Een Facebook-pixel toevoegen aan je onlinewinkel

Je kunt een Facebook-pixel integreren met je onlinewinkel om inzicht te krijgen in klantgedrag en verkeer. Een Facebook-pixel verzamelt gegevens over hoe klanten de pagina's van je onlinewinkel gebruiken, zodat je je advertentiecampagnes effectiever kunt plannen om nieuwe klanten te vinden.

Voordat je een Facebook-pixel toevoegt aan je winkel, kun je meer lezen over de Facebook-pixel in het Helpcentrum van Facebook.

Voordat je begint

Je kunt pas een Facebook-pixel toevoegen aan je onlinewinkel als je een Facebook-advertentieaccount hebt en de pixel is ingesteld in Advertentiebeheer van Facebook. Verwijder pixelcode van Facebook uit je onlinewinkel als je in het verleden een Facebook-pixel met je onlinewinkel hebt gebruikt en je een nieuwe pixel wilt maken.

Een Facebook-advertentieaccount maken

Je kunt pas een Facebook-pixel maken als je een account van Facebook-advertenties hebt. Ga naar Facebook om een account te maken.

Stapsgewijze instructies in het Facebook-helpcentrum

In het Facebook-helpcentrum vind je stapsgewijze instructies voor het gebruik van de Facebook-pixel met Shopify.

Pixelcode van Facebook verwijderen uit je onlinewinkel

Als je een Facebook-pixel-ID hebt toegevoegd aan de voorkeuren van je onlinewinkel, kun je deze vervangen door een nieuwe pixel-ID die je in Facebook maakt.

Als je je themacode hebt bewerkt om de Facebook-pixel toe te voegen, moet je de pixel-code verwijderen voordat je een Facebook-pixel-ID kunt toevoegen in de voorkeuren van je onlinewinkel. Andersheb je meer dan één pixel op je winkel, wat kan leiden tot dubbele of onjuiste gegevens in je rapporten.

Pixelcode verwijderen uit je themabestand

Als je de Facebook-pixel hebt toegevoegd aan je onlinewinkel door het thema van je winkel in Shopify te bewerken, kun je de bestaande pixelcode verwijderen uit het bestand theme.liquid.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Huidig thema op Acties en selecteer Code bewerken.
  2. Klik op het bestand theme.liquid om de code-editor te openen.
  3. Verwijder de Facebook-pixelcode. Je kunt deze vinden tussen de tags <head> en </head>.
  4. Klik op Opslaan.

Een Facebook-pixel maken

Je kunt een Facebook-pixel maken in Advertentiebeheer van Facebook. De instructies hiervoor vind je in het Facebook-helpcentrum.

Een Facebook-pixel-ID toevoegen aan de voorkeuren van je onlinewinkel

Je kunt een Facebook-pixel-ID toevoegen aan de voorkeuren van je onlinewinkel in Shopify om de pixel te integreren met je onlinewinkel. Hiervoor is het niet nodig om code van je onlinewinkel te bewerken. In plaats daarvan geef je de Facebook-pixel-ID op in de voorkeuren van je onlinewinkel. Uitvoerige instructies voor het verbinden van je Shopify-account met Facebook vind je in het Helpcentrum voor Facebook-advertenties.

Stappen:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Online winkel > Voorkeuren.

2. Voeg in de sectie Facebook-pixel je Facebook-pixel-ID toe: - Als je voor de eerste keer een pixel toevoegt, voer dan de Facebook-pixel-ID in:

• Als je een bestaande Facebook-pixel vervangt door een nieuwe, klik op Wijzigen voordat je de nieuwe Facebook-pixel-ID invoert.
  3. Klik op Opslaan.

Nadat je de pixel hebt toegevoegd aan je onlinewinkel, kun je er met behulp van Facebook Advertentiebeheer voor zorgen dat deze werkt. Als je wilt weten hoe je kunt zien of je Facebook-pixel werkt, ga naar het Facebook-helpcentrum.

Standaardgebeurtenissen Facebook-pixel

Nadat je een Facebook-pixel in Shopify hebt toegevoegd, volgt de pixel bepaalde gebeurtenissen in je onlinewinkel. Je kunt gebeurtenisgegevens gebruiken om meer te leren over hoe je klanten interactie hebben met je winkel. Meer informatie over het gebruik van standaardgebeurtenissen van de Facebook pixel om campagnes te maken en conversies bij te houden vind je in het Facebook-helpcentrum.

Gebeurtenissen die een waarde volgen, gebruiken het subtotaal van een bestelling, exclusief belastingen of verzendkosten.

Nadat je een Facebook-pixel hebt geïntegreerd met je onlinewinkel, worden er automatisch zes standaardgebeurtenissen getraceerd:

Beschrijvingen van standaardgebeurtenissen Facebook-pixel
Naam gebeurtenis Beschrijving van gebeurtenis
ViewContent Wanneer een bezoeker een pagina bekijkt, bijvoorbeeld een productpagina
Zoeken Wanneer een bezoeker een zoekopdracht uitvoert
AddToCart Wanneer een bezoeker een product aan de winkelwagen toevoegt
InitiateCheckout Wanneer een bezoeker op de betaalknop klikt
AddPaymentInfo Wanneer een bezoeker bij het afrekenen betalingsgegevens invoert
Purchase Wanneer een klant een aankoop voltooit en de bedankpagina in de kassa bekijkt