Hantera kortinnehavare

Den primära kortinnehavaren av ett Shopify Credit-konto kan lägga till sekundära kortinnehavare från de personalkonton som är kopplade till deras Shopify-butik.

Den sekundära kortinnehavaren har som standard åtkomst till ett virtuellt kort och kan beställa ett fysiskt kort om så önskas.

Lägg till en andra kortinnehavare

När du bjuder in en medarbetare till att bli sekundär kortinnehavare måste de acceptera inbjudan och slutföra konfigurationen som sekundär kortinnehavare inom 14 dagar. Om de inte accepterar inbjudan inom 14 dagar kan du skicka inbjudan igen.

När du bjuder in en medarbetare till att bli en sekundär kortinnehavare kan du välja en månatlig utgiftsgräns för den sekundära kortinnehavaren. Du kan när som helst ändra den månatliga utgiftsgränsen för en sekundär kortinnehavare via din Shopify-administratör. Den månatliga utgiftsgränsen återställs den första kalenderdagen i varje månad.

Om den totala tillgängliga krediten på Shopifys kreditkonto vid något tillfälle är lägre än den sekundära kortinnehavarens tillgängliga månatliga utgiftsgräns, kan den sekundära kortinnehavaren inte spendera mer än den återstående tillgängliga krediten.

Till exempel: om den återstående tillgängliga krediten är 500 $ och den sekundära kortinnehavarens tillgängliga månatliga utgiftsgräns är 1 000 $ kan de bara spendera 500 $.

Steg:

1. Gå till Ekonomi > Credit i din Shopify-admin.
  2. Klicka på Hantera kort.
  3. Klicka på Lägg till i avsnittet Kortinnehavare.
  4. Välj den medarbetare som du vill lägga till som sekundär kortinnehavare.
  5. Valfritt: Om du vill ställa in en månatlig utgiftsgräns för den sekundära kortinnehavaren som är mindre än det maximala kreditbeloppet anger du ett värde för den månatliga utgiftsgränsen. I annat fall lämnar du fältet blankt.
  6. Klicka på Lägg till sekundär kortinnehavare.

Medarbetaren som du bjuder in måste acceptera inbjudan och slutföra konfigurationen innan de kan börja använda sitt kort.

Acceptera en inbjudan att bli en sekundär kortinnehavare

När den primära kortinnehavaren skickar dig en inbjudan att bli en sekundär kortinnehavare måste du slutföra konfigurationen som sekundär kortinnehavare innan du kan använda din Shopify Credit fullbetalningsföretagskreditkort.

Kontrollera att du har tvåstegsautentisering (2SA) aktiverat på ditt konto innan du börjar. 2SA krävs för att komma åt alla funktioner i Shopify Credit, så om du inte redan använder 2SA måste du först konfigurera 2SA för ditt konto.

Steg:

1. Gå till Ekonomi > Credit i din Shopify-admin.
  2. Klicka på Gå med nu.
  3. Granska dina personuppgifter för att säkerställa att de stämmer och klicka sedan på Skicka in.
  4. Om du inte har ställt in tvåstegsautentisering på ditt konto klickar du på Ställ in tvåstegsautentisering.
  5. Valfritt: Lägg till numret på ditt virtuella företagskort i din mobila plånbok. Om du vill hoppa över det här steget klickar du på Hoppa över den här uppgiften.

1. Klicka på Visa kortnummer för att visa kortets nummer, utgångsdatum och CVV.
    2. Lägg till dina kortuppgifter i din mobila plånbok och klicka sedan på Nästa uppgift.
  6. Valfritt: Beställ ett fysiskt Shopify Credit-företagskort. Om du vill hoppa över det här steget klickar du på Hoppa över den här uppgiften.

1. Ange din leveransinformation och klicka sedan på Nästa steg.
    2. Klicka på Beställ ett fysiskt kort.
  7. Klicka på Slutför konfigurering.

Ändra en sekundär kortinnehavares månatliga utgiftsgräns

Den primära kortinnehavaren kan när som helst ändra den månatliga utgiftsgränsen för en sekundär kortinnehavare. Om du ändrar den månatliga utgiftsgränsen till ett belopp som är mindre än de sekundära kortinnehavarnas utgifter under den aktuella månaden, kan de inte göra några ytterligare inköp den månaden.

Om den tillgängliga krediten på Shopify Credit-kontot vid något tillfälle är lägre än den sekundära kortinnehavarens tillgängliga månatliga utgiftsgräns, kan den sekundära kortinnehavaren inte spendera mer än den återstående tillgängliga krediten.

Till exempel, om den återstående tillgängliga krediten är USD 500 och den sekundära kortinnehavaren tillgängliga månatliga utgiftsgräns är USD 1000, så kan de bara spendera USD 500.

Steg:

1. Gå till Ekonomi > Credit i din Shopify-admin.
  2. Klicka på Hantera kort.
  3. I avsnittet Kortinnehavare klickar du på den kortinnehavare som du vill redigera den månatliga utgiftsgränsen för.
  4. Klicka på Redigera i avsnittet Månatlig utgiftsgräns.
  5. Ange ett värde för den nya månatliga utgiftsgränsen och klicka sedan på Spara.

Skicka en ny inbjudan till den sekundära kortinnehavaren

1. Gå till Ekonomi > Credit i din Shopify-admin.
  2. Klicka på Hantera kort.
  3. Klicka på den medarbetare som du vill skicka inbjudan till igen i avsnittet Kortinnehavare.
  4. Klicka på Skicka inbjudan igen.

Ta bort en sekundär kortinnehavare

Om du inaktiverar en medarbetares konto som är en sekundär kortinnehavare med aktiva kort låses den kortinnehavarens kort automatiskt och kan inte längre användas.Om du återaktiverar medarbetarens konto kommer deras kort att låsas upp automatiskt och kan sedan användas igen.

Om du tar bort en medarbetares konto från din butik som är en sekundär kortinnehavare med aktiva kort, annulleras deras kort och kan inte användas.

Du kan även ta bort en sekundär kortinnehavare utan att inaktivera eller ta bort deras personalkonto.

Steg:

1. Gå till Ekonomi > Credit i din Shopify-admin.
  2. Klicka på Hantera kort.
  3. Klicka på den kortinnehavare som du vill ta bort i avsnittet Kortinnehavare.
  4. Klicka på &hellip klicka sedan på Ta bort kortinnehavare.
  5. Klicka på Ta bort kortinnehavare.