Een Facebook-pixel toevoegen aan uw online winkel

U kunt een Facebook-pixel integreren met uw online winkel om inzicht te krijgen in klantgedrag en verkeer. Een Facebook-pixel verzamelt gegevens over hoe klanten de pagina's van uw online winkel gebruiken, zodat u uw advertentiecampagnes effectiever kunt plannen om nieuwe klanten te vinden.

Voordat u een Facebook-pixel toevoegt aan uw winkel, kunt u meer lezen over de Facebook-pixel in het Helpcentrum van Facebook.

Voordat u begint

U kunt pas een Facebook-pixel toevoegen aan uw online winkel als u een Facebook-advertentieaccount heeft en de pixel is ingesteld in Advertentiebeheer van Facebook. Verwijder pixelcode van Facebook uit uw online winkel als u in het verleden een Facebook-pixel met uw online winkel heeft gebruikt en u een nieuwe pixel wilt maken.

Een Facebook-advertentieaccount maken

U kunt pas een Facebook-pixel maken als u een account van Facebook-advertenties heeft. Ga naar Facebook om een account te maken.

Stapsgewijze instructies in het Facebook-helpcentrum

In het Facebook-helpcentrum vindt u stapsgewijze instructies voor het gebruik van de Facebook-pixel met Shopify.

Pixelcode van Facebook verwijderen uit uw online winkel

Als u een Facebook-pixel-ID hebt toegevoegd aan de voorkeuren van uw online winkel, kunt u deze vervangen door een nieuwe pixel-ID die u in Facebook maakt.

Als u uw themacode hebt bewerkt om de Facebook-pixel toe te voegen, moet u de pixel-code verwijderen voordat u een Facebook-pixel-ID kunt toevoegen in de voorkeuren van uw online winkel. Anders hebt u meer dan één pixel op uw winkel, wat kan leiden tot dubbele of onjuiste gegevens in uw rapporten.

Pixelcode verwijderen uit uw themabestand

Als u de Facebook-pixel heeft toegevoegd aan uw online winkel door het thema van uw winkel in Shopify te bewerken, kunt u de bestaande pixelcode verwijderen uit het bestand theme.liquid.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Huidig thema op Acties en selecteer Code bewerken.
  2. Klik op het bestand theme.liquid om de code-editor te openen.
  3. Verwijder de Facebook-pixelcode. U kunt deze vinden tussen de tags <head> en </head>.
  4. Klik op Opslaan.

Een Facebook-pixel maken

U kunt een Facebook-pixel maken in Advertentiebeheer van Facebook. De instructies hiervoor vindt u in het Facebook-helpcentrum.

Een Facebook-pixel-ID toevoegen aan de voorkeuren van uw online winkel

U kunt een Facebook-pixel-ID toevoegen aan de voorkeuren van uw online winkel in Shopify om de pixel te integreren met uw online winkel. Hiervoor is het niet nodig om code van uw online winkel te bewerken. In plaats daarvan geeft u de Facebook-pixel-ID op in de voorkeuren van uw online winkel. Uitvoerige instructies voor het verbinden van uw Shopify-account met Facebook vindt u in het Helpcentrum voor Facebook-advertenties.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Online winkel > Voorkeuren.

2. Voeg in de sectie Facebook-pixel uw Facebook-pixel-ID toe: - Als u voor de eerste keer een pixel toevoegt, voert u de Facebook-pixel-ID in:

• Als u een bestaande Facebook-pixel vervangt door een nieuwe, klikt u op Wijzigen voordat u de nieuwe Facebook-pixel-ID invoert.
  3. Klik op Opslaan.

Nadat u de pixel heeft toegevoegd aan uw online winkel, kunt u er met behulp van Facebook Advertentiebeheer voor zorgen dat deze werkt. Als u wilt weten hoe u kunt zien of uw Facebook-pixel werkt, gaat u naar het Facebook-helpcentrum.

Standaardgebeurtenissen Facebook-pixel

Nadat u een Facebook-pixel in Shopify heeft toegevoegd, volgt de pixel bepaalde gebeurtenissen in uw online winkel. U kunt gebeurtenisgegevens gebruiken om meer te leren over hoe uw klanten interactie hebben met uw winkel. Meer informatie over het gebruik van standaardgebeurtenissen van de Facebook pixel om campagnes te maken en conversies bij te houden vindt u in het Facebook-helpcentrum.

Gebeurtenissen die een waarde volgen, gebruiken het subtotaal van een bestelling, exclusief belastingen of verzendkosten.

Nadat u een Facebook-pixel heeft geïntegreerd met uw online winkel, worden er automatisch zes standaardgebeurtenissen getraceerd:

Beschrijvingen van standaardgebeurtenissen Facebook-pixel
Naam gebeurtenis Beschrijving van gebeurtenis
ViewContent Wanneer een bezoeker een pagina bekijkt, bijvoorbeeld een productpagina
Zoeken Wanneer een bezoeker een zoekopdracht uitvoert
AddToCart Wanneer een bezoeker een product aan de winkelwagen toevoegt
InitiateCheckout Wanneer een bezoeker op de betaalknop klikt
AddPaymentInfo Wanneer een bezoeker bij het afrekenen betalingsgegevens invoert
Purchase Wanneer een klant een aankoop voltooit en de bedankpagina in de kassa bekijkt