Facebook en Instagram by Meta instellen voor marketing

Je kunt advertenties op Facebook en Instagram by Meta maken om je producten te promoten en verkeer naar je website te leiden. Gebruik Advertentiebeheer van Meta voor het maken van advertenties voor Facebook, Instagram, Messenger of het Audience Network.

Wanneer je Facebook-advertenties koopt, betaal je daarvoor via je Facebook-advertentie-account. Zorg dat je het Facebook-advertentiebeleid begrijpt voordat je een Facebook-advertentiecampagne maakt.

Facebook en Instagram by Meta voor je Facebook-account autoriseren

Wanneer je Facebook en Instagram by Meta instelt, geef je de app toegang tot een Facebook-pagina voor je bedrijf, een Facebook-advertentieaccount en Facebook Bedrijfsmanager. Facebook Bedrijfsmanager is een tool waarmee je al je Facebook-bedrijfsaccounts kunt ordenen en beheren, net als je pagina's en advertentieaccounts. Via de Facebook-pagina kun je verbinding maken met je persoonlijke Facebook-account, maar Shopify gebruikt je persoonlijke Facebook-accountgegevens alleen om toegang te krijgen tot de Facebook-pagina, je Advertentiebeheer-account en Facebook Bedrijfsmanager om pixels te volgen.

Basisvereisten

Voordat je Facebook-advertentiecampagnes kunt maken, stel je een Facebook Bedrijfsmanager in die eigenaar is van zowel de Facebook-pagina van je bedrijf als van een advertentieaccount.

Als je een persoonlijk advertentie-account hebt, dan moet je dat verbinden met een Bedrijfsmanager. Als je nog nooit advertenties hebt weergegeven met je persoonlijke advertentieaccount, moet je in Bedrijfsmanager een nieuw advertentieaccount maken voordat je Facebook-advertentiecampagnes kunt maken. In het Helpcentrum voor Facebook-advertenties kun je meer informatie vinden over Bedrijfsmanager en advertentieaccounts.

Als je geen Bedrijfsmanager hebt, kun je er een instellen wanneer je Facebook en Instagram by Meta instelt.

Instellingen van Facebook-pagina

Op Facebook moet je aan de volgende vereisten voldoen voordat je een Facebook-pagina kunt verbinden:

• Je Facebook-account moet een beheerdersrol op de pagina hebben.
  • De Facebook-pagina moet zijn gepubliceerd.
  • Je kunt op meerdere Facebook-pagina's beheerder zijn en ze allemaal openen met behulp van één Facebook Business Manager. Elke Facebook-bedrijfspagina kan echter slechts eigendom zijn van één Facebook Business Manager. Je kunt een specifieke Facebook-pagina alleen verbinden met Facebook en Instagram by Meta in Shopify als je de beheerder bent van zowel de Facebook Business Manager die eigenaar is van deze pagina als de pagina zelf.

In het Facebook-helpcentrum kun je leren hoe je een Facebook-pagina voor je bedrijf maakt.

Inzicht in de rollen en machtigingen van Facebook

Op Facebook heb je een beheerdersrol voor een pagina en een bedrijfsmanager nodig voordat je toegang krijgt tot alle instellingen van Facebook en bepaalde wijzigingen kunt aanbrengen. Pagina's en bedrijfsmanagers hebben afzonderlijke accountmachtigingen, wat betekent dat je voor beide pagina's beheerdersrollen nodig hebt. Het is vereist dat de bedrijfsmanager die je selecteert in Facebook en Instagram by Meta, de eigenaar van de Facebook-pagina is tijdens de onboarding. Als de Facebook-pagina eigendom is van een andere bedrijfsmanager, wordt de Facebook-pagina niet vermeld als een optie om te koppelen. Als je een gewenste Facebook-pagina niet kunt koppelen, controleer je of de Facebook Business Manager die je koppelt, eigenaar is van de Facebook-pagina, of probeer een andere bedrijfsmanager te koppelen.

Je vindt een overzicht van Facebook-rollen en -machtigingen en links naar meer bronnen in het Facebook-helpcentrum.

Je moet ook verkopen met behulp van een Shopify-webshop en je winkel mag niet met een wachtwoord zijn beveiligd. Ontdek hoe je het wachtwoord van je webshop kunt verwijderen.

De marketingfunctie in Facebook en Instagram by Meta instellen en een aangepaste doelgroep aanmaken

1. Ga in je Shopify-beheercentrum naar Marketing.

2. Klik op Campagne maken en selecteer vervolgens Facebook-doelgroep bouwen.

3. Klik op Facebook instellen om Facebook en Instagram by Meta te installeren.

4. Klik op Instellen in de sectie Facebook Marketing van Facebook en Instagram by Meta.

5. Koppel je Facebook-account of maak een nieuw account aan:

• Als je een Facebook-account hebt, klik je op Verbinden en volg je de stappen om in te loggen bij je account en Facebook en Instagram by Meta te autoriseren.
    • Als je geen Facebook-account hebt, klik je op Nieuwe aanmaken en volg je de stappen op Facebook om het account aan te maken.
  6. Verbind een Business Manager of klik op Nieuwe aanmaken en volg de stappen op Facebook om een nieuwe Business Manager te maken.

7. Koppel een Facebook-advertentieaccount of klik op Nieuw aanmaken en volg de stappen om een nieuw advertentieaccount te maken.

8. Koppel een Facebook-pagina voor je bedrijf of klik op Nieuwe aanmaken en volg de stappen op Facebook om een nieuwe Facebook-pagina te maken.

9. Selecteer het niveau van je gegevensuitwisseling en verbind je pixel of maak een nieuwe pixel aan.

10. Selecteer een land van bestemming voor Facebook waarop je je Facebook-advertenties wilt targeten. Meer informatie over advertentietargeting op Facebook.

11. De voorwaarden van Facebook bekijken en accepteren.

12. Klik op Installatie voltooien.

Nadat je producten door Facebook zijn goedgekeurd, kun je dynamische retargeting-advertenties maken voor de goedgekeurde producten.

Extra hulp van het Facebook-helpcentrum

Als je hulp nodig hebt bij het oplossen van problemen met de instellingen van je Facebook-account, raadpleeg dan de volgende artikelen in het Facebook-helpcentrum: