Talen beheren

Voorbereiding op vertaling van je winkel

Je moet zelf de vertalingen invoeren wanneer je talen aan je winkel toevoegt. Voordat je een nieuwe taal toevoegt, zorg je ervoor dat je de vertalingen al klaar hebt of dat je een vertaal-app hebt geïnstalleerd en de taal aan een markt hebt toegewezen.

Nieuwe talen toevoegen aan je webshop

Zorg er eerst voor dat je winkel voldoet aan de vereisten voor het verkopen in meerdere talen.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Talen.
  2. Klik op Taal toevoegen.
  3. Kies een taal in de vervolgkeuzelijst en klik vervolgens op Toevoegen.
  4. Selecteer een actieve markt waaraan je de taal wilt toevoegen.
  5. Voer een van de volgende handelingen uit:

6. Klik op Voorbeeld om verschillende talen in je webshop te bekijken. Je kunt een voorbeeld van zowel gepubliceerde als niet-gepubliceerde talen bekijken.

Publiceer een taal naar je webshop

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Talen.

2. Klik in Niet-gepubliceerde talen op Publiceren naast de taal die je beschikbaar wilt stellen aan klanten in je winkel.

3. Klik op Opslaan.

Talen beheren voor markten

Elke nieuwe markt die je aanmaakt, gebruikt de standaardtaal van je winkel.

Pas als je de zojuist gepubliceerde talen aan een markt toevoegt, worden ze zichtbaar voor bezoekers van je webshop.

Een taal aan een markt toevoegen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Talen.

2. Klik op Meer acties naast de taal die je aan een markt wilt toevoegen.

3. Klik op Toevoegen aan markt.

4. Klik op Gereed.

Een taal van een markt verwijderen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Talen.

2. Klik op Meer acties naast de taal die je van een markt wilt verwijderen.

3. Klik op Verwijderen.

4. Klik op Gereed.

Verwijder een taal uit je webshop.

Je kunt ook het publiceren van een taal ongedaan maken, waarbij de taal voor klanten wordt verborgen. Links naar de winkel in die specifieke taal resulteren in een 404 'Pagina niet gevonden'-foutmelding, dus maak omleidingen aan voor je niet-gepubliceerde talen.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Talen.

2. Klik in Gepubliceerde talen op Publiceren ongedaan maken naast de taal die je niet beschikbaar wilt maken.

3. Klik op Publicatie ongedaan maken.

Als je de publicatie van een taal ongedaan maakt, verwijder je die taal ook uit markten waar deze is toegevoegd.

Een taal in je webshop verwijderen

Als je zeker weet dat je geen vertalingen in die taal nodig hebt, kun je de taal ook verwijderen. Als je een taal verwijdert, worden ook alle vertalingen van die taal permanent verwijderd. Als een taal later opnieuw wordt ingeschakeld, moeten de vertalingen ook opnieuw worden toegevoegd.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Talen.

2. Klik in Niet-gepubliceerde talen op het verwijderpictogram naast de niet-gepubliceerde taal die je uit je winkel wilt verwijderen.

3. Klik op Verwijderen.

Als je een taal verwijdert, verwijder je die taal ook van alle markten waaraan de taal is toegevoegd.

De standaardtaal van je webshop wijzigen

Je kunt de standaardtaal van je winkel wijzigen. Je standaard winkeltaal wordt gebruikt in het Shopify-beheercentrum en bij de checkout en het thema van je winkel.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Talen.

2. Klik in Gepubliceerde talen op Standaard wijzigen naast de taal die je huidige standaardtaal is.

3. Selecteer een taal in het menu.