Versies van thema-architectuur

In juli 2021 heeft Shopify een nieuwe thema-architectuur uitgebracht genaamd Online Store 2.0. Thema's die de vorige architectuur gebruiken, worden vintage thema's genoemd. Vintage thema's hebben twee types: met secties en zonder secties De versie van je thema-architectuur bepaalt de bestandstypen die deel uit maken van je thema, de manieren waarop je je thema kunt aanpassen en de manieren waarop apps kunnen worden geïntegreerd met je thema. De versie van je thema-architectuur kan je ook toegang geven tot nieuwe Shopify-functies.

Shopify biedt één gratis Online Store 2.0-thema met de naam Dawn. Meer informatie over Dawn.

Upgraden naar Online Store 2.0 is niet verplicht. Je kunt een vintage thema blijven gebruiken als het aan de behoeften van je bedrijf voldoet.

Online Store 2.0-functies versus vintage themafuncties

<table>
<caption>Compare theme features</caption>
  <thead>
    <tr>
      <th style="width:70%;">Feature</th>
      <th style="width:15%;">Vintage</th>
      <th style="width:15%;">OS 2.0</th>
    </tr>
  </thead>
  <tbody>
  <tr>
    <td scope="row"><strong>Sections on the home page</strong><BR>
    Customize the content on your online store's home page. Add, rearrange, or remove sections to create your page layout.</td>
    <td style='color: #7ab55c'>✓</td>
    <td style='color: #7ab55c'>✓</td>
  </tr>
  <tr>
    <td scope="row"><strong>Sections on every page</strong><BR>
    Customize the content on most of your online store's pages. Add, rearrange, or remove sections and blocks to create unique page layouts.</td>
    <td style='color: #7ab55c'>-</td>
    <td style='color: #7ab55c'>✓</td>
  </tr>
  <tr>
    <td scope="row"><strong>Enhanced app support</strong><BR>
    Install or change apps without touching any code. Add app functionality anywhere in your theme using <a href="/manual/online-store/themes/extend/apps#app-blocks">app blocks</a>.</td>
    <td style='color: #7ab55c'>-</td>
    <td style='color: #7ab55c'>✓</td>
  </tr>
  <tr>
    <td scope="row"><strong>Richer content using dynamic sources</strong><BR>
     Add dynamic, specialized information to any setting in your theme by connecting the setting to a <a href="/manual/online-store/themes/os20/theme-structure/sections#metafields-and-dynamic-sources">dynamic source</a>. A dynamic source can be a resource attribute or a metafield value.</td>
    <td style='color: #7ab55c'>-</td>
    <td style='color: #7ab55c'>✓</td>
  </tr>
  <tr>
    <td scope="row"><strong>Collection filtering</strong><BR>
     Allow customers to <a href="/manual/online-store/themes/os20/customize/filters">filter</a> collections in your store by availability, price, and more.</td>
    <td style='color: #7ab55c'>-</td>
    <td style='color: #7ab55c'>✓</td>
  </tr>
  </tbody>
</table>

Bepaal de versie van je thema-architectuur

Je wilt misschien in de volgende gevallen weten welke themaversie van je thema wordt gebruikt:

• je probeert te bepalen of een app of app-functie compatibel is met je thema
  • je wilt een van de functies gebruiken die alleen beschikbaar zijn voor Online Store 2.0-thema's
  • je wilt weten of een bepaalde aanpassingstutorial van toepassing is op je thema

De versie van de thema-architectuur is specifiek voor elk thema in je themabibliotheek. Mogelijk heb je tegelijkertijd zowel vintage thema's als Online Store 2.0-thema's in je themabibliotheek.

Stappen

1. Selecteer Producten > Standaard product. Hiermee wordt het sjabloon van het standaard product geopend. 3. Zoek in de zijbalk, onder de productsjabloonsecties. Als je een thema Online Store 2.0 hebt, wordt er een knop Sectie toevoegen weergegeven onder de sectielijst. 4. Als er geen knop Sectie toevoegen wordt weergegeven, is het mogelijk dat je een vintage thema met secties of een vintage thema zonder secties hebt. Volg de stappen in Bepaal de vintage versie van je thema-architectuur om te zien welke vintage versie van je thema-architectuur je thema gebruikt.

Als je een Online Store 2.0-thema gebruikt, kun je secties toevoegen aan je productpagina.

Bepaal de vintage versie van je thema-architectuur

Nadat je weet dat je een vintage thema gebruikt, moet je ook weten of je een thema met secties of zonder secties gebruikt. Dit helpt je te begrijpen welke aanpassingen beschikbaar zijn voor je thema en welke stappen je moet volgen in eventuele tutorials voor thema-aanpassingen.

Een manier om in de themabewerker te bekijken is om te controleren of je kunt verslepen om de opmaak van je homepage te regelen. Als je elementen kunt slepen en neerzetten, heb je een thema met secties.

Vink de map Secties in je themacode aan om er zeker van te zijn welke versie je gebruikt.

Stappen

1. Controleer de mapstructuur in de zijbalk: - Gebruik een thema met secties als de directory Secties bestanden bevat.
    • Gebruik een thema zonder secties als de directory Secties geen bestanden bevat.

Meer informatie over je themaversie

Nadat je je themaversie hebt vastgesteld, kun je de documentatie en aanpassingshandleidingen verkennen die op jou van toepassing zijn: