Hantera ditt Shopify Credit-konto

Shopify Credit är ett företagskreditkort som betalas i sin helhet och kräver full betalning av kontoutdragssaldot varje månad före förfallodagen för att hålla ditt konto i gott skick. Den här artikeln hjälper dig att navigera i dina kontohanteringsuppgifter, inklusive visning av kontoutdrag, betalningar och hantering av kontoändringar.

Översikt över Shopify Credit

På sidan Kredit i din Shopify-admin kan du slutföra följande uppgifter:

• visa kontoaktivitet
  • få tillgång till månatliga kontoutdrag
  • göra betalningar

Det finns inga räntekostnader eller avgifter med Shopify Credit, och du kan få återbetalning på berättigade inköp, som automatiskt tillämpas på ditt Shopify Credit-konto som kontoutdragskrediter.

Automatiska betalningsuppgifter

Dina Shopify Credit-betalningar debiteras automatiskt från bankkontot som är anslutet till dina Shopify Payments på betalningsförfallodagen varje månad. Du behöver inte vidta några åtgärder på förfallodagen. Du måste dock se till att det finns tillräckligt med pengar tillgängliga för att undvika problem. Läs mer om konsekvenserna av att inte betala.

Viktiga datum

• Kontoutdrag: Första dagen i varje kalendermånad.
  • Betalning förfaller: 25 dagar efter kontoutdragsdatumet. Om detta inträffar under en helg eller en helgdag sker debiteringen nästa arbetsdag.

Granska uppgifterna för din kommande automatiska betalning

Ditt kontoutdrag utfärdas den 1:a dagen i varje kalendermånad, följt av en 25-dagars betalningsperiod innan betalningen förfaller. Detta innebär att det utestående saldot på ditt kontoutdrag förfaller den 25:e dagen efter slutet av varje månatlig faktureringsperiod.

Beloppet debiteras för automatisk betalning av ditt kontoutdrag på varje förfallodag. Om den 25:e dagen i månaden infaller på en helg eller helgdag, debiteras betalningen på nästa amerikanska bankdag. Till exempel, om den 25:e dagen i månaden är en söndag debiteras betalningen på måndagen den 26:e. Det tar tre arbetsdagar innan betalningen publiceras på ditt konto.

Du kan granska belopp och förfallodatum för din kommande betalning i Shopify-admin.

Steg:

1. Gå till Ekonomi > Credit i din Shopify-admin.
  2. I rutan Kontosammanfattning, i avsnittet Betalningar, hänvisar du till förfallodag och datum för minsta betalning.

Gör en manuell betalning

Som primär kortinnehavare kan du göra en manuell betalning av valfritt belopp för ditt utestående saldo när som helst under 25-dagarsperioden. Du kan till exempel välja ett av följande betalningsbelopp:

• Minimibetalning förfaller: Täcker det senaste kontoutdraget.
  • Utestående saldo: Betalar hela saldot.
  • Övrigt: Ange ett anpassat belopp.

Betalningar som görs under 25-dagarsperioden tillämpas först på ditt senaste kontosaldo och sedan på ditt aktuella kontosaldo. Belopp som är utestående i slutet av perioden debiteras automatiskt från ditt anslutna bankkonto.

Om den manuella betalningen skickas in senast klockan 14.00 EST tar det vanligtvis tre arbetsdagar för betalningar att gå igenom och visas i ditt Shopify Credit-konto. Om en betalning däremot initieras senare under dagen kan det hända att den inte behandlas förrän följande arbetsdag, vilket resulterar i en viss fördröjning innan den publiceras i ditt Shopify Credit-konto.

Steg:

1. Gå till Ekonomi > Credit i din Shopify-admin.
  2. Klicka på Gör en betalning i rutan Betalningssammanfattning.
  3. Välj betalningsbelopp genom att göra något av följande:

• Om du vill betala skuldbeloppet för ditt senaste kontoutdrag väljer du beloppet med indikatorn Minimibetalning förfaller.
    • Om du vill betala hela saldot väljer du beloppet med indikatorn för Utestående saldo.
    • Om du vill betala ett annat belopp än hela saldot väljer du Övrigt och anger sedan det belopp du vill betala.
  4. Granska ditt anslutna bankkonto för att säkerställa att det är korrekt.

5. Granska detaljerna för din betalning i avsnittet Sammanfattning och klicka sedan på Skicka.

Se dina månatliga Shopify Credit-utdrag

Om du är den primära kortinnehavaren, eller har ett personalkonto med Visa all aktivitet i Shopify Credit och personalbehörigheter för Hantera betalningsinställningar, kan du se månatliga kontoutdrag. Kontoutdrag mejlas även månadsvis till den registrerade primära kontoinnehavaren. Sekundära kortinnehavare kan inte se månatliga kontoutdrag.

Ditt månadsutdrag innehåller viktig information om ditt konto, inklusive en sammanfattning av alla utgifter, betalningar, krediter och återbetalningar som gjordes på ditt konto inom den månatliga utdragsperioden. Det innehåller även uppgifter om din lägsta betalning som förfaller samt tillhörande förfallodatum.

Steg:

1. Gå till Ekonomi > Credit i din Shopify-admin.
  2. Klicka på Visa kontoutdrag.
  3. Välj ett utdrag att visa. Utdrag öppnas i en ny flik.

Ändra utbetalningskonto

Betalningar för ditt Shopify Credit-företagskort dras från det konto som är anslutet till ditt Shopify Payments-konto. Ändra det bankkonto du använder med Shopify Payments för att ändra det konto du använder med Shopify Credit.

Konsekvenser av att inte betala

Shopify Credit fungerar som ett fullbetalningskort vilket kräver att kontosaldot regleras i sin helhet varje månad. Om du konsekvent underlåter att rensa ditt Shopify Credit-saldo före förfallodagen kan det påverka din behörighet att använda denna produkt. Utebliven betalning leder till att ditt kort låses och kan begränsa din tillgång till ytterligare finansiella tjänster som erbjuds av Shopify.

När du underlåter att betala hela saldot på ditt utdrag utlöser det en rad åtgärder som påverkar din kontostatus och dina betalningsprocesser:

1. Förfallen skuld och låsning av kort: Om du underlåter att göra en fullständig betalning övergår ditt Shopify Credit-betalkort till att vara förfallet och låses. Det innebär att du inte kan göra ytterligare inköp på kortet förrän ditt saldo återbetalats fullt ut. Till följd av detta kommer inga ytterligare automatiska betalningar mot hela saldot att behandlas, vilket kan påverka din kontostatus.
  2. Automatiska betalningar baserade på daglig försäljning: Betalningar dras automatiskt från ditt konto baserat på din dagliga försäljningsvolym och används mot ditt kontosaldo. Dessa automatiska betalningar beräknas utifrån din dagliga försäljningsvolym. Procentsatsen som dras av varierar beroende på om du har Shopify Capital-finansiering eller inte:

• Om du inte har Shopify Capital-finansiering dras 20 % av från ditt dagliga försäljningsbelopp.
    • Om du har en aktiv Shopify Capital-finansiering dras 13 % av ditt dagliga försäljningsbelopp tills du återbetalat din Shopify Capital-finansiering fullt ut, då ditt dagliga försäljningsbelopp ökar till 20 %.
  3. Manuell betalning och återställningsprocess: Trots betalningsanmärkningen kan och uppmuntras du att göra manuella betalningar för att lösa ditt utestående saldo. Genom att göra manuella betalningar, inklusive delbetalningar, kan du arbeta för att lösa det utestående saldot och låsa upp ditt konto tidigare.

4. Kontoupplåsning och återupptagen betalning: När det utestående saldot är betalt till fullo så låses ditt Shopify Credit-konto upp och din betalningsplan återgår till normalläget.