Een Facebook-pixel toevoegen aan uw online winkel

U kunt een Facebook-pixel integreren met uw online winkel om inzicht te krijgen in klantgedrag en verkeer. Een Facebook-pixel verzamelt gegevens over hoe klanten de pagina's van uw online winkel gebruiken, zodat u uw advertentiecampagnes effectiever kunt plannen om nieuwe klanten te vinden.

Voordat u een Facebook-pixel toevoegt aan uw winkel, kunt u meer lezen over de Facebook-pixel in het Helpcentrum van Facebook.

Voordat u begint

U kunt pas een Facebook-pixel toevoegen aan uw online winkel als u een Facebook-advertentieaccount hebt en de pixel is ingesteld in Advertentiebeheer van Facebook. Als u in het verleden een Facebook-pixel met uw online winkel hebt gebruikt en u een nieuwe pixel wilt maken, moet u mogelijk eerst pixelcode van Facebook uit uw online winkel verwijderen.

Een Facebook-advertentieaccount maken

U kunt pas een Facebook-pixel maken als u een account van Facebook-advertenties hebt. Ga naar Facebook om een account te maken.

Stapsgewijze instructies in het Facebook-helpcentrum

In het Facebook-helpcentrum vindt u stapsgewijze instructies voor het gebruik van de Facebook-pixel met Shopify.

Pixelcode van Facebook verwijderen uit uw online winkel

Als u in het verleden een Facebook-pixel met uw online winkel hebt gebruikt, moet u de bijbehorende code mogelijk eerst verwijderen in Shopify voordat u een nieuwe pixel toevoegt. Het toevoegen van een tweede Facebook-pixel aan uw online winkel kan leiden tot dubbele of onjuiste gegevens in uw rapporten.

Mogelijk hebt u de code voor een Facebook-pixel toegevoegd in uw winkelbestanden, zoals het bestand theme.liquid. Verwijder eventuele bestaande Facebook-pixelcode uit al uw winkelbestanden voordat u een nieuwe Facebook-pixel maakt.

Pixelcode verwijderen uit uw themabestand

Als u de Facebook-pixel hebt toegevoegd aan uw online winkel door het thema van uw winkel in Shopify te bewerken, kunt u de bestaande pixelcode verwijderen uit het bestand theme.liquid.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Huidig thema op Acties en selecteer Code bewerken.
  2. Klik op het bestand theme.liquid om de code-editor te openen.
  3. Verwijder de Facebook-pixelcode. U kunt deze vinden tussen de tags <head> en </head>.
  4. Klik op Opslaan.

Een Facebook-pixel maken

U kunt een Facebook-pixel maken in Advertentiebeheer van Facebook. De instructies hiervoor vindt u in het Facebook-helpcentrum.

Een Facebook-pixel-ID toevoegen aan de voorkeuren van uw online winkel

U kunt een Facebook-pixel-ID toevoegen aan de voorkeuren van uw online winkel in Shopify om de pixel te integreren met uw online winkel. Hiervoor is het niet nodig om code van uw online winkel te bewerken. In plaats daarvan geeft u de Facebook-pixel-ID op in de voorkeuren van uw online winkel. Uitvoerige instructies voor het verbinden van uw Shopify-account met Facebook vindt u in het Helpcentrum voor Facebook-advertenties.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Online winkel > Voorkeuren.

2. Voeg in de sectie Facebook-pixel uw Facebook-pixel-ID toe: - Als u voor de eerste keer een pixel toevoegt, voert u de Facebook-pixel-ID in:

• Als u een bestaande Facebook-pixel vervangt door een nieuwe, klikt u op Wijzigen voordat u de nieuwe Facebook-pixel-ID invoert.
  3. Klik op Opslaan.

Nadat u de pixel hebt toegevoegd aan uw online winkel, kunt u er met behulp van Facebook Advertentiebeheer voor zorgen dat deze werkt. Als u wilt weten hoe u kunt zien of uw Facebook-pixel werkt, gaat u naar het Facebook-helpcentrum.

Standaardgebeurtenissen Facebook-pixel

Wanneer er een actie in uw online winkel plaatsvindt nadat u een Facebook-pixel hebt toegevoegd in Shopify, telt de pixel de actie als een gebeurtenis. U kunt gebeurtenisgegevens gebruiken om meer te leren over hoe uw klanten interactie hebben met uw winkel. Meer informatie over het gebruik van standaardgebeurtenissen van de Facebook pixel om campagnes te maken en conversies bij te houden vindt u in het Facebook-helpcentrum.

Nadat u een Facebook-pixel hebt geïntegreerd met uw online winkel, worden er automatisch negen standaardgebeurtenissen getraceerd:

Naam gebeurtenis Beschrijving van gebeurtenis
ViewContent Wanneer een bezoeker een pagina bekijkt, bijvoorbeeld een productpagina
Zoeken Wanneer een bezoeker een zoekopdracht uitvoert
AddToCart Wanneer een bezoeker een product aan de winkelwagen toevoegt
AddToWishlist Wanneer een bezoeker een product aan een verlanglijstje toevoegt
InitiateCheckout Wanneer een bezoeker op de betaalknop klikt
AddPaymentInfo Wanneer een bezoeker bij het afrekenen betalingsgegevens invoert
Purchase Wanneer een klant een aankoop voltooit en de bedankpagina in de kassa bekijkt
Lead Wanneer een bezoeker op een aanmelding klikt, bijvoorbeeld een klik om zich aan te melden voor een proefperiode
CompleteRegistration Wanneer een bezoeker een registratieformulier invult, bijvoorbeeld een aanmelding voor een service