Pagina's

Als je een online Shopify-winkel heeft, kun je webpagina's maken in je Shopify-beheercentrum. Webpagina's bevatten informatie die zelden verandert of waar klanten vaak naar kijken, zoals een pagina 'Over ons' of een pagina 'Contact met ons opnemen'. Meer informatie over wat een 'Over ons'-pagina moet bevatten.

Je kunt ook een blog toevoegen aan je onlinewinkel wanneer je content hebt die je regelmatig bijwerkt of als je klanten wilt aansporen feedback te geven.

Een nieuwe webpagina aan je onlinewinkel toevoegen

Stappen:

1. Voer een titel en content in voor de pagina.

Gebruik een titel die je webpagina duidelijk beschrijft. De titel van de webpagina wordt weergegeven op de tab of de titelbalk van browsers. Hij verschijnt ook als de paginatitel in resultaten van zoekmachines. Meer informatie over SEO voor websites.

2. Selecteer onder Zichtbaarheid wanneer je webpagina moet worden gepubliceerd. Je nieuwe webpagina wordt standaard zichtbaar wanneer je op Opslaan klikt. Selecteer de optie Verborgen als je wilt dat je nieuwe webpagina in je onlinewinkel wordt verborgen of klik op Een specifieke publicatiedatum instellen om zelf te bepalen wanneer je webpagina wordt gepubliceerd.

3. Klik op Opslaan.

4. Optioneel: Voeg een link naar de pagina toe in een menu wanneer je een gepubliceerde webpagina in de navigatie van je onlinewinkel wilt weergeven.

Content aan een webpagina toevoegen

De tekst in het veld Content van de RTF-editor wordt precies weergegeven in de stijl die ook online wordt gebruikt. Je kunt de tekst opmaken en de tekstkleur wijzigen door opties te kiezen in de RTF-editor. Je kunt ook de volgende onderdelen in een webpagina opnemen:

• links
  • tabellen
  • afbeeldingen
  • video's

Lees meer over de RTF-editor.

Als je de HTML-code voor de pagina wilt bewerken, klik op de knop HTML weergeven om de HTML te bekijken en wijzigingen aan te brengen:

Shopify - pagina-editor html weergeven

Vergeet niet op Opslaan te klikken wanneer je een wijziging aanbrengt in de content van de webpagina en je de wijziging wilt behouden.

Je kunt een link naar een webpagina toevoegen om klanten om te leiden naar een andere webpagina in je onlinewinkel of elders op internet.

Stappen:

1. Voer in het veld Content de tekst in die je wilt omzetten naar een link.

2. Markeer de tekst voor de link en klik op de knop Link invoegen:

Shopify - paginalink invoegen

3. Voer een webadres in het veld Linken naar in. Voer een beschrijvende linktitel in ter ondersteuning van zoekmachineoptimalisatie en toegankelijkheid.

4. Klik op Opslaan.

Een Google-kaart aan een webpagina toevoegen

Je kunt een Google-kaart voor een adres toevoegen aan een webpagina in je onlinewinkel. Het is bijvoorbeeld een goed idee om een kaart toe te voegen aan je pagina Over ons om de locatie van je winkel op de kaart te laten zien:

1. Voer in Google Maps het adres van je winkel in.

2. Klik op het pictogram Delen om opties voor delen te openen.

3. Klik op Kaart insluiten om je invoegcode te maken.

4. Kies de gewenste kaartgrootte en kopieer de code vervolgens in het tekstvak. De code begint met <iframe src= en is een tag geschreven in HTML, die de kaart insluit.

1. Klik op de titel van de webpagina waarop je je kaart wilt weergeven.

2. Klik op de werkbalk Content op de knop HTML weergeven om de HTML-code voor je webpagina te bekijken:

Shopify - html-werkbalk weergeven

3. Plak de code die je vanuit Google Maps hebtgekopieerd in het vak Content. Je kunt de kaart onderaan je webpagina insluiten door de code achter bestaande content of elders op je webpagina te plakken.

