras och granska uppgifterna för ditt anslutna bankkonto. Det här är samma bankkonto som är anslutet till ditt Shopify Payments-konto.
  4. Valfritt: Lägg till numret på ditt virtuella företagskort i din mobila plånbok. Om du vill hoppa över det här steget klickar du på Hoppa över den här uppgiften.

1. Klicka på Visa kortnummer för att visa kortets nummer, utgångsdatum och CVV.
    2. Lägg till dina kortuppgifter i din mobila plånbok.
  5. Valfritt: Beställ ett fysiskt Shopify Credit-företagskort. Om du vill hoppa över det här steget klickar du på Hoppa över den här uppgiften.

1. Ange din leveransinformation.
    2. Klicka på Beställ ett fysiskt kort.
  6. Klicka på Slutför konfigurering.