Verbind je domein van derden handmatig met Shopify

Als je je domein hebt gekocht bij een andere domeinprovider dan Google Domains, GoDaddy of 1&1 IONOS, en je hebt hun vereisten, dan kun je je domein handmatig aan Shopify koppelen.

Voordat je begint

Om deze procedure te voltooien, moet je over de volgende gegevens beschikken:

• je aanmeldingsgegevens voor je account van de externe domeinprovider
  • de vereisten van je domeinprovider
  • het IP-adres van Shopify 23.227.38.65
  • de www CNAME-record shops.myshopify.com

Je kunt slechts één A-record en één CNAME www aan je domein hebben gekoppeld. Als je domein al een A-record of www CNAME-record heeft, wijzig je deze records zodat ze naar Shopify verwijzen. Je kunt meerdere CNAME-records aan je domein hebben gekoppeld, maar elke record moet een unieke naam hebben, zoals www of shop.

Stap 1: je DNS-records wijzigen in je externe domeinprovideraccount

1. Log op de website van je domeinprovider in op je account.

2. Zoek de DNS-instellingen of het domeinbeheergebied.

3. Wijzig de volgende records:

1. Verwijs de*A-*record naar het IP-adres van Shopify 23.227.38.65.
    2. Wijzig indien nodig de naam van de host in het @ symbool.
    3. Verwijder alle andere A-records in het domein die er zijn.
    4. Verwijs de*CNAME-* record met de naam www naar shops.myshopify.com.
  4. Sla je wijzigingen op.

Stap 2: Je domein koppelen aan Shopify

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Onlinewinkel > Domeinen.

2. Klik op Bestaand domein koppelen.

3. Voer je domein in, zoals johns-apparel.info en klik vervolgens op Volgende.

4. Klik op Verbinding verifiëren om te bevestigen dat je domein is verbonden met je Shopify-winkel.

Het kan tot 48 uur duren voordat je domein wordt geverifieerd. Nadat het is geverifieerd, wordt je domein vermeld in het gedeelte DOMEINEN VAN DERDEN van de Domeinen-pagina met de status Verbonden.

Volgende stappen

Nadat je je domein hebt verbonden met Shopify, doe je het volgende: