Hantera ditt Shopify Credit-konto

På sidan Kredit i din Shopify-administratör kan du se din kontoaktivitet, komma åt dina kontoutdrag och göra betalningar.

Granska uppgifterna för nästa automatiska betalning

Utestående saldon på ditt kontoutdrag debiteras automatiskt från det anslutna bankkontot på ditt förfallodatum varje månad. Du behöver inte vidta några åtgärder på betalningsförfallodagen.

Ditt kontoutdrag utfärdas den 1:a dagen i varje kalendermånad, följt av en 25-dagars betalningsperiod innan betalningen förfaller. Detta innebär att det utestående saldot på ditt kontoutdrag förfaller den 25:e dagen efter utgången av varje månatlig faktureringsperiod.

Beloppet debiteras för din automatiska betalning på varje förfallodag. Om den 25:e dagen i månaden infaller på en helg eller helgdag, debiteras betalningen på nästa amerikanska bankdag. Till exempel, om den 25:e dagen i månaden är en söndag debiteras betalningen på måndagen den 26:e.

Du kan granska belopp och förfallodatum för din kommande betalning i Shopify-admin.

Steg:

1. Gå till Ekonomi > Credit i din Shopify-admin.
  2. Se avsnittet Nästa schemalagda betalning i rutan Kontosammanfattning.

Gör en manuell betalning

Om du är den primära kortinnehavaren kan du när som helst göra en manuell betalning för ditt utestående saldo. Betalningar som görs under 25-dagarsperioden läggs till ditt senaste kontoutdragssaldo. Belopp som är utestående i slutet av 25-dagarsperioden debiteras automatiskt från ditt anslutna bankkonto.

Steg:

1. Gå till Ekonomi > Credit i din Shopify-admin.
  2. Klicka på Gör en betalning i rutan Kontosammanfattning.
  3. Välj betalningsbelopp genom att göra något av följande:

• För att betala skuldbeloppet för ditt senaste kontoutdrag väljer du beloppet med indikatorn för Kontoutdragssaldo.
    • Om du vill betala hela saldot väljer du beloppet med indikatorn Nuvarande saldo.
    • Om du vill betala ett annat belopp än hela saldot väljer du Övrigt och anger sedan det belopp du vill betala.
  4. Granska ditt anslutna bankkonto för att säkerställa att det är korrekt.

5. Granska detaljerna för din betalning i avsnittet Sammanfattning och klicka sedan på Skicka.

Det tar vanligtvis tre arbetsdagar för betalningar att gå igenom och visas i ditt Shopify Credit-konto. Om betalningen däremot initieras senare under dagen kan det hända att den inte behandlas förrän följande dag, vilket resulterar i att den publiceras på ditt Shopify Credit-konto med en viss fördröjning.

Se dina månatliga Shopify Credit-utdrag

Om du är den primära kortinnehavaren, eller har ett personalkonto med Visa all aktivitet i Shopify Credit och personalbehörighet för Hantera betalningsinställningar, kan du se dina månatliga kontoutdrag.Sekundära kortinnehavare kan inte se månatliga kontoutdrag.

Steg:

1. Gå till Ekonomi > Credit i din Shopify-admin.
  2. Klicka på Månatliga utdrag.
  3. Välj ett utdrag att visa. Utdrag öppnas i en ny flik.

Ändra utbetalningskonto

Betalningar för ditt Shopify Credit-företagskort dras från det konto som är anslutet till ditt Shopify Payments-konto. Ändra det bankkonto du använder med Shopify Payments för att ändra det konto du använder med Shopify Credit.

Underlåtenhet att göra en fullständig betalning

När du underlåter att göra en fullständig betalning så utlöses en rad åtgärder som påverkar din kontostatus och dina betalningsprocesser:

1. Brottslighet och spärrande av kort: Om du underlåter att göra en fullständig betalning så får du en brottslig status och ditt Shopify Credit-betalkort spärras. Det innebär att inga ytterligare automatiska betalningar av hela saldot kommer behandlas, vilket påverkar din kontostatus. Du kan inte heller göra inköp med ett spärrat kort.
  2. Manuell betalning och återställningsprocess: Trots den brottsliga statusen så kan du fortfarande göra betalningar manuellt för att initiera återställningsprocessen. Genom att göra manuella betalningar så kan du arbeta för att åtgärda det utestående saldot och låsa upp ditt konto.
  3. Insamling av tidigare förfallna saldon: Shopify initierar en insamling av tidigare förfallna saldon genom att dra av belopp från din dagliga försäljning. Denna process innebär dagliga överföringar, då en del av din försäljning används för att hantera det utestående saldot.
  4. Automatisk betalning baserad på daglig försäljning: De automatiska betalningarna beräknas utifrån din dagliga försäljningsvolym. Procentandelen som dras av varierar beroende på om du använder Shopify Capital-finansiering eller inte:

• Om du inte använder Shopify Capital så dras 20 % av från ditt dagliga försäljningsbelopp.
    • Om du har aktiv Shopify Capital-finansiering så dras 13 % av från ditt dagliga försäljningsbelopp.
  5. Kontoupplåsning och återupptagen betalning: När det utestående saldot är betalt till fullo så låses ditt Shopify Credit-konto upp och din betalningsplan återgår till normalläget.