4. Klik op Editor weergeven om vanuit de HTML-viewer terug te schakelen naar de webpagina-editor en een voorbeeld van je kaart te bekijken.

5. Klik op Opslaan.

Een webpagina bewerken

Je kunt een webpagina in Shopify bewerken als je typefouten wilt corrigeren, nieuwe informatie wilt toevoegen of content wilt wijzigen.

Stappen:

1. Klik op de titel van de webpagina.

2. Breng je wijzigingen aan in bestaande content of instellingen van de webpagina.

3. Klik op Opslaan. Bezoek de webpagina in je onlinewinkel om te controleren of de wijzigingen worden weergegeven. Mogelijk moet je de browser opnieuw laden om opgeslagen wijzigingen te bekijken.

De zoekmachinevermelding voor een webpagina bewerken

Je kunt de manier wijzigen waarop je webpagina wordt weergegeven in de resultaten van zoekmachines om klanten te helpen je webpagina te vinden en ze aan te moedigen op de link te klikken.

Stappen:

1. Klik op de titel van de webpagina.

2. Klik in Voorbeeld zoekmachineoverzicht op Website-SEO bewerken.

3. Voer een beschrijvende titel in het vel Paginatitel in. Deze titel wordt weergegeven als een link in de zoekresultaten. Je kunt maximaal 55 tekens invoeren voor de titel.

4. Voer een beschrijving in voor zoekmachines. Zorg ervoor dat je relevante trefwoorden gebruikt om nieuwe klanten te helpen je link te vinden. Neem ook je bedrijfsnaam op. Je kunt maximaal 320 tekens invoeren in de beschrijving.

1. In de sectie URL en handle kun je het webadres bewerken. In de meeste gevallen kun je het webadres niet wijzigen. Als je wijzigingen aanbrengt, zorg er dan voor dat je URL-omleidingen instelt vanaf het oude webadres. De URL mag geen spaties bevatten. Handles worden gebruikt bij het ontwerpen van thema's.

2. Klik op Opslaan.

Een webpagina verwijderen

Stappen:

1. Klik op de knop Pagina verwijderen op de webpagina die je wilt verwijderen.

2. Er verschijnt een bevestigingsvenster. Klik op Verwijderen.

3. Verwijder de link als ergens in de navigatie van je winkel een link staat naar de webpagina die je hebt verwijderd.

Je kunt ook Bulkacties gebruiken om meer dan één pagina tegelijk te verwijderen.

Webpagina's in bulk publiceren of de publicatie ongedaan maken

Je kunt via het vervolgkeuzemenu Acties van Shopify regelen welke webpagina's in je onlinewinkel worden gepubliceerd. Hiermee kun je veel webpagina's tegelijkertijd publiceren of de publicatie ervan ongedaan maken. Dit is handig als je vanaf een ander e-commerceplatform of andere website naar Shopify overstapt of als je een reeks vooraf geschreven documenten wilt uploaden.

Webpagina's in bulk publiceren

Stappen:

1. Vink het selectievakje aan naast elke webpagina die je wilt publiceren.

2. Klik op het vervolgkeuzemenu Acties en selecteer vervolgens Geselecteerde pagina's publiceren. Je zou nu die webpagina's in je onlinewinkel moeten kunnen zien.

3. Voeg in een menu een link toe naar je nieuwe webpagina's, zodat klanten ze kunnen vinden.

De publicatie van webpagina's in bulk ongedaan maken

Stappen:

1. Vink het selectievakje aan naast elke webpagina waarvan je de publicatie in je winkel ongedaan wilt maken.

2. Klik op het vervolgkeuzemenu Acties en selecteer vervolgens Publicatie van geselecteerde pagina's ongedaan maken.

3. Verwijder links naar je webpagina's uit menu's.