Talen beheren

Nieuwe talen toevoegen aan je onlinewinkel

Zorg er eerst voor dat je winkel voldoet aan de vereisten voor het verkopen in meerdere talen.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Talen.

2. Klik in Vertaalde talen op Taal toevoegen.

3. Kies een taal in de vervolgkeuzelijst en klik vervolgens op Toevoegen.

4. Volg de stappen om je vertaalde content in Shopify te importeren.

5. Klik op Bezoek de Shopify App Store en volg de stappen om een vertaal-app naar je winkel te installeren.

6. Volg de stappen in de app om de content van je onlinewinkel te vertalen en nieuwe talen te publiceren.

7. Klik op Voorbeeld om verschillende talen in je onlinewinkel te bekijken. Je kunt een voorbeeld van zowel gepubliceerde als niet-gepubliceerde talen bekijken.

Publiceer een taal naar je onlinewinkel

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Talen.

2. Klik in Vertaalde talen op Publiceren naast de taal die je beschikbaar wilt stellen aan klanten in je winkel.

3. Klik op Opslaan.

Talen beheren voor markten

Elke nieuwe markt die je aanmaakt gebruikt standaard de standaardtaal van je winkel.

Je moet nieuw gepubliceerde talen toewijzen aan een markt voordat deze zichtbaar worden voor bezoekers van je onlinewinkel. Je kunt niet-gepubliceerde talen niet toevoegen aan een markt.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Markten.

2. Klik op Beheren naast de markt die je wilt bijwerken.

3. Klik op Domeinen en talen.

4. Selecteer in het gedeelte Talen het selectievakje voor elke taal die je wilt inschakelen.

5. Klik op Opslaan.

Verwijder een taal uit je onlinewinkel.

Je kunt ook het publiceren van een taal ongedaan maken, waarbij de taal voor klanten wordt verborgen. Links naar de winkel in die specifieke taal resulteren in een 404 'Pagina niet gevonden'-foutmelding, dus maak omleidingen aan voor je niet-gepubliceerde talen.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Talen.

2. Klik in Vertaalde talen op Publiceren ongedaan maken naast de taal die je niet beschikbaar wilt maken.

3. Klik op Opslaan.

Door de publiceren van een taal ongedaan te maken, verwijder je ook die taal uit markten waar deze is toegevoegd.

Een taal in je onlinewinkel verwijderen

Als je zeker weet dat je geen vertalingen in die taal nodig hebt, kun je de taal ook verwijderen. Als je een taal verwijdert, worden ook alle vertalingen van die taal permanent verwijderd. Als een taal later opnieuw wordt ingeschakeld, moeten de vertalingen ook opnieuw worden toegevoegd.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Talen.

2. Klik in Vertaalde talen op het verwijderpictogram naast de niet-gepubliceerde taal die je uit je winkel wilt verwijderen.

3. Klik op Verwijderen.

Door een taal te verwijderen, verwijder je die taal ook van alle markten waaraan de taal is toegevoegd.